Šťavnaté v troubě pečené vepřové kotlety

Snadné vepřové kotlety pečené v troubě! Tyto vepřové kotlety jsou jemné, šťavnaté a můžete si je snadno přizpůsobit svým oblíbeným kořením a kořením. Pomocí několika jednoduchých triků můžete v troubě připravit šťavnaté a jemné vepřové kotlety. Přejděte na recept Snadno pečené vepřové kotlety v troubě

Šťavnaté v troubě pečené vepřové kotlety

Jak vyrobit šťavnaté křehké pečené vepřové kotlety

Již jsme sdíleli naši metodu vaření nejšťavnatějších vepřových kotlet na pánvi. Mnozí z vás si tento recept tak zamilovali, že jste nás požádali, abychom se podělili o to, jak vaříme vepřové kotlety v troubě. Rádi vám pomůžeme! Tady je naše bezchybná metoda pro nejlepší pečené vepřové kotlety. Pojďme to udělat!

Šťavnaté a jemné pečení vepřové kotlety

Při čtení receptu mějte na paměti, že si můžete přizpůsobit koření pro tyto kotlety. Milujeme kombinaci citronu a bylinek sdílenou v receptu níže, ale místo toho můžete použít své oblíbené koření.

Ať už používáte naši kombinaci chutí nebo ne, pro nejlepší pečené vepřové kotlety mějte na paměti tyto jednoduché tipy:

Nevařte kotlety přímo z lednice. Třicet minut předtím, než plánujete vařit, vyndejte vepřové kotlety z lednice.

Čas mimo ledničku vám umožní přivést maso na pokojovou teplotu, což pomáhá rovnoměrněji propéct vepřové maso. Použijte tento trik pro další kusy masa, jako je vepřová panenka nebo steak.

30 minut před vařením osolte vepřové kotlety. Tímto způsobem má sůl šanci zlepšit chuť a texturu masa.

Vepřové kotlety jsou docela libové, takže koření solí před vařením je nezbytné pro přípravu těch nejchutnějších kotlet.

Tento krok si můžete představit jako přímočařejší způsob, jak vepřové naložit do slaného nálevu (místo mokrého nálevu působí sůl jako suchý nálev).

Předehřejte troubu na 375 stupňů Fahrenheitatakže trouba je horká, než vložíte kotlety.

Upečené kotlety necháme odpočinout. Vepřové maso je hotové, když vnitřní teploměr ukazuje 145 stupňů F. Jakmile jsou uvařené, přendejte je na čistý talíř a volně přikryjte fólií.

Po 5 minutách se veškerá šťáva uvnitř kotlet rozlije po mase.

Náš tip na nejlepší pečenou vepřovou kotletu

Všechny výše uvedené tipy jsou důležité, ale zde je naše nejlepší rada pro pečení vepřového masa v troubě: Před pečením v troubě kotlety krátce opečte na rozpálené pánvi. Tuto metodu používáme i při výrobě našich vepřových kotlet plněných jablky!

Rádi bychom vám řekli, že naložením syrových vepřových řízků na plech a jejich zasunutím do trouby k pečení bude chutný řízek, ale po letech vaření proteinů, jako je vepřové maso a steak v naší kuchyni, jsme to prostě neudělali. měl s touto metodou úspěch.

Místo toho, když si budete věnovat pět minut na předehřátí pánve a opékání jedné strany vepřového masa před pečením, kotlety získají krásnou zlatohnědou barvu, mají lepší strukturu (díky opečené kůrce) a jsou zajímavější. jíst.

Protože tady nesnášíme zbytečné špinavé pánve/nádobí, rádi používáme naši litinovou pánev k opékání a pečení kotlet.

Pokud však nemáte pánev vhodnou do trouby, můžete vepřové kotlety opéct na běžné pánvi (čím těžší, tím lepší) a poté opečené kotlety přenést do zapékací mísy nebo plechu a dokončit je v troubě. .

Další možností je pokračovat v jejich vaření na sporáku. Zde je náš recept na vepřové kotlety na sporáku.

Pečené vepřové kotlety s plátky citronu

Jaké koření je nejlepší pro vepřové kotlety?

