Ultra-sytivá kuřecí nudlová polévka

Moje oblíbená (a myslím, že nejlepší) kuřecí nudlová polévka! Žádný food blog by nebyl úplný bez receptu na kuřecí nudlovou polévku. Naše verze je zdravá, uspokojující a chutná neuvěřitelně. Bonus, tuto polévku můžete připravit od nuly za méně než 40 minut! Přejděte na recept na domácí kuřecí nudlovou polévku

Podívejte se na video

Video s receptem na kuřecí nudlovou polévku

Tato kuřecí nudlová polévka je snadná

Pokaždé, když začnu přemýšlet o této polévce, chci ji udělat. Klasická kuřecí nudlová polévka je čisté komfortní jídlo. Naštěstí je náš recept tak snadný, že ho zvládnete i dnes večer! Kuřecí nudlová polévka je jednou z nejjednodušších polévek na přípravu. Ingredience jsou jednoduché a levné. Na tuto polévku se díváte asi 40 minut od začátku do konce. Není to tak špatné, zvláště když 20 minut z toho času je ruce pryč!

Pro krémovější polévku se podívejte na náš oblíbený recept na krémovou kuřecí nudlovou polévku (je inspirovaný tímto).

Hrnec domácí kuřecí nudlové polévky

Jak udělat nejlepší kuřecí nudlovou polévku

Kuřecí polévku děláme léta a zkoušeli jsme ji na různé způsoby. Už jsme dokonce začínali z celého kuřete.

Každý den si dám misku uspokojivé kuřecí polévky, ale k této verzi se vracíme. Je to jednoduché a rychlé.

Důležité je používat kvalitní kuřecí vývar. I když bych si přál, abychom měli domácí kuřecí vývar neustále v mrazáku, nemáme. Když sáhneme po vývaru z obchodu, sáhneme po nízkosodíkovém. Také hledáme vývar z obchodu, který je tmavší barvy (obvykle znamená více chuti) a protože vím, že má obvykle více páteře, rád kupuji vývar z krabicových kostí (občas používáme i domácí vývar z kostí).

V případě, že vás to zajímá, používáme vývar z kostí Pacific Foods a také máme rádi zásoby prodávané u Trader Joe’s.

Nebojte se polévku okořenit. Pokud jde o polévky, koření brzy a koření často kontrolujte. Než přidáme kuřecí stehna do polévky, vždy zkontrolujeme úroveň ochucení vývaru. Pokud chuť nevyskočí, přidejte ještě trochu soli.

Další možností je použít rybí omáčku. Může se to zdát divné, ale vždy, když něco ochutnáváme a prostě to chybí něco něco, malá kapka rybí omáčky to napraví. Rybí omáčka je hlavní složkou našeho receptu na polévku Pho.

Na nejlepší kuřecí polévku používám kuřecí stehna. Kuřecí polévka je lepší, když je z tmavšího masa. Kuřecí stehna v polévce změknou a změknou – podobně jako kuře v našem receptu na trhané kuře. Kuřecí prsa nekřehnou a zůstávají v polévce pevná. Můžete použít oba kusy kuřecího masa, ale ze stehen se udělá lepší polévka.

Bylinky v této polévce nesmí chybět — na začátek přidáme tymián a bobkové listy, které pomohou přidat do vývaru bylinkovou páteř. Pro popovou svěžest na závěr vmíchejte hrst nasekané čerstvé petrželky. Ostatní bylinky budou také fungovat. Místo (nebo kromě) tymiánu a bobkového listu vyzkoušejte rozmarýn. Z bylinek na závěr vyzkoušejte čerstvou pažitku pro jemnou cibulovou chuť.

Co se týče nudlí, můžete použít, co máte rádi. Milujeme lehkost vaječných nudlí, ale do hrnce můžete přihodit téměř jakékoli těstoviny. Další recept, který používá vaječné nudle, najdete v našich jednoduchých nudlích na másle s parmazánem.

Domácí kuřecí nudlová polévka

Udělejte si náskok a tipy na ukládání

Polévku lze připravit a uchovat v chladničce 3 až 4 dny a zmrazit až 3 měsíce.

