Šunková a zelná polévka

Tato snadná zelná polévka se šunkou je vydatná, zdravá, snadno se připravuje a chutná fantasticky. Přejděte na Recept na zelnou polévku se šunkou nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Šunková a zelná polévka

Jak vařit nejlepší kapustovou polévku

Zelná polévka možná nezní jako nejvzrušivější jídlo, ale věřte mi, že tato verze se šunkou, mrkví a cibulí je vynikající! Zelné polévky jsou oblíbené po celém světě a staly se velmi populární díky dietě zelné polévky. Tento recept nemusí být nutně dietní, ale je výživný, nízkokalorický a chutná úžasně!

Zelí se podceňuje. Je to pro vás dobré vysoké hladiny vitamínu C, je bohatý na antioxidanty a bylo prokázáno, že má protizánětlivé účinky. Je to také chutné. Můžete ji opékat, vařit na plotně a přidávat do polévek a dušených pokrmů. (Můžete si pochutnat na našem citronově česnekovém dušeném zelí.)

Protože se zelí vařením scvrkne a změkne, můžete ho do hrnce přidat hodně. V této snadné zelné polévce přidáme osm celých hrnků nakrájeného zelía abych byl upřímný, pravděpodobně byste se do toho mohli zamíchat ještě o něco víc.

Hrnec nejlepší kapustové polévky

Zelí v polévkách máme tak rádi, že je přidáváme i do naší oblíbené zeleninové polévky. Tento recept je zcela vegetariánský, ale pro tuto verzi přidáme trochu šunky pro chuť a extra protein.

Už jste někdy měli šunku v polévce? Oh, to je vynikající. Jak se polévka vaří, šunka ochutí a okoření vývar. Polévka se stává bohatou, vydatnou a mimořádně chutná.

Pokud nemáte po ruce žádnou šunku nebo nejíte maso, můžete šunku vynechat. Stále to bude skvělé.

Zde je několik důvodů, proč milujeme tento recept na kapustovou polévku:

  • S více než 12 šálky zeleniny je tato polévka plná zeleniny zdravá, snadno se připravuje a chutná neuvěřitelně.
  • Nejsou zde žádné luxusní ingredience a vše potřebné je cenově dostupné.
  • Můžete využít sezónní suroviny a použít jakékoli zelí, které je k dispozici. Na našich fotografiích jsme použili zelené zelí, ale místo něj bude fungovat savojské zelí, napa zelí a dokonce i Bok choy.
  • Polévka se dobře drží a druhý den chutná ještě lépe, takže se skvěle hodí k zabalení na oběd nebo k přípravě na zítřejší večeři. Zbylá polévka vydrží v lednici asi tři dny.
  • Můžete jej zmrazit až na měsíc, ne-li déle!

Příprava kapustové polévky je jednoduchá a vše se děje v jednom hrnci!

Zde je přehled toho, jak udělat naši zelňačku (úplný recept na polévku je níže):

  1. Na olivovém oleji podusíme cibuli, mrkev a šunku. Šunka trochu zhnědne a dodá polévce spoustu chuti.
  2. Dochuťte česnekem, rozmarýnem, pepřem a solí.
  3. Vmíchejte zelí a zalijte trochou vývaru, plechovkou nakrájených rajčat a bobkovými listy.
  4. Dusíme, dokud zelenina nezměkne (asi 20 minut).
  5. Pro zpestření polévky dochuťte solí, pepřem a několika plátky citronu.
Zelná polévka se šunkou, rajčaty a citronem

Možné variace

Tato zelná polévka má spoustu možných variací. Zde je několik našich oblíbených:

