Šťavnaté jemné vepřové maso v troubě

Nabídka trhané vepřové maso okořeněné 5-složkovým třeným masem, česnekem, rajčatovým protlakem a jablečným octem. Perfektně ochucené, jemné v ústech a vynikající podávané v sendvičích, wrapech, tacos a salátech. Přejděte na Recept na trhané vepřové

Trhané vepřové na chlebíčku s okurkou

Toto křehké tažené vepřové děláme v troubě. Pokud však chcete dělat tažené vepřové maso v pomalém hrnci, podívejte se na náš Ultimate Slow Cooker Pulled Pork. Chutě jsou velmi podobné. Máme také tento naprosto vynikající recept na vepřové carnitas!

Toto trhané vepřové je:

  • Chuťové díky naší snadné směsi koření, česneku a rajčatové pastě.
  • Jemné rozpouštění v ústech.
  • Snadno vyrobitelné.
  • Ideální pro výrobu s předstihem.

Jak vyrobit tažené vepřové maso v troubě

Příprava křehkého trhaného vepřového v troubě je jednodušší, než si možná myslíte. Zde jsou základní kroky, které při jeho výrobě dodržujeme – celý recept je níže.

  1. Udělejte si náš 5-složkový koření a pak ho štědře potřete přes 4 kilovou vepřovou plec.
  2. Vepřové maso opečte ze všech stran v holandské troubě na středně vysokou teplotu.
  3. Po opékání vepřového masa připravte tekutinu na vaření přímo v holandské troubě, abyste mohli seškrábnout všechny přilepené kousky na dně pánve.
  4. Vepřové maso opékejte ve varné tekutině a přikryté poklicí dozlatova (asi 3 hodiny).
  5. Vytáhněte vepřové maso a podávejte s tekutinou na vaření.

Poznámka: Jak se vepřové maso vaří, tuk se rozpouští. Před podáváním část tohoto tuku zbavíme varné tekutiny. Kolik tuku z tekutiny na vaření odeberete, je zcela na vás.

Vidličkové jemné vepřové maso

Další z našich oblíbených receptů, které obsahují vepřové maso

Často kladené otázky

Jaké je tajemství jemného trhaného vepřového masa?

Vaření vepřového masa nízko a pomalu je tajemstvím křehkého taženého vepřového masa – totéž platí pro pečenou. Když použijeme více mramorovaných kusů vepřového masa, jako je vepřová plec, vaření při nižší teplotě po delší dobu zajistí, že se tuhý kus masa změní na křehký a šťavnatý. Při pomalém vaření se želatina v plecce rozpadá, a proto je pomalu pečená vepřová plec tak dobrá.

Jaký je nejlepší kus masa pro trhané vepřové maso?

Protože hledáme křehké vepřové maso, které se roztéká v ústech, potřebujeme tučnější, mramorovanější kus masa. Vepřový zadeček a vepřová plec (obojí pochází z plec) jsou perfektní. Chudší kusy masa, jako je vepřová panenka nebo vepřová panenka, se nerozloží stejně a budou tuhé.

Jak dlouho trvá pečení vepřového masa?

Trhané vepřové trvá 2 až 4 hodiny v nízké troubě (asi 300 ° F). Vaříte do měkka, takže doba vaření se může lišit v závislosti na tom, kolik kilo masa máte.

Kolik vepřového masa potřebuji?

Na tomto receptu mám nejraději, že se dá uvařit hodně vepřového masa najednou. Například čtyři libry vepřové plece vám dají zhruba 8 šálků trhaného vepřového masa, které snadno nasytí dav. U větších kusů masa se doba pečení mírně prodlouží.

Pulled Pork sloužil jako sendviče

Měl bych na trhané vepřové použít vepřové maso bez kosti nebo od kosti?

V tomto receptu jsme použili vepřovou plec bez kosti a nevykostěnou a upřímně jsme nenašli velký rozdíl v chuti nebo době vaření. Využijte tedy toho, co máte k dispozici. Na čem záleží, je tuk, takže si kupte ten nejtučnější kus vepřové plec, který najdete, protože to je to, co zabrání tomu, aby se vepřové maso při vaření vysušilo.

Proč se moje vytahané vepřové neroztrhne?

