Tökéletes tejszínhab

Nézze meg, milyen egyszerű a házi tejszínhab elkészítése. Néhány tipp és egyszerű hozzávalók segítségével pillanatok alatt finom, könnyű és puha tejszínhabot készíthetsz. Ugrás a tejszínhab receptjéhez

Friss tejszínhab eperrel

Tudom, hogy a tejszínhab üvegből egyszerűbbnek tűnik, de higgyen nekem, ha azt mondom, hogy a friss házi tejszínhab megéri. Felháborítóan krémes, könnyű, párnás, és tökéletes tálaláshoz gyümölcsökhöz, pitékhez, süteményekhez, süteményekhez, palacsintához, forró csokoládéhoz, kávéhoz stb.

Hogyan kell felverni a tejszínt

Az otthoni tejszínhab elkészítése egyszerű, és mindössze két lépést igényel:

Felverés előtt hűtsük le a tejszínt. Minél hidegebb a tejszín, annál jobban felverődik. Ezért szeretem a krémemet a hűtőszekrény leghidegebb részében tartani (általában a hátulján). Egyes pékek azt is javasolják, hogy hűtse le a tálat, ahol a tejszínt szeretné felverni, de általában kihagyom ezt a lépést, hacsak nem meleg a konyhám.

A tejszínt felverjük kézi mixerrel közepes-nagy sebességen, vagy használjon állvány mixert. Édesített krémhez adjunk hozzá vaníliát és cukrot. A tejszín felverése két-három percig tart.

Három fokozatú tejszínhab

A tejszínhabnak három fokozatát kell keresni, így attól függően, hogy hogyan szeretné élvezni, előfordulhat, hogy az egyikre vagy a másikra van szüksége.

Lágy csúcsok: A krém besűrűsödött, de nem tart sok csúcsot vagy formát. Ahogy kihúzza a habverőt a tálból, a krém lassan visszaesik a tálba, és eltűnik a krémben. A tejszínt kemény habbá verjük, amikor a tejszínt egy másik keverékbe szeretnénk összeforgatni.

Közepes csúcsok: Imádom a tejszínhabot ebben a szakaszban. A krém jól tartja a formáját, de még mindig puha. A csúcsok megállják a helyüket, amikor kiemeli a habverőt a tálból, de lassan meghajolja.

Szilárd csúcsok: Az alábbi fotó kiváló példa a szilárd csúcsokra. Ha kiemeli a habverőt a tálból, a krém feláll, és nem esik vissza magára. Ez a szakasz tökéletes mártáshoz, süteményekre kenéshez és csövesítéshez.

Firm Peaks -- tejszínhab

Mi történik, ha felvert tejszínt, és hogyan javítható?

A túlzott tejszínhab azt jelenti, hogy a párnás és krémes tejszínhab csomós és túrószerű szennyeződéssé válik. Nem szép, és elég legyőző is lehet. Ne aggódj. Azért vagyok itt, hogy elmondjam: a tejszínhab is megjavítható!

Így javíthatja ki a törött tejszínhabot:

  1. Kapcsolja ki a keverőt.
  2. Fogja meg a hűtőszekrényből a tejszínhabos kartondobozt.
  3. Alacsony sebességű keverővel öntsön egy kis mennyiséget felveretlen tejszínt a tálba.
  4. Addig folytassuk a tejszín hozzáadásával – apránként –, amíg a felvert tejszínhab ismét világos és bolyhos nem lesz. Attól függően, hogy mennyire felvert tejszínt, szükség lehet néhány evőkanálra vagy többre (az eredetileg használt krémmennyiség 25%-a vagy 50%-a).

Van különbség a felvert, a nehéz és a dupla krém között?

Az élelmiszerbolt krémes részlege bevallottan zavaró. Itt, Amerikában gyakran látjuk,fele-fele“,” “tejszín” és “nehéz tejszínhab.Más országokban, például Angliában, láthatjatejszín” vagy „tejszín.

Ezek mindegyikében a zsírtartalom a különbség. A tejszínhabhoz legalább 30% zsírtartalmú tejszín kell. Tehát a kemény tejszín, a habtejszín, a kemény habtejszín és a dupla tejszín mind jól működik. A tej, a fele és a tejszín sokkal alacsonyabb zsírtartalmú, így nem habosodik fel.

