Ultra krémový pečený mak a sýr

Tento ultra krémový recept na mak a sýr si zamilujete! Díky dokonalému poměru mléka, sýra a omáčky jsou tyto makarony a sýr na vrcholu mého seznamu oblíbených! Přejděte na Recept na pečený mak a sýr

Podívejte se na video

Video receptu na krémové pečené makarony a sýr

Můj milostný vztah s Macem a sýrem

Mám mini milostný románek s makem a sýrem. Jako dítě jsem to bral tak, jak bych to mohl dostat — z krabice nebo vyrobený od nuly mámou. Počkejte, co říkám, teď to dělám 🙂 Hromady sýra rozpuštěné do sametové, krémové omáčky a přimíchané k těstovinám. Ano prosím!

Na světě je spousta receptů na makarony a sýr a abych byl úplně upřímný, asi by se mi líbila většina z nich. To znamená, že si myslím, že existuje několik klíčových prvků pro nejlepší mac a sýr.

  1. Důležitý je správný poměr omáčky a těstovin. Po upečení musí být ještě dostatek omáčky, která se nevstřebá do těstovin, takže každé sousto je krémové.
  2. Žádné kašovité těstoviny! Zabráníme tomu dvěma způsoby (sdílel jsem je níže).
  3. Omáčka by měla být dobře ochucená — ne se spoustou dalších koření a přísad, jen se solí, pepřem a možná trochou hořčice, která dodá nádech chuti.

Nejlepší těstoviny a sýr k použití

Seznam ingrediencí pro náš recept na maku a sýr není dlouhý a jak si dokážete představit, typ těstovin a sýra, které používáte, je velký rozdíl.

Těstoviny, které používám

Pravděpodobně už víte, že většina kuchařů vám řekne, abyste uvařili těstoviny „al dente“, což znamená, že těstoviny jsou jemné s malým skusem (místo kašovitého). Když děláte zapečené těstoviny, je těžké zabránit tomu, aby těstoviny nezměkly. Abych se s tím vypořádal, dělám dvě věci:

  1. Koupím kvalitní těstoviny. De Cecco funguje pěkně a miluji Rustichella D’ Abruzzo, ale je o něco dražší. Funguje jakýkoli menší tvar.
  2. Makarony lehce podvařím o 2 minuty. (Zkontrolujte pokyny na obalu a poté zkraťte o 2 minuty). Poté, když se mi vypne časovač, těstoviny scedím a propláchnu, než je hodím s omáčkou, což zastaví vaření těstovin a zbaví se přebytečného škrobu, který by sýrovou omáčku v troubě zhoustl.

Moje oblíbené sýry na makarony a sýr

V závislosti na vaší náladě se sýr, který použijete v makaronech a sýru, může lišit. Cheddar, fontina, gruyere, parmezán a pecorino jsou skvělé možnosti, ale kombinace sýrů, ke kterým se vracím znovu a znovu, je vydatné množství extra ostrého bílého čedaru (mám rád Tilamook) a menší, ale silné množství sýr pecorino-romano. Čedar se stává krémovým a hladkým a pecorino dodává omáčce chuť slaného sýra.

Dobře, tady se na chvíli dostanu na mýdlovou krabičku. Bez ohledu na to, jaký sýr k tomu použijete, pokud můžete, nastrouhejte si sýr sami. Dříve nastrouhaný sáčkový sýr se prostě nerozpustí stejně jako ručně strouhaný sýr. Přál bych si, aby to nebyla pravda, ale prozatím je nejlepší si sýr nastrouhat, aby byl nejlepší mak a sýr.

Zbytek ingrediencí

Zbývající ingredience jsou jednoduché: máslo a mouka (která omáčka zhoustne), mléko, koření, sůl a pepř. U mléka dávám přednost plnotučnému mléku, protože je z něj krémovější omáčka, ale mnohokrát jsem použil mléko se sníženým obsahem tuku, aniž bych si stěžoval.

Ultra krémová mak a sýr

Jak to udělat

Ukážu vám, jak vyrábím mac a sýr ve vlastní kuchyni. Pokud se chcete dívat, jak to dělám, výše je video s rychlým receptem, které ukazuje každý krok.