  • Vynechte šunku a na vegetariánskou zelnou polévku použijte zeleninový vývar.
  • Vyměňte šunku za slaninu nebo klobásu.
  • U hovězí a zelné polévky opečte na pánvi mleté ​​hovězí maso před přidáním cibule a mrkve. Vynechte šunku.
  • Na krůtí nebo kuřecí zelí polévku vynechejte šunku a do vývaru vmíchejte uvařené a nakrájené krůtí nebo kuřecí maso.
  • Přidejte více bílkovin přidáním vařených nebo konzervovaných fazolí – bílé fazole, cizrna a černé fazole by byly vynikající.
  • Do kapustové a bramborové polévky přidejte brambory spolu s vývarem a rajčaty.
  • Udělejte to krémové a přidejte kapku smetany, mléka nebo neslazeného mléka bez mléka, jako je kokos. Můžete také podávat s kopečkem bílého jogurtu nebo zakysané smetany.
  • Milujeme kombinaci rozmarýnu, česneku a pepře, ale můžete použít i jiné koření. Vyzkoušejte italské koření, směs koření Za’atar, koření Cajun nebo chilli prášek (zde je naše domácí směs chilli).
  • Přidejte trochu zeleniny navíc. Počet zeleniny, kterou do polévky přidáte, je jen na vás. Neváhejte a přidejte hrst další zeleniny, jako je špenát, květák, letní dýně, hrášek nebo kukuřice.

Více jednoduchých, zdravých receptů

Šunková a zelná polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný recept na zelnou polévku je vydatný, zdravý, snadno se připravuje a chutná fantasticky. Před přidáním do polévky ochutnejte šunku, abyste viděli, jak je slaná. V závislosti na úrovni soli možná nebudete muset do polévky přidávat další sůl. Během vaření polévku párkrát ochutnejte a upravte dochucení.

Připraví asi 8 šálků polévky nebo 4 až 6 porcí

Budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje

2 šálky nakrájené cibule (1 střední)

2 šálky nakrájené mrkve (4 střední)

1 1/2 šálku nakrájeného libového šunkového steaku (7,5 unce)

1 lžíce mletého česneku (3 stroužky)

1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo použijte 1 lžičku sušeného rozmarýnu

1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře

Špetka drcených vloček červené papriky

8 šálků nakrájeného zelí (1 1/2 libry)

1 (15 uncí) plechovka nakrájených rajčat se šťávou

6 šálků kuřecího, šunkového nebo zeleninového vývaru/vývaru s nízkým obsahem sodíku, viz náš recept na kuřecí vývar

2 bobkové listy

Sůl, podle chuti

3 plátky citronu nebo více podle chuti

Pokyny

    Zahřejte dvě lžíce olivového oleje v hrnci nebo holandské troubě na střední teplotu. Přidejte cibuli, mrkev a šunku. Vařte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne a cibule není průsvitná; 8 až 10 minut.

    Přidejte česnek, rozmarýn, černý pepř a vločky červené papriky. Vařte za stálého míchání jednu minutu. Vmícháme zelí a poté zalijeme konzervou rajčat a jejich šťávou a vývarem. Přidejte bobkové listy.

    Zvyšte plamen na středně vysoký a polévku přiveďte k varu. Ochutnejte a dochuťte solí. Šunka do polévky přidává trochu soli, takže možná nebudete potřebovat mnoho dalšího koření.

    Hrnec částečně přikryjte pokličkou a poté snižte teplotu, aby se míra varu vařila. Vařte 20 minut nebo dokud zelí a ostatní zelenina nezměknou.

    Hrnec stáhneme z plotny a vyjmeme bobkové listy. Vmíchejte plátky citronu a zbývající lžíci olivového oleje. Ochutnejte a dochuťte ještě solí a pepřem. Sloužit.

Tipy Adama a Joanny

  • Proč plátky citronu? Zatímco plátky citronu ve skutečnosti nejíme, přidáním do polévky trochu rozzáří chutě. Můžete také vymačkat čerstvou citronovou šťávu nebo použít ocet jako jablečný nebo vinný ocet.
  • Použijte čerstvá rajčata: Nahraďte asi 1 libru (5 až 6 rajčat) za jednu (15 uncovou plechovku) nakrájených rajčat.
  • Zbytky polévky skladujte až 3 dny v lednici a až měsíc v mrazáku.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Výpočty zahrnovaly kuřecí vývar s nízkým obsahem sodíku.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Asi 1 šálek / Kalorie 157 / Celkový tuk 7,8 g / Nasycený tuk 1,5 g / Cholesterol 12 mg / Sodík 436,4 mg / Uhlohydrát 13,7 g / Vláknina 4,2 g / Celkem cukrů 5,1 g / Protein 11,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post