Zasněná polévka z pečených máslových dýní

Tato snadná polévka z máslových dýní je neuvěřitelně krémová, uspokojující a tak chutná. Je také velmi jednoduchý na přípravu, lahodný, když je vyroben předem, a přirozeně veganský. Je to tak, k přípravě této snové krémové polévky není potřeba žádná smetana ani máslo. Přejděte na recept na polévku z pražené máslové dýně

Krémová polévka z pečených máslových dýní s kořeněnou cizrnou

Jak připravit naši oblíbenou polévku z máslové dýně

Jak bylo napsáno a vyfoceno, tato polévka z máslových dýní je veganská a řeknu vám, že je takhle neuvěřitelně lahodná a opravdu věříme, že si ji zamiluje každý, dokonce i masožrouti u stolu. Požadujeme máslovou dýni, pórek, který po záměně za cibuli dodá lehčí sladkou chuť, česnek, mrkev, čerstvé bylinky a bohatý zeleninový vývar. Obvykle nepřidáváme žádné máslo ani smetanu, i když je více než vítáme přidat až na závěr při mixování.

Tato snadná polévka z máslových dýní je neuvěřitelně krémová, uspokojující a tak chutná.  Je také velmi jednoduchý na přípravu, lahodný, když je vyroben předem, a přirozeně veganský.

Náš recept je přímočarý a je ideální pro přípravu předem. Zde je základní postup a pamatujte, že výše je video s rychlým receptem, které vás tím provede:

Dýni opečte, dokud uvnitř nezměkne. Toto je náš tip číslo jedna na nejlépe chutnající, nejkrémovější polévku. Pražením squash koncentráty chuti. Tento proces nám také umožňuje přidat trochu vlastní chuti. Dýni nakrájíme na půlky nebo čtvrtky, přidáme trochu oleje a dochutíme solí.

Dýni raději pečeme řezem dolů, ale předtím pod každý kousek dýně vložíme snítku rozmarýnu – stejně jako při pečení špagetové dýně. Když se tykev peče, rozmarýn provoní dužinu a úžasně chutná a voní.

Pro nejlepší polévku nejprve opečte máslovou dýni.

Orestujte pórek, mrkev a česnek. Zatímco se dýně opéká v troubě, připravíme si zbytek ingrediencí na polévku. Tímto způsobem, jakmile je dýně hotová, můžeme přejít přímo k mixování polévky. Rád používám velký hrnec na polévku – jako holandskou troubu – a pak vařím pórek, mrkev a celé stroužky česneku na trošce oleje, dokud nezměknou a nezměknou. S velikostí zeleniny si příliš hlavu nelámu, stejně se nakonec vše rozmixuje.

Přidáme koření a vývar. Když pórek sladce voní a vypadá jemně, je čas přidat trochu koření navíc. Neblázníme, ale trocha kmínu a uzené papriky (pouze 1/4 lžičky od každého) dodají polévce nádech kouře. Je také dobré použít chutný vývar. Aby to zůstalo vegetariánské, použili jsme na našich fotkách a videu zeleninový vývar, ale výborný je i kuřecí nebo krůtí vývar.

Polévku rozmixujte do krémova. Když je dýně uprostřed měkká, vydlabejte ji a vložte do hrnce s ostatními přísadami na polévku. Poté rozmixujte, dokud nebude krémová a hladká. Nejjednodušší možností je použít ponorný mixér, který vám umožní rozmixovat polévku přímo v samotném hrnci. To je to, co jsme udělali ve videu. Polévka se stává hladkou a krémovou. Pro ještě hedvábnější texturu polévky zvažte použití vysokorychlostního mixéru.

Na závěr polévku dochutíme a přidáme trochu kokosového oleje. Miluju kombinaci kokosu a máslové dýně, takže těsně před podáváním do polévky vmícháme trochu kokosového oleje. Roztaví se a přidá jen špetku kokosové chuti. Pokud nejste zastáncem kokosové dýňové polévky, jednoduše ji vynechte nebo vyměňte za olivový olej nebo máslo.