Pokud si neplánujete polévku hned vychutnat nebo ji plánujete zmrazit, možná budete chtít s přidáním nudlí odložit. Jak polévka sedí, nudle nasáknou vývarem. Můžete se s tím vypořádat dvěma způsoby:

Při ohřívání polévky, přidejte do hrnce trochu více vývaru/vývaru. Dokonce jsem byl známý tím, že jsem do polévky při ohřívání přidal střik obyčejné vody. Dokud nemusíte přidávat mnoho, chuť polévky příliš neztenčí.

Když vaříte polévku předem, pro nejčerstvější, nejméně rozmočené nudle nechte nudle venku a poté polévku zchlaďte nebo zmrazte. Až budete připraveni ohřát, přiveďte polévku k mírnému varu a přidejte sušené nudle. Vařte, dokud nejsou hotové a pochutnávejte si.

Rychlá rekapitulace

Pojďme si to zrekapitulovat, pro nejlepší kuřecí nudlovou polévku od nuly mějte na paměti následující:

  • Použijte vysoce kvalitní vývar/vývar
  • Polévku brzy okořeňte a často kontrolujte
  • Kuřecí stehna jsou lepší polévka a jsou mnohem křehčí než kuřecí prsa
  • Dochuťte bylinkami, a to jak na začátku, tak na konci
Servírování kuřecí nudlové polévky
Kuřecí stehna jsou lepší kuřecí nudlová polévka a jsou mnohem křehčí než kuřecí prsa.

Co mohu přidat do polévky pro větší chuť

Náš recept se drží klasických ingrediencí a příchutí, ale to neznamená, že nemůžete přidat věci, abyste si jej vytvořili podle sebe:

Pro krémovou kuřecí nudlovou polévku přidejte 2 až 4 lžíce husté smetany nebo půl na půl. Děláme to při přípravě naší krémové kuřecí polévky.

Přidejte tři až čtyři plátky citronu pro citronovou kuřecí polévku – podobnou této citronové kuřecí a zeleninové polévce.

Přidejte tři nebo čtyři plátky limetky, vyměňte petrželku za čerstvý koriandr a poté přidejte nakrájená rajčata a nakrájené avokádo na kuřecí polévku na mexický způsob. Můžete dokonce přidat nakrájené kukuřičné tortilly, jako to děláme pro tuto tortillovou kuřecí polévku.

Přidejte lžičku praženého sezamového oleje a pár kapek rybí omáčky pro ultra-sytící polévku plnou umami.

Na konci vaření vmíchejte čerstvý špenát nebo kapustu, abyste získali zeleninovou polévku.

Vyměňte nudle za brambory, zimní dýni, rýži, quinou nebo zrna. Přidejte vydatnou zeleninu (jako brambory) do hrnce spolu s cibulí a mrkví. Pokud jde o rýži a zrna, přidejte je již uvařené. (Podívejte se na naši klobásu a bramborovou polévku nebo naši domácí krémovou bramborovou polévku pro nějakou inspiraci)

Vyměňte nudle za tortellini – při přípravě této zeleninové tortellini mám rád těstoviny plněné sýrem.

Ušetřete čas a použijte grilované kuře nebo zbylé kuře

Pro nejjednodušší kuřecí nudlovou polévkupokud máte grilovaný nebo zbylý kuře, místo toho, abyste do hrnce přidali kuřecí stehna, přidejte do polévky dva až tři šálky nakrájeného nebo na kostičky nakrájeného vařeného kuřete současně s přidáváním sušených nudlí.

Vzhledem k tomu, že kuřecí stehna již není potřeba vařit, zkraťte dobu vaření o 10 minut. Tuto metodu používáme vždy, když jsme noc předtím pekli celé kuře.

Chcete-li získat ještě více tipů, můžete si také přečíst náš článek o tom, jak udělat nejlepší zbylou kuřecí polévku.

Co říkají naši čtenáři

Pokud nevěříte, že náš recept vám pomůže dosáhnout úžasné kuřecí nudlové polévky doma, podívejte se, co na recept říkají naši čtenáři! Další recenze jsou v sekci komentářů níže.

