Ultra-uspokojující zeleninová tofu míchanice

Jak připravit ultrasytivé tofu míchané se špenátem a rajčaty. Ideální na snídani, oběd nebo večeři! Přejděte na recept na tofu míchanou nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Mimořádně uspokojující míchaná zeleninová tofu na anglickém muffinu

Když jsem poprvé slyšel o míchání tofu, nebyl jsem nadšený a myslím, že je v pořádku přiznat, že Adam měl ještě menší zájem. Oba zbožňujeme měkká a krémová míchaná vejce a nikdy jsme si nemysleli, že by se tofu mohlo blížit. To až do doby, než do hry vstoupil tento recept.

Jak udělat nejlepší tofu míchanou

Po několika pokusech v kuchyni – některé se nám líbily, některé ne tolik – přišli jsme na způsob, jak udělat míchané tofu, které je měkké a chutná tak dobře, že bychom ho vyměnili za běžná vejce kterýkoli den v týdnu.

Tofu míchaná se špenátem a rajčaty

Nejprve jsme přišli na trio koření, které změní tofu z nevýrazného na lahodné. Smícháme kurkumu, česnekový prášek a houbový prášek. Teď vím, že houbový prášek vypadá divně, ale wow, potřebujete ho ve své kuchyni. Použili jsme ho v této tajné přísadě do taco koření a pokud se chcete dozvědět více, šíleli jsme o tom všem. Prozatím mi dovolte, abych vás nechal s tímto. Houby jsou plné chuti a umami, něco tofu rozhodně nemá. Koření na steroidech. Vše, co potřebujete, je 1/4 čajové lžičky a tofu přejde z nudného do hodné touhy. Slib.

Můžete si koupit houbový prášek – nejlepší ceny bych zkontroloval online. Nebo si ho udělejte sami – zde je náš recept! Kupte si nějaké sušené hříbky nebo houby shiitake a rozmixujte je na prášek. Hotovo, máte houbový prášek. Použijte ji zde nebo se vydejte na divoko a vmíchejte trochu do polévek a omáček. Posypte pečenou zeleninu nebo ji použijte k zvýraznění chuti fazolí. Dělá zázraky i s masem, jako jsou hamburgery nebo masové kuličky.

Česnekový prášek a kurkuma také dělají zázraky. Pokud nejste fanouškem kurkumy – vím, že nechává věci oranžové – můžete ji vynechat. Jen mějte na paměti, že tofu zůstane bílé a trochu ztratíte chuť.

Druhým průlomem pro míchání tofu bylo zjistit, které tofu je nejlepší. Odpověď závisí na tom, jakou texturu hledáte. Výše jsem zmínil, že milujeme měkká a krémová míchaná vejce, takže když došlo na míchané tofu, hledali jsme podobnou texturu. Extra pevné hedvábné tofu je nejlepší pro texturu připomínající měkká míchaná vejce. Naše najdeme v obchodě s potravinami, ale není v chlazené části. Hedvábné tofu je nahoře na fotografii níže.

Ingredience na tofu míchanici

Pokud dáváte přednost míchaným vejcím na tužší, suchější straně, pak je lepší obyčejné pevné nebo extra pevné tofu. To je to, co jste zvyklí vídat uložené v plastových nádobách obklopených tekutinou. Prodává se v chlazené části prodejny. Tento typ tofu je pod krabicí s hedvábným tofu na fotografii výše.

Při použití běžného tofu budete muset scedit tekutinu a vytlačit část přebytečné vody. Chcete-li to provést, položte blok na papírové utěrky (nebo čistou utěrku), navrstvěte na ně více utěrek a poté jej zavažte tak, že na ně položíte něco těžkého (například talíř). Nechte tofu 5 až 10 minut okapat a poté ho nalámejte na drobky pro recept.

Pokud používáte hedvábné tofu, nic z toho není nutné. Není třeba vypouštět nebo vytlačovat další tekutinu. Veškerá přebytečná tekutina se během vaření míchanice v pánvi vydusí.

Míchání tofu s cibulí

Celý recept zabere asi 15 minut, takže tento opravdu šetří čas. Je to také velmi uspokojivé. Rádi ho přidáváme do anglického muffinu a pokud to dělám já, obvykle přidávám pár plátků avokáda. Přidání do toastu nebo tortilly je dobrý nápad. Nebo podávejte tak, jak je, se salátem nebo opečenými bramborami.

