Tahini misky na quinoa s citronem

Milujeme tento snadný recept na quinouovou mísu s nadýchanou quinoou, zeleninou, zeleninou, kandovanými ořechy a sýrem feta. Přidejte náš pětiminutový citronově česnekový tahini dresink a chutná fantasticky. Přejděte na recept Tahini Lemon Quinoa Bowl

Nenudné quinoa mísy

Tato zdravá a výživná miska z quinoy se dostala na náš opakovaný seznam. Milujeme, jak je to rychlé a snadné, a já se nemůžu nabažit toho citronového tahini dresingu! Zde je několik triků, jak si doma vyrobit ty nejlepší quinoové misky:

Začněte s nadýchanou quinoou! Postupujte podle našeho rychlého receptu na vaření quinoy doma. S naším receptem budete mít do této misky zaručeně připravenou nadýchanou quinou. Bonusem je, že vydrží dlouho v lednici (6 až 7 dní).

Quinou před přidáním do mísy přelijte trochou dresinku. Obyčejná quinoa mi přijde nevýrazná a trochu hořká. Proto ho vždy podlévám pikantní omáčkou. V tomto případě, než si postavím misky, pokapu quinou s trochou citronového tahini dresinku. Navrch mísy ještě pokapu víc, ale dávám si pozor, aby byla moje quinoa nejprve dobře ochucená.

Quinoa mísa s tahini dresinkem

Používejte různé barvy a textury. Z našich fotografií můžete vidět, že kombinujeme různé textury. Quinoa je měkká, takže nezapomeňte přidat trochu křupavosti. Na našich fotkách dosahujeme křupání z okurek a ořechů. Také ráda přidávám něco krémového. V těchto miskách máme smetanový dresink a sýr feta. Pokud si chcete ponechat tyto veganské, vynechte sýr, ale zkuste místo něj kostky tofu.

Zkuste to: Zde je náš recept na pečené tofu. Zvenku je křupavá a uvnitř krémová. Bylo by ideální pro přidání do těchto misek s quinoou!

Použijte chutný dresink. Jsem zaujatý, pokud jde o zálivku na salát. Miluji náš citronově česnekový tahini dresink – zde je recept a video ukazující, jak ho vyrobit. Právě mi leží v lednici. Je bez mléčných výrobků, krémová a chutná fantasticky. Zde je několik dalších možností, které by byly příjemné:

Quinoa Bowl s Fetou a Tahini

Další snadné recepty z quinoy

Tahini misky na quinoa s citronem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Milujeme tyto jednoduché quinoové misky s nadýchanou quinoou, zeleninou, kandovanými ořechy a sýrem feta. Pro veganskou verzi vynechejte sýr feta nebo jej nahraďte nakrájeným nebo pečeným tofu.

Dělá 2 porce

Budete potřebovat

Quinoa mísy

1 šálek vařené quinoa

1/4 šálku citronového česnekového tahini dresinku a více podle chuti

2 šálky zeleného dětského salátu

Polovina velké okurky s tenkou slupkou, nakrájená na plátky

1 šálek rozpůlených cherry rajčat

2 unce sýra feta, nakrájeného na kostky

1/2 šálku kandovaných kešu nebo opečených ořechů, recept na kandované kešu níže

Javorové kandované kešu ořechy

1 šálek (85 gramů) kešu ořechů

2 lžíce čistého javorového sirupu

Špetka mleté ​​skořice

Špetka kajenského pepře

Špetka jemné mořské soli

Pokyny

  • Připravte si kandované kešu ořechy
  • Rozpalte širokou pánev na středním plameni a poté přidejte kešu oříšky, javorový sirup, špetku skořice a špetku cayenne. Míchejte ořechy na pánvi 2 až 3 minuty nebo dokud se lehce neopečou a javorový sirup se na ně nezačne lepit.

    Ořechy přesuňte na talíř nebo kus pergamenu a posypte je špetkou soli. Nechte ořechy vychladnout. Pokud jsou nějaké matice přilepené k sobě, jemně je rozlomte.

    Vychladlé kandované ořechy skladujte ve vzduchotěsné nádobě. Při pokojové teplotě vydrží jeden týden, v lednici pár týdnů a v mrazáku měsíc, ne-li déle.

    • Postavte misky na quinoa
    • Na dně dvou salátových misek udělejte záhon ze zeleného salátu.

      Do uvařené quinoy vmíchejte dvě polévkové lžíce citronově česnekového tahini dresingu a poté rozdělte do misek.

      Navrch rozložte plátky okurky, rozpůlená cherry rajčata, kostky sýru feta a hrst kandovaných kešu.

      Lehce dochutíme solí a pepřem a poté pokapeme zbylým dresinkem.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 miska (recept tvoří 2) / Kalorie 600 / Celkový tuk 30,2 g / Nasycený tuk 8 g / Cholesterol 25,3 mg / Sodík 592,8 mg / Uhlohydrát 69,2 g / Vláknina 7 g / Celkem cukrů 16,4 g / Protein 20,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post