Podobně jako kuřecí prsa má vepřové maso jemnou chuť, takže máte spoustu možností, jak přidat chuť. Zde je několik návrhů:

  • Nechte to jednoduché a použijte sůl, pepř, čerstvou bylinku, jako je tymián, a kolečka citronu rozházená po pánvi. To je to, co jsme udělali na našich fotografiích a recept sdílený níže.
  • Pro koření na bázi chilli rádi používáme kombinaci ancho nebo našeho domácího chilli prášku, česnekového prášku, cibulového prášku, uzené papriky a černého pepře. Smíchejte jednu lžičku všeho uvedeného, ​​kromě použití pouze 1/2 lžičky uzené papriky a 1/2 lžičky černého pepře. (Tuto směs jsme použili v našem receptu na vepřové kotlety na pánvi.)
  • Rádi používáme směs hnědého cukru, strouhané citronové kůry a uzené papriky pro sladké citrusové potírání. Použijte jednu lžíci hnědého cukru, jednu lžičku citronové kůry a 1/2 lžičky uzené papriky. (Tuto směs používáme k výrobě našeho lososa pečeného v hnědém cukru.)
  • Klasická je kombinace čerstvých bylinek, dijonské hořčice a citronu. (Pro inspiraci se podívejte na naše kuřecí stehna pečená na citronu nebo náš recept na pečenou vepřovou panenku.)
  • Vynikající je také italské koření, koření Za’atar a koření taco. (Tady je naše domácí taco kořenící směs.)

Jaké vepřové kotlety mám použít?

Při pečení vepřových kotlet platí, že čím tlustší, tím lepší. Vepřové maso se snadno přepeče, a když se to stane, výsledky nejsou ideální.

Chcete-li zabránit převaření, vyberte vepřové kotlety, které jsou silné alespoň 1 palec.

Pokud si můžete koupit kotlety s kostí, udělejte to! Kost pomáhá snižovat možnost převaření a osobně si myslím, že výsledek chutná lépe než vepřové kotlety bez kosti.

Jak dlouho bych měl vařit vepřové kotlety v troubě?

Doba vaření pečených vepřových kotlet se bude lišit v závislosti na tom, jak silné jsou vaše kotlety. To znamená, že nebudou potřebovat příliš dlouho v troubě.

Například vykostěné vepřové kotlety o tloušťce asi 1 palce budou potřebovat 2 až 3 minuty opékání na pánvi a poté 8 až 15 minut pečení v troubě.

Tenčí kotlety se uvaří mnohem rychleji a silnější kotlety (nebo vykostěné) mohou trvat o několik minut déle – pro kontrolu propečenosti je nejlepší teploměr.

Vepřové maso je hotové, když vnitřní teplota dosáhne 145 stupňů Fahrenheita.

Pokud nemáte teploměr, poznáte, že jsou hotové, když při krájení na kotlety vyteče šťáva.

Co bych měl podávat s vepřovými kotletami?

Díky tomu, že jsou vepřové kotlety libové a cenově dostupné, vaříme jich poměrně málo. Zde je seznam našich oblíbených stran, se kterými je můžeme podávat:

Šťavnaté v troubě pečené vepřové kotlety

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Pečené vepřové kotlety jsou rychlou, zdravou a jednoduchou večeří. Naše metoda zajišťuje šťavnaté, křehké a chutné vepřové kotlety s malým rozruchem. Použijte naše tipy na koření – obzvláště milujeme pečené plátky citronu – nebo je nahraďte svými oblíbenými směsmi koření (některé tipy jsme sdíleli v článku výše).

Žádáme vás, abyste vepřové maso během pečení zakrývali alobalem nebo pergamenem. Jemným vařením kotlety tímto způsobem zůstanou šťavnaté a křehké.

Vyrobí 4 porce

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

4 vepřové kotlety, asi 1 palec silné a 6 až 7 uncí každá

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

1 polévková lžíce vysoce zahřátého oleje na vaření, jako je hroznový olej, avokádo nebo rostlinný olej

2 lžičky čerstvých lístků tymiánu, nasekaných

1 citron, nakrájený na měsíčky

Hrst jemných bylinek, jako je petržel nebo kopr, nasekané

Tipy Adama a Joanny

  • Volitelná omáčka na pánvi: Když vepřové kotlety odpočívají, umístěte pánev na středně vysokou, poté do pánve přidejte 1 šálek kuřecího vývaru, 2 lžičky hnědého cukru, javorový sirup nebo med a šťávu z opečených koleček citronu. Dřevěnou lžící oškrábejte dno pánve, aby se dostaly všechny přilepené kousky vepřového masa. Přiveďte k varu a vařte, dokud se nezredukuje na polovinu. Ochutnejte a poté dochuťte solí nebo větším množstvím cukru/medu/javorového sirupu. Odstavte pánev z ohně a když se omáčka již nevaří, vmíchejte lžíci másla.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 vepřová kotleta / Kalorie 260 / Celkový tuk 10,4 g / Nasycený tuk 2,9 g / Cholesterol 107,1 mg / Sodík 689,2 mg / Celkový obsah sacharidů 1 g / Vláknina 0,1 g / Celkem cukrů 0,3 g / Protein 38,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post