Tipp: A formáját tartó legszilárdabb tejszínhabhoz használja a „heavy cream”, „heavy whipping cream” vagy „dupla tejszínhabot”. Ezek mindegyike 36% vagy annál magasabb zsírtartalmú.

Egy epret mártsunk házi tejszínhabba

Mennyi ideig áll el a tejszínhab? Előre is elkészíthető?

A friss tejszínhab egy éjszakán át eláll (hűtőben). Sok pék azt javasolja, hogy a használat napjára tegyük, de én naponta számtalanszor készítettem tejszínhabot előre, minden gond nélkül.

Egy fenntartással mondom: a hő a tejszínhab ellensége. Tehát ha a konyhája meleg, vagy a tejszínhab egy ideig kimaradt, akkor előfordulhat, hogy nem áll jól.

Tartsa hidegen a friss tejszínhabot, és minden rendben lesz. Legrosszabb esetben, ha leeresztett, tálalás előtt habverővel vagy kézi mixerrel újra felverhetjük.

Tökéletes tejszínhab

Szeretünk tejszínhabot készíteni otthon. Könnyű, puha, és sokkal finomabb, mint amit a boltban lehet kapni. Néhány tipp és egyszerű hozzávalók segítségével pillanatok alatt finom, könnyű és puha tejszínhabot készíthetsz.

2 csészét készít

Szükséged lesz

1 csésze (240 ml) hideg tejszín vagy erős tejszínhab

1-2 evőkanál méz, juharszirup, kristálycukor vagy cukrászcukor, opcionális

1 teáskanál tiszta vanília kivonat, opcionális

Csipetnyi finom sót, opcionális

Útvonalak

    A tejszín akkor ver a legjobban, ha nagyon hideg. Ha a krém nem hideg, hűtsük le a hűtőszekrényben.

    Öntsük a tejszínt egy nagy keverőtálba, és adjuk hozzá az opcionális hozzávalókat (édesítőszer, vanília és só).

    Kezdje el a tejszínt kézi mixerrel alacsony sebességgel felverni, majd növelje a sebességet közepesen magasra, amikor habosodni és buborékosodni kezd. Alacsonyabb sebességgel történő indítás megakadályozza, hogy a krém kifröccsenjen a tálból.

    Közepes-nagy sebességgel verjük a kívánt vastagságig, 2-3 percig. Tekintse meg cikkünket a tejszínhab három szakaszáról és felhasználásáról.

    Ha esetleg túlvernéd a tejszínt és csomós lesz belőle, javíthatod a törött tejszínhabot. Alacsony fordulatszámon a keverőt adjunk hozzá tejszínhab nélkül a kartonból, egy-egy evőkanállal, amíg újra puha nem lesz.

    Lefedve hűtőszekrényben 24 órán át tároljuk. Ha a tejszín kienged, habverővel vagy kézi mixerrel ismét felverjük.

Adam és Joanne tippjei

  • A tejszínhab akkor a legjobb, ha legalább 30% zsírtartalmú tejszínnel készítjük. Tehát a kemény tejszín, a habtejszín, a kemény habtejszín és a dupla tejszín mind jól működik. A tej, a fele és a tejszín sokkal alacsonyabb zsírtartalmú, így nem habosodik fel.
  • Táplálkozási tények: Az alábbiakban közölt táplálkozási tények becslések. A hozzávetőleges értékek kiszámításához az USDA adatbázisát használtuk.

Ha elkészíted ezt a receptet, készíts egy fotót és hashtaggel #inspiredtaste — Szeretjük látni alkotásaidat az Instagramon és a Facebookon! Keressen minket: @inspiredtaste

Táplálkozás adagonként: Adag 1/4 csésze / Kalória 111 / Összes zsír 10,7 g / Telített zsír 6,9 g / Koleszterin 33,6 mg / Nátrium 27,6 mg / Szénhidrát 3g / Élelmi rost 0g / Összes cukor 3,1 g / Fehérje 0,9 g

SZERZŐ: Adam és Joanne Gallagher

Post a Comment

Previous Post Next Post