“Poprvé jsem dělal kuřecí nudlovou polévku a vyšlo to úžasně!!” – Sharon

“Můj nový recept na kuřecí nudlovou polévku! Udělal jsem to při návštěvě rodiny před několika týdny. Šest dospělých a čtyři děti, všem se to líbilo…. dvacet palců nahoru!” – Haley

“Tato polévka je tak chutná! Připomíná mi skvělé kuřecí nudlové polévky, které dostanete pouze v NYC deli. Tato kombinace bylinek je to, co mi v receptech chybí.“ – Amanda

Recept aktualizován, původně zveřejněn v roce 2018. Od zveřejnění tohoto příspěvku jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali rychlé video s receptem. – Adam a Joanne

Snadná kuřecí nudlová polévka

Ultra-sytivá kuřecí nudlová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato rychlejší verze domácí kuřecí nudlové polévky vynechává vaření celého kuřete a místo toho využívá vykostěná kuřecí stehna bez kůže. Polévka stále chutná neuvěřitelně, uspokojivě a klasicky. Díky výrazně zkrácené době vaření je tato kuřecí polévka od nuly možná i přes týden. Velmi doporučujeme kuřecí stehna kvůli jejich chuti a měkké struktuře při vaření, ale pokud je preferujete, kuřecí prsa budou fungovat.

Vyrobí 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 lžíce másla, kuřecího tuku nebo olivového oleje

1 velká cibule, nakrájená

2 velké mrkve, nakrájené

2 stonky celeru, nakrájené (volitelně)

vrchovatá lžíce mletého česneku (4 stroužky)

2 bobkové listy

3 snítky čerstvého tymiánu nebo použijte 1/2 lžičky sušeného tymiánu

1 libra kuřecích stehen bez kůže a kostí (4 nebo 5 stehen)

8 šálků kuřecího vývaru nebo vývaru, s nízkým obsahem sodíku nebo použijte domácí vývar

5 uncí vaječných nudlí (nebo těstovin dle výběru)

Sůl a pepř na dochucení

1/4 šálku čerstvé petrželky, jemně nasekané

Voda nebo více vývaru, podle potřeby

Pokyny

    Ve velkém hrnci nebo holandské troubě na středním plameni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, mrkev a celer. Vařte za stálého míchání každých pár minut, dokud zelenina nezačne měknout; 5 až 6 minut.

    Vmíchejte česnek, bobkový list a tymián. Vařte za stálého míchání česneku kolem pánve asi 1 minutu.

    Zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k mírnému varu. Polévku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem. V závislosti na použitém vývaru budete možná muset přidat 1 nebo více lžiček soli.

    Kuřecí stehna ponořte do polévky tak, aby je pokryl vývar. Polévku přiveďte zpět k mírnému varu, poté hrnec částečně přikryjte pokličkou a vařte za občasného míchání, dokud nejsou kuřecí stehna provařená; asi 20 minut.

    Pokud se vám během této doby bude zdát vývar málo, přidejte ještě trochu vývaru nebo trochu vody. Snižte teplotu na středně nízkou.

    Uvařené kuře přendejte na talíř. Vmíchejte nudle do polévky a vařte, dokud nebudou hotové, 6 až 10 minut v závislosti na druhu použitých nudlí.

    Zatímco se nudle vaří, nakrájejte kuře na nudličky nebo na kostičky. Kuře vsuňte zpět do hrnce a pak polévku ještě jednou ochutnejte na dochucení. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vmícháme petrželku a podáváme.

Tipy Adama a Joanny

  • Chladící kuřecí nudlová polévka: Jak polévka sedí, nudle nasáknou polévkovým vývarem. Při ohřívání přidejte trochu kuřecího vývaru navíc, nebo pokud nemáte, vodu.
  • Mražená kuřecí nudlová polévka: Zmrazené nudle příliš nefungují. Pokud plánujete polévku zmrazit, odeberte před přidáním nudlí část polévky, kterou plánujete zmrazit. Zmrazte vývar, kuřecí maso a zeleninu. Až budete připraveni polévku ohřát, přidejte do polévky sušené nudle a vařte, dokud nebude hotová.
  • Dochucení polévky: Pokud máte pocit, že polévce chybí šmrnc, přidejte ještě trochu soli. Můžete také přidat špetku chuti s vymačkanou čerstvou citronovou šťávou, špetkou rybí omáčky (tento trik často používáme u vývarů a vývarů z obchodu) nebo worcesterskou omáčkou.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 298 / Celkový tuk 11,4 g / Nasycený tuk 4,4 g / Cholesterol 97,7 mg / Sodík 748,7 mg / Uhlohydrát 22,9 g / Vláknina 1,7 g / Celkem cukrů 7,5 g / Protein 24,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post