Krok 1: Ohřejte mléko v hrnci nebo v mikrovlnné troubě. Teplé mléko pomáhá urychlit celý proces přípravy omáčky a podle Julie Child teplé mléko zabraňuje hrudkovité sýrové omáčce.

Krok 2: Připravte jíšku z másla a mouky. V podstatě jíška je vařená pasta vyrobená z másla a mouky. Když se později do receptu přidá mléko, je to právě tato máslovo-moučná pasta, která pomáhá sýrové omáčce zhoustnout.

Krok 3, Přišlehejte mléko a zahustěte omáčku. Když má jíška zlatavou barvu a voní oříškem (trvá to jen pár minut), zašlehám do ní teplé mléko. Když se mléko s jíškou zahřeje, zhoustne a bude hedvábně hladké.

Krok 4, Přidejte koření a sýr. Když je mléko hedvábně zahuštěná omáčka, zašlehám do něj pár koření a nastrouhaný sýr. Když se sýr rozpustil v omáčce, vždy ochutnám a zkontroluji, zda není koření. Je pravděpodobné, že bude potřeba přidat trochu soli.

Krok 5: Vmíchejte mírně nedovařené těstoviny, přidejte do zapékací mísy a pečte. Jak jsem uvedl výše, těstoviny podvařím o 2 minuty, scedím a poté opláchnu od přebytečných škrobů. To zajišťuje, že moje omáčka zůstane krémová, když se peče v troubě. Makarony a sýr se pečou asi 30 minut.

Jak udělat snadné, krémové makarony a sýr

Varná deska Mac and Cheese Option

Miluji zlatavě hnědé okraje a vršek, který pečením makaronů a sýra vytvoří, ale pokud nechcete, nemusíte to péct. Pro mac a sýr na varné desce jednoduše přidejte těstoviny do sýrové omáčky a poté je nechte pár minut přikryté odležet. Tentokrát dává těstovinám šanci nasát část omáčky. Můžete se také podívat na tento snadný recept na makarony a sýr připravený na sporáku.

Udělat to s předstihem

Stejně jako většina zapečených těstovin je mac se sýrem ideální pro přípravu předem. Zde je několik tipů:

  • Omáčku lze připravit předem a uložit ji zakrytou v lednici po dobu dvou dnů. Před smícháním s uvařenými těstovinami omáčku zahřejte.
  • Mac a sýr lze připravit předem, nandávat do zapékací mísy a skladovat zakryté v lednici dva dny. Studené makarony a sýr mohou v troubě trvat o něco déle než 30 minut, než se plně zahřejí a propečou.
  • Můžete také zmrazit varnou desku nebo pečený mak a sýr až na dva měsíce. Chcete-li znovu zahřát, rozmrazte přes noc a pečte nebo zahřívejte na sporáku, dokud se neprohřeje. Nebo upéct z mraženého. Bude to trvat asi 1 hodinu.

Další recepty na zapečené těstoviny

Pokud tento recept vyzkoušíte, dejte nám vědět! Zanechte komentář, zkontrolujte jej a nezapomeňte označit fotografii #inspirovaná chuť na Instagramu. Veselé vaření!

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Nejlepší pečený Mac a sýr

Ultra krémový pečený mak a sýr

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Náš oblíbený recept na maku a sýr vyžaduje několik chytrých kroků, aby byly makarony a sýr ultra krémové a chutné. Zatímco v tomto receptu může fungovat mnoho sýrů, dva sýry, ke kterým se znovu a znovu vracíme, jsou ostrý bílý čedar a sýr Pecorino-Romano. Čedar se rozpustí, aby byl krémový a pecorino dodá omáčce ostrý slaný říz. Pro nejsmetanovější omáčku nastrouháme sýr ručně, protože se zdá, že dříve nastrouhané sýry se také nerozpouštějí.

Vyrobí 8 až 10 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 libra sušených těstovin, jako jsou makarony, skořápky nebo penne

Sůl, podle chuti

Nejlepší je 5 šálků (1180 ml) mléka, plnotučného nebo 2%.