Přidejte trochu kořeněné cizrny

Pro barvu, texturu a trochu koření navíc do polévky rádi přidáváme hrst kořeněné cizrny. Křupavou cizrnu si můžete koupit v různých příchutích nebo si můžete docela snadno vyrobit vlastní várku. Domácí verze nejsou tak křupavé, ale jsou vynikající. Děláme to takto:

  1. Cizrnu sceďte a osušte nebo (použijte konzervu nebo doma uvařenou cizrnu).
  2. Cizrnu uvařte na pánvi s olejem do světle hnědé a zvenku křupavé.
  3. Dochuťte solí a vaší oblíbenou směsí koření. Rádi používáme tento domácí chilli prášek.
  4. Necháme okapat na papírových utěrkách a podáváme.
Tato snadná polévka z máslových dýní je neuvěřitelně krémová, uspokojující a tak chutná.  Je také velmi jednoduchý na přípravu, lahodný, když je vyroben předem, a přirozeně veganský.

Variace polévky z máslových dýní

Tato polévka je naprosto vynikající, jak je napsáno, ale to neznamená, že není možné udělat pár změn, aby byla vaše. Zde je několik návrhů:

  • Přidejte smetanu: Tato polévka je ultra krémová, jak je napsáno, ale pro extra hýření by bylo krásné přidat kapku smetany, jako v této polévce z máslové dýně.
  • Přidejte kokosové mléko: Pro krémovější, ale stále vegetariánskou polévku přidejte šplouchnutí neslazeného kokosového mléka.
  • Polévka z kari máslových dýní: Kromě kmínu a uzené papriky, které jsou uvedeny v níže uvedeném receptu, přidejte 1/2 až 1 lžičku kari. Nebo přidejte lžičku směsi thajského červeného kari (k dispozici ve většině obchodů s potravinami).
  • Přidejte více zeleniny: Do polévky přidejte bílou/světle zbarvenou zeleninu, jako je květák, brambory, tuřín nebo pastinák.
  • Udělejte to pikantní: Přidejte do polévky špetku nebo dvě vloček červené papriky, 1/4 čajové lžičky kajenského pepře nebo trochu horké omáčky, abyste zvýšili teplotu.
  • Přidejte uvařenou klobásu nebo slaninu: Místo cizrny polévku doplňte uvařenou a nadrobenou klobásou nebo slaninou.
  • Podáváme jako zapečenou bramborovou polévku: Polévku podávejte s kopečkem zakysané smetany, strouhaným sýrem, pažitkou nebo jarní cibulkou a trochou slaniny.

Často kladené otázky

Mohu si předem připravit polévku z máslových dýní?

Absolutně! Uchovávejte tuto polévku ve vzduchotěsných nádobách v chladničce 5 až 7 dní. Před podáváním jednoduše ohřejte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku.

Mohu zmrazit polévku z máslových dýní?

Ano, děláme to pořád. Uchovávejte ve vzduchotěsných nádobách vhodných do mrazáku a zmrazujte na měsíc, možná i déle. Polévku nechte přes noc v lednici rozmrazit a poté před podáváním prohřejte.

Mohu k přípravě této polévky použít jiné zimní tykve?

Ano, to je skvělý nápad. Zkuste vyměnit máslovou dýni za žaludovou, kabocha, červenou kuri, cukrovou nebo pečenou dýni nebo jakékoli jiné zimní odrůdy, které jste našli na místních farmářských trzích.

Opravdu musím péct dýni?

Pro nejchutnější polévku je nejlepší opéct máslovou dýni. To znamená, že tuto polévku můžete připravit bez kroku pražení a stále bude dokonale lahodná. Jednoduše oloupejte a nakrájejte dýni na kostičky – můžete nás vidět, jak to děláme v tomto receptu na máslovou dýni. Poté přidejte dýni spolu s pórkem, mrkví a česnekem. Po 5 až 10 minutách restování přidejte vývar a vařte, dokud dýně nezměkne, a poté rozmixujte.

Zasněná polévka z pečených máslových dýní

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato snadná polévka z pečené máslové dýně je neuvěřitelně krémová, uspokojující a tak chutná. Je také velmi jednoduchý na přípravu, lahodný, když je vyroben předem, a přirozeně veganský. Na závěr před podáváním vmícháme trochu kokosového oleje. To dodává slabou, sladkou kokosovou příchuť. Pokud nemáte rádi kokos, jednoduše tento krok přeskočte nebo vmíchejte trochu olivového oleje či másla.