Mohlo by se vám také líbit: Další recepty na tofu najdete v našich křupavých tofu prstech a na tomto snadno pečeném tofu.

Ultra-uspokojující zeleninová tofu míchanice

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Pokud jde o výběr tofu pro tuto míchanici, máte několik možností. Máme rádi extra pevné hedvábné tofu, ale běžné pevné nebo extra pevné tofu bude fungovat. Naše tipy najdete v poznámkách pod receptem. Pro tento recept udržujeme koření jednoduchá, ale pokud z toho chcete udělat míchanici v jihozápadním stylu, přidejte do směsi koření 1/2 lžičky chilli a 1/4 lžičky mletého kmínu. Můžete také přidat trochu tepla s horkou omáčkou nebo drcenými vločkami červené papriky.

Vyrobí 4 (1/2 šálku) porcí

Budete potřebovat

Tofu Scramble

2 lžičky olivového oleje

1/4 střední cibule, nakrájené na tenké plátky

12 uncí tofu, viz poznámky níže

1 šálek baby špenátu nebo nakrájených listů kapusty

1/4 lžičky mořské soli

1/2 lžičky mleté ​​kurkumy

1/4 lžičky česnekového prášku

1/4 lžičky houbového prášku, volitelně, zde je náš recept

3 unce rajčat, nakrájených (asi 1/2 šálku)

Čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Hrst nasekaných čerstvých bylinek, jako je pažitka, bazalka, petržel nebo koriandr

Volitelný

Anglické muffiny, toasty nebo tortilly

Nakrájené avokádo

Pokyny

    Zahřejte olivový olej na nepřilnavé pánvi na středním ohni. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte, dokud sladce a nezměkne, asi 3 minuty. Vsypte tofu a pomocí zadní části lžíce ho na pánvi rozlomte, aby vypadalo jako míchaná vejce.

    Přidejte sůl, kurkumu, česnekový prášek a houbový prášek do malé misky a poté přidejte trosku vody. Míchejte, aby vznikla kaše, a poté vmíchejte do tofu. Vařte, dokud se přebytečná voda uvolněná z tofu neodpaří, asi 2 minuty.

    Odstavte pánev z ohně a poté vmíchejte špenát a nakrájená rajčata, dokud špenát většinou nezvadne. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte ještě solí a několika mletými kousky čerstvého černého pepře. Navrch nasypte nasekané čerstvé bylinky a poté je podávejte tak, jak jsou, nebo je podávejte na anglický muffin, toasty nebo tortilly. Přidání několika plátků avokáda je také příjemným dojmem.

Tipy Adama a Joanny

  • Jaké tofu je nejlepší na zamíchání? V naší kuchyni používáme dva druhy: extra pevné hedvábné tofu a běžné pevné nebo extra pevné tofu. Ve výše uvedeném článku jsme sdíleli fotografii zobrazující tyto dvě možnosti. Hedvábné tofu drží, ale zůstává měkké a má texturu podobnou měkkým míchaným vajíčkům. Hedvábné tofu nemusíte scezovat. Pro pevnější a sušší texturu použijte běžné pevné nebo extra pevné tofu, které bylo zbaveno přebytečné tekutiny a rozlámáno na drobky. Chcete-li to provést, položte blok na papírové utěrky (nebo čistou utěrku), navrstvěte na ně více utěrek a poté jej zavažte tak, že na ně položíte něco těžkého (například talíř). Nechte tofu 5 až 10 minut okapat a poté ho nalámejte na drobky pro recept.
  • Tipy pro make-up: Uchovávejte zbytky míchané směsi v lednici až 3 dny. Jednoduše ohřejte, než si vychutnáte druhou porci.
  • Kurkuma: Milujeme barvu a přidanou chuť kurkuma poskytuje tofu, ale pokud nejste fanoušek, vynechte ji.
  • Houbový prášek: Toto je oblíbená tajná přísada v naší kuchyni. Předemletý prášek z hub si můžete koupit online nebo si ho vyrobit sami smícháním několika sušených hub. Milujeme především sušené hříbky nebo shiitake.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Informace jsou pouze pro scramble a nezahrnují avokádo nebo anglický muffin.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku / Kalorie 82 / Protein 6 g / Uhlohydrát 4 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 2 g / Celkový tuk 5 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post