Ultimate Slow Cooker Pulled Vepřové maso

Jak udělat nejlepší tažené vepřové maso v pomalém hrnci to je ideální pro sendviče, saláty a tacos. Pro rychlejší verzi jsme také sdíleli, jak vyrobit toto trhané vepřové maso pomocí tlakového hrnce (jako Instant Pot). Přejděte na recept na vepřové tažené v pomalém hrnci

Podívejte se na video

Video s receptem pomalého hrnce na vepřové maso

Jak vyrobit nejlepší tažené vepřové maso pomocí pomalého hrnce

Trhané vepřové maso je ideální pro pomalý hrnec. Je to snadné a je to dokonalé jídlo předem. Náš recept dělá vepřové maso křehké, plné chuti a šťavnaté. Je vynikající podávaný samostatně nebo přidat trochu vaší oblíbené barbecue omáčky. V tomto receptu září pomalý hrnec. Začneme vepřovou plec — nazývanou také vepřový zadek nebo bostonský zadek.

Mohlo by se vám také líbit: Zde je náš sdílení receptu Jak vyrobit jemné vepřové maso v troubě a naše křupavé, jemné a šťavnaté carnitas!

Pomalý hrnec tažené vepřové maso

Je to poměrně tvrdý řez a dobře se vaří, když se vaří po delší dobu. Je také dobře prošpikovaný tukem, který zabraňuje vysychání vepřového masa při vaření. Jak se vepřové maso vaří, tuk se rozpouští a během vaření se samovolně polévá.

Výroba taženého vepřového masa v pomalém hrnci nebo hrnci je snadná, ale přesto pro vás máme pár tipů, abyste to udělali co nejlépe. [If you love cooking with your slow cooker, try our Ultimate Slow Cooker Lemon Chicken, it’s delicious.]

INSTANT POT© AKTUALIZACE: Od sdílení tohoto receptu jsme jej testovali pomocí tlakového hrnce (máme Instant Pot). Podívejte se na níže uvedenou část s poznámkami k receptu pro naši metodu. Pomocí tlakového hrnce můžete toto tažené vepřové připravit za méně než 2 hodiny.

Krok 1: Maso okořeníme

Koření vepřového masa je nezbytné, zejména při použití pomalého hrnce. Jakmile stisknete start, nebudete chtít zvedat víko, takže je dobré si předem promyslet chutě a koření.

Ze začátku jsme dost nároční na sůl a pepř a rádi jím potíráme vepřové maso, aby se sůl dostala do všech koutů masa. Před přidáním do pomalého hrnce také okořeníme 15 až 20 minut.

Potírání vepřového masa kořením

Krok 2: Vařte vepřové maso na minimum a vařte ho pomalu

Po ochucení masa dáme dohromady směs uvařené cibule, česneku, rajčatového protlaku a koření. To se nalije na vepřové maso a můžeme vařit.

Na vepřové maso jsme přidali cibuli, česnek, rajčatový protlak a koření.

Když jsem řekl, že v tomto receptu svítí pomalý hrnec, myslel jsem to vážně. Převařit vepřovou plec je docela složité. Je to proto, že vepřové maso s radostí vaříme na nízké úrovni po mnoho hodin.

V našem níže uvedeném receptu požadujeme alespoň 8, ale můžete jít i dál. Vepřové maso by mělo být tak křehké, aby se v něm dalo proříznout lžičkou. Dělat to vše v pomalém hrnci je snadné. Udělejte to přes noc nebo když jste mimo domov.

Pomalý hrnec tažené vepřové maso

Krok 3: Odeberte tekutinu na vaření a poté ji uložte

Když je vepřové maso hotové, máte šťavnaté a jemné trhané vepřové maso a také bohatý a chutný vývar. Je to čisté zlato. Odstraňte tekutinu z pomalého hrnce a seberte co nejvíce tuku – pamatujte, že vepřová plec je dobře prorostlá tukem, takže se vše rozpustí v tekutinu. Odstraňte přebytečný tuk (který vyplave nahoru) a poté tekutinu vmíchejte zpět do vepřového masa, aby zůstalo extra vlhké a chutné.

Další alternativou je zmrazit vepřové maso v tekutině na vaření. Když vychladne, tuk ztuhne, takže se dá snadno seškrábnout lžící.

Krok 4: Nakrájejte vepřové maso a smíchejte s odstředěnou tekutinou na vaření

Po sejmutí varné tekutiny ji vložte zpět do pomalého hrnce. Pak jednoduše nakrájejte vepřové maso – používám k tomu dvě vidličky. Jelikož je tak křehké, vepřové se vám doslova rozpadne.

Vložte nakrájené vepřové maso zpět do pomalého hrnce s odstředěnou tekutinou na vaření a podávejte!

Co podávat s trhaným vepřovým masem

Milujeme trhané vepřové maso, protože je ideální pro tolik příležitostí. Zde jsou některé z našich oblíbených stran, které se hodí k jemnému, chutnému vepřovému:

Další snadné recepty na vepřové maso

Snadný pomalý sporák vepřové maso

Ultimate Slow Cooker Pulled Vepřové maso

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Trhané vepřové maso je ideální pro pomalý hrnec. Vaření vepřového masa nízko a velmi pomalu je tajemstvím nejšťavnatějšího a nejkřehčího vepřového masa. Podávejte vepřové maso tak, jak je, nebo do něj na konci vaření klidně vmíchejte svou oblíbenou grilovací nebo jinou omáčku.