5 lžic (70 gramů) nesoleného másla

5 lžic (45 gramů) univerzální mouky

1 lžička dijonské hořčice

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1/8 lžičky kajenského pepře nebo více podle chuti

1/8 lžičky čerstvě mletého muškátového oříšku

1 libra ostrého bílého sýra čedar, nastrouhaného (4 vrchovaté šálky), plus více při pečení (asi 1/2 šálku)

5 uncí (140 gramů) sýra Pecorino-Romano, strouhaného (1 1/2 šálku)

Pokyny

  • Připravovat se
  • Pro pečené makarony a sýr zahřejte troubu na 375 stupňů Fahrenheita a třílitrovou zapékací mísu namažte máslem nebo postříkejte nepřilnavým sprejem na vaření. Pro mac a sýr na sporáku přejděte k dalšímu kroku.

    Sýry nastrouháme a dáme stranou. Pro pečený mak a sýr si před pečením v troubě vyhraďte 1/2 šálku na polevu těstovin.

    Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, přidejte těstoviny a poté postupujte podle pokynů na obalu, ale vařte o 2 minuty méně, než je doporučená doba vaření. Sceďte, poté propláchněte těstoviny studenou vodou a dejte stranou.

    • Udělejte sýrovou omáčku
    • Přidejte mléko do velké odměrky vhodné do mikrovlnné trouby a vařte v mikrovlnné troubě 1 až 3 minuty, dokud se neohřeje. Případně můžete přidat mléko do velkého hrnce na středním plameni a poté ohřát mléko, dokud se nezahřeje.

      Zatímco se mléko ohřívá, rozpusťte máslo ve velkém hrnci nebo holandské troubě na středním plameni. Když máslo začne bublat, přidejte mouku. Vařte za stálého šlehání, dokud máslo nevoní voňavě a ořechově — barva máslovo-moučné směsi bude světle hnědá; 2 až 3 minuty.

      Teplé mléko za stálého šlehání pomalu vléváme do směsi másla a mouky. Pokračujte ve vaření za stálého šlehání, dokud omáčka nezabublá a nezhoustne. Odstraňte pánev z ohně. a poté vmíchejte hořčici, černý pepř, kajenský pepř, muškátový oříšek, 4 šálky čedaru a veškerý sýr Romano. Míchejte, dokud teplo z omáčky nerozpustí sýr.

      Omáčku ochutnejte na dochucení a poté dolaďte dalším kořením nebo solí (obvykle začínáme s 1/2 lžičky jemné soli a pokračujeme).

      • Dokončit
      • Pokud se scezené a opláchnuté těstoviny vejdou do pánve, přidejte je do sýrové omáčky. Pokud se těstoviny nevejdou, přidejte těstoviny i omáčku do samostatné velké mísy a dobře promíchejte.

        V případě mac a sýra na sporáku přikryjte poklicí a nechte 5 minut odstát. Během této doby těstoviny absorbují část sýrové omáčky navíc. Sloužit.

        Pro zapečený mak se sýrem nalijte těstoviny do připraveného pekáčku. Navrch dejte vyhrazenou 1/2 šálku sýru čedar.

        Pečeme odkryté do bublání asi 30 minut. U zapečeného sýra navrchu zapněte troubu na opékání a poté opékejte 3 až 5 minut, dokud vršek nezhnědne a nezhnědne. Před podáváním nechte asi 10 minut odstát.

Tipy Adama a Joanny

  • Make Ahead: Mac and Cheese lze připravit dva dny předem a vychladit.
  • Zapečené makarony a sýr se také dobře mrazí. Před zmrazením necháme zcela vychladnout na mřížce a poté velmi dobře zabalíme do fólie (používáme dvě vrstvy). Zmrazené makarony rozmrazte přes noc v lednici a poté pečte při 350 stupních F asi 1 hodinu.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Počítali jsme s použitím 2 % mléka a 10 porcí.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/10 pokrmu / Kalorie 578 / Celkový tuk 28,1 g / Nasycený tuk 16,4 g / Cholesterol 87,2 mg / Sodík 728,9 mg / Uhlohydrát 51,1 g / Vláknina 1,7 g / Celkem cukrů 14 g / Protein 29,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post