Vážně dobrý francouzský toast

Tento snadný recept na francouzský toast je vážně dobrý – na přípravu vám stačí 30 minut a pár jednoduchých ingrediencí. Přejděte na Snadný recept na francouzský toast

Vážně dobrý recept na francouzský toast

Jak vyrobit vanilkový francouzský toast

Jen málo snídaní je lepších než tlusté krajíce chleba namočené ve vejci a mléčném pudinku s vůní vanilky a opečené do zlatova. Tento recept je tak jednoduchý na přípravu a můžete ho mít v zadní kapse. K našemu francouzskému toastu nepřidáváme příliš mnoho doplňků – stačí posypat moučkovým cukrem nebo pokapat javorovým sirupem. No, to a trochu kávy – pokud mluvíme o létě, byla by to káva vařená za studena.

Vážně dobrý recept na francouzský toast

To však neznamená, že byste se s polevami nemohli pořádně vyřádit. Dobrý přítel přísahá na skořicový cukr (recept jsme přiložili níže). Nebo doplňte čerstvým ovocem, jednoduchým ovocným salátem, šlehačkou nebo medem.

Vím, že jsem to už říkal, ale tento recept je jednoduchý.

Začněte s tlustými plátky den starého chleba poté je namočte do směsi vajec, mléka, smetany a vanilkového extraktu. Rádi používáme chléb z pekárny — poslouží brioška, ​​francouzský chléb nebo rustikální italský chléb.

Důležité je, aby nebyly příliš čerstvé – čím je chléb starší, tím více pudinku chléb nasákne. Jednodenní chléb také rychleji nasákne, takže jej lze připravit za méně než půl hodiny.

Jak vyrobit vanilkový francouzský toast

Budete také chtít použít tlustý krájený chléb. Chléb nakrájený na tenké plátky se snadněji rozpadne. Nakrájejte chléb o tloušťce 1/2 palce až 3/4 palce.

Poté, co má chléb šanci nasáknout všechna vejce a smetanu, vhoďte důkladně namočený chléb do pánve s rozehřátým máslem a opečte z obou stran dozlatova.

Mimochodem, pokud hledáte recept na francouzský toast, který by byl příjemnější pro davy, vyzkoušejte náš Snadno pečený skořicový francouzský toast. Dá se vyrobit hned nebo přes noc!

Tip A+J: Pracujte v dávkách v teplé troubě

Pokud připravujete francouzský toast pro mnohé, použijte tento malý trik, který jsme získali při výrobě vaflí. Zahřejte troubu na teplotu někde mezi 170 °F a 200 °F. Poté vložte uvařený francouzský toast do trouby, aby zůstal teplý.

Jak udržet francouzský toast teplý pro podávání

Měly by být nějakou dobu v pořádku, aniž by vyschly. Tato metoda je také skvělý způsob, jak ohřát zbytky.

Další jednoduché recepty na snídani

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Vážně dobrý francouzský toast

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Jen málo snídaní je lepších než tlusté krajíce chleba namočené ve vejci a mléčném pudinku s vůní vanilky a opečené do zlatova. Francouzský toast je ideální na víkendy – jeho příprava zabere jen 30 minut a pár ingrediencí. Na přípravu francouzského toastu se nejlépe hodí jeden nebo dva dny starý chléb. Pokud je čerstvá, rozpadne se nebo se rozpadne po přidání do vaječné směsi nebo během vaření. K tomu se skvěle hodí francouzský, italský, brioška nebo challah chléb.

Vyrobí 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 velká vejce

1/2 šálku (120 ml) mléka

1/4 šálku (60 ml) husté smetany

1 lžička vanilkového extraktu

Špetka soli

8 plátků denního chleba o tloušťce 3/4 palce

3 lžíce másla plus další na podávání

Volitelné polevy: moučkový cukr, javorový sirup, lesní plody, šlehačka, skořicový cukr (recept níže)

Pokyny

    Zahřejte troubu na 200 stupňů F. Plech vyložte hliníkovou fólií. Plech zasuňte do trouby. (Nejlepší je připravovat francouzské toasty v dávkách. Teplá trouba pomáhá udržet uvařené várky teplé, zatímco zbytek dopeče).

    Vejce, mléko, smetanu, vanilkový extrakt a špetku soli ušlehejte, dokud se dobře nespojí.

    Ve velké zapékací míse vyskládejte plátky chleba (nevadí, když se překrývají). Nalijte vaječnou směs na plátky chleba a poté je otočte a pohybujte kolem vaječné směsi. Pokračujte v pohybu plátků po vaječné směsi, dokud chléb vše nevsákne.

    Rozpusťte lžíci másla v těžké, velké pánvi nebo na pánvi na středně mírném ohni. V dávkách přeneste několik plátků namočeného chleba do pánve a vařte dozlatova a propečte, 2 až 3 minuty z každé strany. Přeneste uvařený francouzský toast do teplé trouby, zatímco pečete zbývající plátky chleba. Podle potřeby přidejte další máslo pro každou dávku.

Tipy Adama a Joanny

  • Chcete-li vyrobit skořicový cukr, prošlehejte 1/4 šálku krystalového cukru s jednou lžičkou mleté ​​skořice. Posypeme francouzským toastem.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 2 plátky / Kalorie 482 / Protein 16 g / Uhlohydrát 52 g / Vláknina 2 g / Celkem cukrů 5 g / Celkový tuk 23 g / Nasycený tuk 12 g / Cholesterol 236 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post