Toast s rozbitým avokádem s vejcem

Miluju tenhle toast z rozbitého avokáda s vejcem! Díky vejci natvrdo, vločkové soli, citronu a pepři je tento avokádový toast zdravý, nabitý bílkovinami, lahodný a má výraznou lepivost! Skočte na Avokádový toast s vajíčkem nebo si přečtěte naše tipy (včetně toho, jak si vybrat avokádo).

Toast s rozbitým avokádem s vejcem

Jak udělat ten nejlepší avokádový toast

Avokádový toast funguje skvěle k snídani, obědu a dokonce i k večeři. Hvězdou tohoto toastu je avokádo, takže je nezbytné, abyste použili zralé avokádo. Nikdo nemá rád krájení avokáda a zjištění, že je nedozrálé nebo ještě hůř, hnědé!

Jak vybrat avokádo

Zralé avokádo jsou nezbytné pro nejlepší avokádový toast. Zde je návod, jak zjistit, zda je avokádo hotové nebo ne:

  • Avokádo jemně vymačkejte dlaní (nepoužívejte konečky prstů, pohmoždí ho). Pokud se trochu poddá, je připraven k jídlu. Pokud se nepodvolí a je pevný, potřebuje den nebo dva. Pokud se snadno podá, je pravděpodobně přezrálý a možná uvnitř flekatý.
  • Zkontrolujte pod stopkou. Pomocí prstů jemně zatáhněte za stopku v horní části avokáda. Pokud je po vyjmutí zespodu zelené, našli jste avokádo, které je připravené k jídlu. Pokud je těžké ji odstranit, potřebuje několik dní. Pokud je zespodu hnědé, je avokádo přezrálé.
Plátek toastu s rozdrceným avokádem, kořením a vařeným vejcem.

Pokud jste našli zralé avokádo, pak jste na dobré cestě k fantastickému avokádovému toastu. Potřebujete jen opečený krajíc chleba, rozmačkané avokádo a trochu soli. Rád bych s tím byl každý den, ale je zábavné hrát si s jinými variacemi.

Zbývající ingredience

Vejce natvrdo dodává bílkoviny a významnou přilnavost. Líbí se nám, že se vajíčka dají udělat s dostatečným předstihem. Věděli jste, že vejce natvrdo můžete skladovat až týden? Investováním o 15 minut dříve v týdnu můžeme mít v lednici připravenou dávku vařených vajec, což znamená, že tento avokádový toast zvládneme za méně než 5 minut. Perfektní snídaně, oběd nebo večeře. (Viz náš recept a video, jak vařit vejce natvrdo.)

Citron protíná bohatství z avokáda a vajec. Pokud nemám citron, čerstvá limetka je moje oblíbená alternativa.

Nějaký pepř je nutností. Na našich fotografiích jsme použili směs koření Togarashi, což je pikantní směs sušených chilli papriček, sezamových semínek, pomerančové kůry a dalšího koření. Ty naše nakupujeme v mezinárodní sekci našeho obchodu s potravinami. Najdete ho v obchodech s kořením a také online. Pokud nemáte Togarashi, bude fungovat jakákoliv směs pepře. Ancho chilli prášek, chipotle prášek a dokonce i černý pepř. Postačí i trocha horké omáčky.

Toast s rozbitým avokádem

A je to, náš domácí recept na avokádový toast. Doufáme, že se vám bude líbit. Pokud máte návrhy, co dalšího přidat k avokádovému toastu, podělte se o ně v sekci komentářů níže.

Další recepty na avokádo

Kupujeme více avokáda, což bych rád přiznal. Pokud vám v kuchyni zbyde, zvažte vytvoření některého z těchto jednoduchých receptů:

Toast s rozbitým avokádem s vejcem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Miluju tenhle toast z rozbitého avokáda s vejcem! Díky vejci natvrdo, vločkové soli, citronu a pepři je zdravý, nabitý bílkovinami, lahodný a má výraznou lepivost! Vejce natvrdo můžete skladovat až týden. Přemýšlejte o tom, že uděláte jednu větší dávku, abyste byli připraveni udělat avokádový toast. Vyměnit vejce natvrdo za smažené nebo sázené je také skvělý nápad.

Připraví 1 toast

Budete potřebovat

1 krajíc chleba, opečený

1/2 zralého středního avokáda

Malé vymačkejte čerstvou citronovou šťávu

1 vejce natvrdo, podívejte se na náš návod, jak uvařit vejce natvrdo

Oblíbená papriková směs, používáme koření Togarashi

Pokapejte extra panenským olivovým olejem

Sůl, podle chuti

Pokyny

    Pomocí vidličky rozdrťte avokádo na opečený plátek chleba. Na avokádo nakapejte trochu citronové šťávy.

    Nakrájejte natvrdo uvařené vejce na mince a poté je položte na rozbité avokádo.

    Na závěr posypte vejce trochou pepře, soli a velmi lehce pokapejte olivovým olejem.

Tipy Adama a Joanny

  • Uchovávání zbytků avokáda: Pokud je ještě máte, nechte v něm pecku a poté řeznou stranu pevně zakryjte plastovým obalem. Pro větší bezpečnost přidejte do dužiny trochu čerstvé citronové nebo limetkové šťávy, než přikryjete plastem. Uchovávejte v lednici až jeden den (můžete mít štěstí na dva dny).
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 toast / Kalorie 309 / Celkový tuk 21,2 g / Nasycený tuk 4g / Cholesterol 186 mg / Sodík 310,1 mg / Uhlohydrát 22,4 g / Vláknina 7,7 g / Celkem cukrů 3,3 g / Protein 7,7 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post