Připraví přibližně 8 šálků

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Máslová dýňová polévka

Jedna 3 až 3 1/2 libry máslové dýně

2 snítky čerstvého rozmarýnu

2 lžíce olivového oleje

2 šálky na tenké plátky nakrájeného pórku, pouze bílé a světle zelené části (1 velký pórek)

3/4 šálku na tenké plátky nakrájené mrkve (1 velká mrkev)

3 střední stroužky česneku, zbavené slupky

1/4 lžičky mletého kmínu

1/4 lžičky uzené papriky

Špetka vloček červené papriky nebo kajenského pepře, volitelné pro zahřátí

5 až 6 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru, podle potřeby použijte více

1 bobkový list

1 lžíce kokosového oleje, volitelně

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Kořeněná cizrna

Jedna 15uncová plechovka cizrny nebo 1 1/2 šálku vařené cizrny

3 lžíce oleje (olivový olej, světlicový olej nebo olej z hroznových semínek)

Špetka soli

1/2 až 1 lžička směsi koření (jako je chilli prášek, koření Za’atar nebo Cajun)

Pokyny

  • Pečená squash
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita (204 ° C). Plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou.

    Odřízněte konec dýně a poté ji podélně rozkrojte napůl. Pokud je dýně příliš velká na to, aby se dala bezpečně rozpůlit, rozřízněte dýni příčně na polovinu přesně tam, kde se tenčí konec začíná rozšiřovat. Poté každý kus rozkrojte podélně napůl. Vydlabejte semínka. (Podívejte se, jak to děláme ve videu s receptem.)

    Řeznou stranu dýně potřete nebo nastříkejte 1/2 lžíce olivového oleje a dochuťte vydatnou špetkou soli. Každý kousek tykve položte řeznou stranou dolů na připravený plech. Pod každý kousek tykve vložte malou snítku rozmarýnu. Pečte dýni, dokud uvnitř nezměkne, 40 až 50 minut.

    • Připravte polévku
    • Zatímco je dýně v troubě, zahřejte 1 1/2 lžíce olivového oleje ve velké holandské troubě nebo hlubokém hrnci na střední teplotu a poté přidejte pórek, mrkev a celé stroužky česneku. Vařte za občasného míchání, dokud pórek nezměkne a voní sladce, 5 až 8 minut.

      Vmíchejte kmín, uzenou papriku a vločky červené papriky (volitelně) a vařte dalších 30 sekund. Zalijte 5 hrnky vývaru, přidejte bobkový list a přiveďte k varu. Ochutnejte vývar a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

      Vařte na mírném ohni 15 minut, poté vypněte oheň a počkejte, až se dýně dopeče.

      • Dokončit
      • Když je dýně opečená a dostatečně vychladlá, aby se dala zvládnout, vyškrábněte lžící měkkou dužinu ze slupky. Odstraňte kůru a rozmarýn a poté vložte dýni do hrnce s pórkem.

        Vyjměte bobkový list a poté polévku rozmixujte ponorným mixérem nebo přeneste do vysokorychlostního mixéru, dávejte pozor, abyste ji nepřeplnili. Mixujte, dokud nebude hladká a krémová. Pokud je polévka příliš hustá, přidejte část nebo všechen poslední šálek vývaru.

        Vmíchejte kokosový olej a podle potřeby dochuťte solí nebo pepřem. Podávejte s kořeněnou cizrnou nahoře.

        • Kořeněná cizrna (volitelné)
        • Otevřete a vypusťte plechovku cizrny a poté ji velmi osušte.

          Zahřejte několik lžic olivového oleje v široké pánvi na středně vysokou teplotu a poté přidejte cizrnu. Vařte za častého míchání, dokud cizrna nezhnědne a nebude křupavá, asi 10 minut. Vmíchejte štědrou špetku soli a vaši oblíbenou směs koření. Přendejte do misky vyložené papírovými utěrkami a vychutnejte si.

Tipy Adama a Joanny

  • Rozmarýn: Miluji rozmarýn a máslovou dýni dohromady, ale fungují i ​​jiné bylinky. Zkuste tymián nebo šalvěj. Pokud nemáte přístup k čerstvým bylinkám, nasypte před pečením na řeznou stranu kousků tykve špetku sušených bylinek.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Poskytnuté informace zahrnují kořeněnou cizrnu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek / Kalorie 236 / Celkový tuk 11,5 g / Nasycený tuk 2,8 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 666,4 mg / Uhlohydrát 33,4 g / Vláknina 6,2 g / Celkem cukrů 7,6 g / Protein 4,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post