Večeře Hodný balzamikový jahodový salát

Perfektní salát hodný večeře. Náš balzamikový jahodový salát obsahuje máslový salát, hromady čerstvých jahod, okurku, plátky pomeranče a velké kusy krémového kozího sýra, aby to vše vyvážilo. Tento salát má všechno. Dokonce hodíme na křupání nějaké domácí kandované vlašské ořechy (jejich příprava trvá jen 5 minut). Přejděte na recept Balsamico jahodový salát

Balsamico jahodový salát s kandovanými vlašskými ořechy a kozím sýrem

Co potřebujete vědět, abyste si vyrobili náš balzamikový jahodový salát

V salátech mi jde především o ovoce, zvlášť když jsou vyvážené působivým vinaigrettem, což je přesně to, co se děje v tomto jahodovém salátu. V případě zájmu máme i tento recept na jahodový ledový salát. Přemýšlejte o klínovém salátu, ale s jahodami a vinaigrette z modrého sýra.

Nejprve si povíme něco o jahodách. Samozřejmě chceme, aby byly šťavnaté, zralé a sladké, ale pokud zrovna nemáte přístup k těm nejlepším jahodám, tady je tip:

  • Nevýrazné jahody oloupeme a rozpůlíme, dáme do mísy a poprášíme trochou cukru a špetkou soli.
  • Po 10 až 15 minutách pustí část šťávy a rozpustí cukr a sůl. Tento proces – nazývaný macerace – způsobí, že jahody budou sladší a chutnější.
Náš jahodový salát zalijeme balzamikovým vinaigrettem

Další jahodové recepty: Milujeme jahody! Podívejte se na náš Čerstvý jahodový koláč přelitý šlehačkou nebo tento jahodový dort z rozpůlených jahod.

Snadné javorové kandované vlašské ořechy

Dále se naučíme, jak snadné je vyrobit ty javorové kandované vlašské ořechy. Od té doby, co jsem vyzkoušel tuto varnou metodu s javorovým sirupem, jsem nemohl přestat vyrábět kandované ořechy.

Je to rychlé a snadné, navíc je miluji na salátech. Samozřejmě je můžete také vyměnit za jiné ořechy. Pokud máte zájem, máme pro vás i tyto recepty na kandované pekanové ořechy na sporáku a kandované pekanové ořechy vyrobené v troubě.

  1. Rozpalte širokou pánev na střední teplotu.
  2. Vmíchejte vlašské ořechy (nebo jakoukoli odrůdu ořechů, kterou máte rádi), čistý javorový sirup a koření, jako je skořice nebo kajenský pepř.
  3. Pokračujte v míchání ořechů kolem pánve, dokud se na ně nezačne lepit javorový sirup. To trvá jen několik minut.
  4. Kandované ořechy přendejte na talíř nebo list pergamenu, rozložte je, posypte trochou soli a nechte vychladnout.
Javorové kandované vlašské ořechy připravené na jahodový salát

Jedna poznámka o balzamikovém octu

Kvalita a cena balzamikového octa se velmi liší. V ideálním případě používáme balzamikový ocet střední třídy z Itálie. Skvělý ocet najdete z celého světa, ale pokud jde o balsamico, Itálie je to, kam se chcete podívat.

Bohužel, balzamikový ocet vyšší třídy může být poměrně drahý a v závislosti na vašich obchodech je těžké ho najít. Proto doporučujeme ochutnat ocet, než se rozhodnete, zda potřebujete při přípravě dresingu trochu extra chuti a sladkosti z javorového sirupu.

Mohlo by se vám také líbit: Náš recept na každodenní balzamikový dresing

Podívejte se na tyto hodné saláty k večeři

Večeře Hodný balzamikový jahodový salát

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Náš balzamikový jahodový salát obsahuje máslový salát, hromady čerstvých jahod, okurku, plátky pomeranče a velké kusy krémového kozího sýra, aby to vše vyvážilo. Tento salát má všechno. Dokonce hodíme na křupání nějaké domácí kandované vlašské ořechy (jejich příprava trvá jen 5 minut).

Kvalita a cena balzamikového octa se velmi liší, proto doporučujeme před přípravou dresingu ocet ochutnat. Vyzrálý balzamikový ocet chutná dekadentněji a sladce. Pokud máte právě toto po ruce, nemusíte do dresingu přidávat javorový sirup.

Vyrobí 4 porce

Budete potřebovat

Jahodový salát

10 uncí jemného zeleného salátu jako máslový salát nebo římský

2 šálky (14 uncí) jahod, oloupaných a rozpůlených

Polovina velké okurky s tenkou slupkou, nakrájená na plátky

1 pomeranč, slupku odstraňte a nakrájejte na půlměsíčky

4 unce (113 gramů) smetanového kozího sýra nebo sýru feta

Javorový balsamikový dresink

1 lžíce balzamikového octa

1 lžíce červeného vinného octa

1 lžička dijonské hořčice

1 lžička čistého javorového sirupu, volitelně, viz poznámky

4 lžíce extra panenského olivového oleje

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Javorové kandované vlašské ořechy

1 šálek (85 gramů) půlek vlašských ořechů

2 lžíce čistého javorového sirupu

Špetka mleté ​​skořice

Špetka kajenského pepře

Špetka jemné mořské soli

Pokyny

  • Udělejte kandované vlašské ořechy
  • Rozpalte širokou pánev na středním plameni a poté přidejte půlky vlašských ořechů, javorový sirup, špetku skořice a špetku kajenského pepře. Míchejte ořechy na pánvi 2 až 3 minuty nebo dokud se lehce neopečou a javorový sirup se na ně nezačne lepit.

    Ořechy přesuňte na talíř nebo kus pergamenu a posypte je špetkou soli. Nechte ořechy vychladnout. Pokud jsou nějaké matice přilepené k sobě, jemně je rozlomte.

    • Make Dressing
    • V malé misce prošlehejte balzamikový ocet, červený vinný ocet, dijonskou hořčici, javorový sirup a špetku soli a pepře. Pokračujte ve šlehání a pomalu přilévejte olivový olej, dokud dresink nezhoustne. Ochutnejte a poté dolaďte solí, pepřem nebo javorovým sirupem.

      Případně vložte všechny přísady na zálivku do sklenice, uzavřete víko a protřepejte, dokud nezhoustne.

      • Sestavit salát
      • Hlávkový salát rozdělte mezi misky na salát. Na hlávkový salát nasypte jahody, okurku, plátky pomeranče a kandované vlašské ořechy, poté nalámejte kozí sýr na velké drobky a rozdělte mezi saláty.

        Každý salát přelijte balzamikovým dresinkem a podávejte.

Tipy Adama a Joanny

  • V závislosti na tom, jak bohatě a sladce chutná váš balzamikový ocet, možná nebudete potřebovat javorový sirup přidaný do zálivky. Obecně platí, že čím je balzamikový ocet nejdražší, tím bohatší a hustší bude.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 388 / Celkový tuk 30,7 g / Nasycený tuk 7,2 g / Cholesterol 13,1 mg / Sodík 371,7 mg / Uhlohydrát 23,5 g / Vláknina 4,7 g / Celkem cukrů 15 g / Protein 9,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post