Vyrábí přibližně 3 1/2 libry, 10 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 (4 1/2 až 5 liber) vykostěné nebo nevykostěné vepřové plec (také známé jako vepřový zadeček), motouzu nebo síťoviny odstraněné

2 lžičky soli, plus více podle potřeby

1 lžička čerstvě mletého černého pepře

2 lžíce neutrálního ochuceného oleje

1 střední cibule, oloupaná a nakrájená na drobno

4 stroužky česneku, oloupané a nasekané

2 lžíce rajčatového protlaku

1 polévková lžíce ancho nebo jemného chilli prášku, viz náš recept na domácí chilli prášek

2 lžičky mletého kmínu

1 šálek vody

3 lžíce jablečného octa

1 lžíce rybí omáčky nebo 1 lžíce worcesterské omáčky

K podávání (volitelné)

Rohlíky

Zelný salát, podívejte se na náš recept na zelný salát s majonézou nebo zelný salát bez majonézy

Nakládané okurky

Barbecue omáčka, viz náš recept na grilovací omáčku se slaninou bourbon

Pikantní omáčkou

Pokyny

  • Připravte vepřové maso
  • Vepřové maso potřete solí a pepřem a poté odstavte, zatímco si připravíte zbývající ingredience. (Pokud plánujete vepřové maso nejprve opéct, viz poznámky níže).

    V široké pánvi na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a česnek a vařte za občasného míchání, dokud nejsou sladké a na okrajích opečené. Vmíchejte rajčatovou pastu, chilli prášek a kmín. Vařte a míchejte, dokud se rajčatový protlak nezmění z jasně červené na oranžovou; asi 3 minuty. Přidejte vodu, jablečný ocet a rybí omáčku a vařte asi 1 minutu, přičemž seškrábejte zhnědlé kousky na dně pánve.

    • Vařit vepřové maso
    • Ochucené vepřové maso nechte na dně pomalého hrnce a navrch nasypte směs cibule a koření. Pohybujte vepřovým masem na dně pomalého hrnce tak, aby část směsi cibule a koření sklouzla pod něj. Přikryjte pokličkou a vařte, dokud se vepřové maso nedá snadno naporcovat; LOW po dobu 6 až 8 hodin nebo HIGH po dobu 4 až 6 hodin.

      • Dokončit
      • Vypněte pomalý hrnec a přendejte vepřové maso na prkénko. Pokud má vepřové maso kost, vyjměte ji a zlikvidujte. Pomocí dvou vidliček nakrájejte maso, odstraňte veškeré pojivové tkáně a velké chuchvalce tuku.

        Odstraňte tekutinu z vaření a odstraňte většinu tuku z jejího povrchu. Vyhoďte tuk a tekutinu na vaření dejte stranou.

        Pokud používáte barbecue omáčku, přidejte ji do pomalého hrnce a vmíchejte nakrájené vepřové maso. Pro ještě větší chuť přidejte zpět trochu rezervované tekutiny na vaření. Pokud nepoužíváte barbecue omáčku, přidejte nakrájené vepřové maso a tekutinu na vaření zpět do pomalého hrnce. Ochutnejte a dochuťte solí, dalším octem nebo horkou omáčkou podle potřeby.

Tipy Adama a Joanny

  • Mohu toto Pulled Vepřové udělat v instantním hrnci© nebo tlakovém hrnci? Ano! Vařte cibuli, česnek, koření, rajčatový protlak, vodu, ocet a rybí omáčku, jak je uvedeno v receptu výše. To lze provést pomocí funkce Sauté, pokud máte instantní hrnec. Přidejte ochucenou směs vepřového a cibule do tlakového hrnce/instantního hrnce, uzavřete víko a vařte při vysokém tlaku 1 hodinu. Rychlé uvolnění podle pokynů výrobce, naporcujte vepřové maso a poté seberte a odstraňte přebytečný tuk z tekutiny na vaření. Při podávání smíchejte odstředěnou tekutinu na vaření a nakrájené vepřové maso.
  • Rybí omáčka: Rybí omáčku najdete v mezinárodní uličce většiny obchodů s potravinami, na mezinárodních trzích nebo online. Má slanou a kyselou chuť a je to něco, co používáme ke zvýraznění chuti ve slaných pokrmech nebo pokrmech s dlouhou dobou vaření. Na Inspired Taste vidíte, jak jej používáme v našem domácím receptu Pho. Pokud žádné nemáte, vhodnou náhradou je worcesterská omáčka.
  • Opékání vepřového masa: Někteří čtenáři se ptali, proč vepřové maso nejdříve neopečeme. Vyzkoušeli jsme to, a i když to dodává trochu více chuti, v tomto případě není rozdíl ohromující. Přeskočíme krok. Pokud chcete, můžete vnější část vepřového masa opéct na stejné pánvi, na které plánujete připravit směs cibule a česneku. Opékáním zůstane na dně pánve několik zhnědlých přilepených kousků, které můžete seškrábnout, když později přidáte vodu.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/10 receptu (předpokládá 10 porcí) / Kalorie 404 / Protein 28 g / Uhlohydrát 2 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 1 g / Celkový tuk 31 g / Nasycený tuk 11 g / Cholesterol 109 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post