Sýrové jablečné plněné vepřové kotlety

Milujeme tyto plněné vepřové kotlety s restovanými jablky, cibulí a sýrem. Provedeme vás, jak nakrájet kapsu na vepřové kotlety na nádivku, náš oblíbený hořčičný vepřový potěr a jak vyrobit jednoduchou nádivku z jablek a cibule. Přejděte na recept na plněné vepřové kotlety

Plněné vepřové kotlety s jablky, cibulí a sýrem

Jak naplnit vepřové kotlety

Tyto vepřové kotlety plněné restovanými jablky, cibulí a sýrem jsou pochoutkou. Zaberou trochu času navíc než běžné vepřové kotlety vařené na pánvi, ale poté, co jsem je udělal několikrát, si myslíme, že stojí za to.

Dokonale pečené plněné vepřové kotlety

Začněte s tlustě nakrájenými kotletami – potřebujeme, aby byly tlusté alespoň 1 1/2 palce. Mám rád kotlety bez kosti, uprostřed vykrojené, ale kotlety s kostí nebo jiné kusy fungují, pokud jsou tlusté.

Pokud mají vaše kotlety tučnější okraj, použijte tento okraj ke krájení v kapse. Používám malý ostrý nůž a opatrně nožem kývám dopředu a dozadu, abych vytvořil hlubokou kapsu asi 2 palce širokou a hlubokou.

Vepřové kotlety s kapesním řezem na nádivku

Poznámka: Pokud je vám nepříjemné řezat kapsu do kotlet, níže uvádíme tipy pro přípravu tohoto receptu, aniž byste kotlety nacpali.

Jakmile máte kapsy nakrájené, chceme nenaplněné kotlety z obou stran opéct, přidat trochu barvy a udělat trochu tuku, na kterém budeme vařit cibuli a jablka.

Opečené, ale nedopečené kotlety přendejte na talíř a nechte je vychladnout, zatímco budete vařit nádivku.

Nakonec opečené kotlety potřeme hořčicí a bylinkami a naplníme vydatnou lžící restovaných jablek, cibule a pár plátků sýra. Miluji Gruyere nebo ostrý bílý čedar.

Nádivku zajistěte párátky a dopečte v troubě. Milujeme je!

Jablečné plněné vepřové kotlety s cibulí a sýrem

Co s nimi podávat

Tyto vepřové kotlety plněné jablky se hodí téměř ke všemu. Zde jsou tři naše oblíbené strany:

Mohu to udělat, aniž bych cpal vepřové kotlety?

Chcete-li tento recept připravit, aniž byste museli projít kroky řezání kapsy v kotletách nebo jejich plnění, postupujte stejným způsobem, ale vynechejte vytváření kapsy a plnění kotlet. Před opékáním kotlet pak na pánvi udělejte záhon z jablek a cibule a přidejte sýr. Nakonec navrch položte kotlety a pečte, dokud nebudou uvařené. Tuto metodu doporučujeme použít, když nemůžete najít silnější krájené kotlety nebo máte málo času.

Další recepty na vepřové maso

Milujeme vepřové maso a podělili jsme se o pár receptů na jeho vaření. Zde jsou naše nejlepší tipy:

Sýrové jablečné plněné vepřové kotlety

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Jablka, cibule a tavený sýr se spojí a vytvoří ty nejchutnější plněné vepřové kotlety. Když vybíráte kotlety pro tento recept, hledejte silnější kotlety, které jsou tlusté alespoň 1 1/2 palce; jinak bude příliš obtížné uříznout kapsu na nádivku z jablka a cibule.

Tento recept můžete připravit, aniž byste naplnili kotlety a místo toho servírujte ochucené vepřové maso na lůžku s jablky a cibulí. Postupujte stejným způsobem, ale vynechejte vytváření kapsy a plnění kotlet. Před opékáním kotlet si na pánvi udělejte záhon z jablek a cibule a přidejte sýr. Poté položte kotlety dolů.

Dělá 2 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 tlusté vepřové kotlety, 1 ½ palce silné

1/2 lžičky jemné mořské soli, plus další podle chuti

2 lžičky dijonské hořčice

1 lžička nasekaných lístků čerstvého tymiánu nebo použijte 1/4 lžičky sušeného tymiánu

1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře, plus další podle chuti

1 malé jablko zbavené jádřinců a nakrájené na plátky

1/2 střední cibule, nakrájená na plátky

2 unce Gruyère nebo ostrý sýr čedar, nakrájený na plátky

4 dřevěná párátka pro zajištění náplně

Pokyny

  • Připravte vepřové kotlety
  • Do vepřových kotlet nakrájíme kapsy tak, že hrot malého ostrého nože zapíchneme do tukem pokrytého okraje vepřové kotlety. Pohybujte nožem tam a zpět, abyste vytvořili hlubokou kapsu asi 2 palce širokou a hlubokou.

    Vepřové maso ze všech stran a uvnitř kapes osolíme. Na kotletu použijeme 1/4 lžičky soli.

    Zahřejte pánev vhodnou do trouby na střední teplotu. Když je rozpálený, přidejte olej a na pánev vložte vepřové kotlety (budeme je plnit později). Vařte dozlatova, 2 až 3 minuty.

    Kotlety otočte tak, aby opečená strana směřovala nahoru. Pokud má vepřové maso tučnější stranu, použijte kuchyňské kleště k přidržení kotlet tučnou stranou dolů, dokud nezasyčí a lehce zhnědne; asi 30 sekund.

    Když jsou obě strany vepřového masa opečené dozlatova, přendejte kotlety na talíř, aby vychladly. Střed bude stále syrový.

    • Dokončit
    • Zahřejte troubu na 375 ° Fahrenheita.

      Umístěte pánev zpět na střední teplotu a vhoďte cibuli. Vařte je 2 až 3 minuty, dokud trochu nezměknou, a poté vmíchejte jablka. Když jsou jablka měkká a cibule měkká, vypněte oheň.

      V malé misce smíchejte hořčici, lístky tymiánu a 1/4 lžičky pepře.

      Když jsou vepřové kotlety dostatečně vychladlé, aby se s nimi dalo manipulovat, potřete je a uvnitř kapsy hořčičnou směsí. Čisté prsty nebo lžíce poslouží.

      Naplňte kapsu plátkem nebo dvěma sýra a lžící jablek a cibule a poté zajistěte dvěma párátky. Kapsu bohatě naplníme náplní. Je v pořádku, když některé vypadnou, když se kotlety pečou.

      Zbývající jablka a cibuli rozložte doprostřed pánve a vytvořte lůžko pro vepřové kotlety. Položte vepřové maso dolů na jablka a cibuli.

      Pečte, dokud teploměr s okamžitým odečtem neukáže 145° Fahrenheita po vložení do nejtlustší části kotlety a nádivky, 15 až 20 minut.

      Vyjměte pánev z trouby a před podáváním nechte vepřové maso 5 až 10 minut odpočinout.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 kotleta, polovina receptu / Kalorie 480 / Celkový tuk 21,6 g / Nasycený tuk 8,8 g / Cholesterol 160,4 mg / Sodík 1030,7 mg / Uhlohydrát 14 g / Vláknina 2,4 g / Celkem cukrů 9 g / Protein 54,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post