Je velká šance, že budete muset vařit vepřové maso o něco déle, zvláště pokud budete postupovat podle naší nízké a pomalé metody v našem receptu níže. Pokud jste vepřové maso vařili při vyšší teplotě, mohlo se stát, že jste ho převařili, což způsobuje, že je vepřové tvrdé. Nakonec se ujistěte, že používáte tučnější, mramorovanější kusy masa, jako je vepřový zadeček a vepřová plec (obojí pochází z plec). Chudší kusy jako vepřová panenka se nebudou bourat stejně a budou tvrdé ve srovnání s plecí v tomto receptu.

Mohu vařit trhané vepřové maso v pomalém hrnci?

Trhané vepřové maso můžete udělat v pomalém hrnci, což je docela chutné. Zamiřte do našeho Slow Cooker Pulled Pork a podívejte se, jak to děláme.

Mohu vařit trhané vepřové maso v tlakovém hrnci (jako Instant Pot)?

Trhané vepřové maso můžete připravit v tlakovém hrnci. Postupujte podle našeho receptu, ale použijte tlakový hrnec s funkcí sauté, abyste vepřové maso opekli ze všech stran. Udělejte tekutinu na vaření a poté vařte vepřové maso pod vysokým tlakem po dobu jedné hodiny. Po dokončení cyklu tlakového vaření postupujte podle návodu výrobce pro rychlé uvolnění. Po dokončení procesu rychlého uvolnění tlakového hrnce otevřete víko, vyjměte vepřové maso a nakrájejte. Pomocí funkce soté v tlakovém hrnci poduste tekutinu z vaření do mírného zredukování, odeberte část tuku a poté podávejte s trhaným vepřovým masem. (Založíme 1 hodinu vaření na 4 librách vepřové plece).

Šťavnaté jemné vepřové maso v troubě

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Trhané vepřové maso okořeněné 5-složkovým třeným masem, česnekem, rajčatovým protlakem a jablečným octem. Perfektně ochucené, jemné v ústech a vynikající podávané v sendvičích, wrapech, tacos a salátech.

Připraví 8 šálků

Budete potřebovat

1 (4 libry) vepřové plece bez kosti nebo kosti s odstraněným provázkem

1 lžíce hnědého cukru

1 ½ lžičky jemné mořské soli

1 lžička čerstvě mletého černého pepře

1 polévková lžíce ancho chilli prášku nebo použijte jemný chilli prášek

2 lžičky mletého kmínu

1 lžíce rostlinného oleje

4 stroužky česneku, oloupané

2 lžíce rajčatového protlaku

1 šálek vody

3 lžíce jablečného octa

1 lžíce rybí omáčky nebo 1 lžíce worcesterské omáčky

Pokyny

  • Připravte vepřové maso
  • Nastavte rošt trouby směrem ke spodní třetině trouby a zahřejte troubu na 300 ° Fahrenheita.

    Koření utřete smícháním hnědého cukru, soli, černého pepře, chilli a římského kmínu.

    Směsí koření potřete vepřové maso ze všech stran, aby bylo dobře obalené.

    Zahřejte olej ve velké holandské troubě na středně vysokou teplotu. Když se olej třpytí, přidejte vepřové maso. Opékejte asi dvě minuty z každé strany, dokud ze všech stran nezhnědne. Dávejte pozor, aby se cukr ve směsi koření nepřipálil. (Viz poznámky k výrobě bez holandské trouby).

    Přeneste vepřové maso na talíř.

    Přidejte česnek a rajčatový protlak a poté je míchejte na pánvi, dokud se rajčatový protlak nezmění z jasně červené na matně oranžovou, asi 1 minutu.

    Zalijte vodou, jablečným octem a rybí omáčkou. Oškrábejte dno pánve, abyste uvolnili všechny přilepené kousky.

    Vložte vepřové maso zpět do pánve nejtučnější stranou nahoru. Holandskou troubu přikryjte víkem a vložte do trouby. Vařte, dokud vepřové maso nezměkne, asi 3 hodiny.

    • Dokončit
    • Vepřové maso přendejte na prkénko a nechte vychladnout, dokud s ním nezvládnete. Vytáhněte vepřové maso vidličkami nebo prsty. Zlikvidujte kost (pokud existuje), veškerou pojivovou tkáň a velké shluky tuku.

      Odstraňte tekutinu z vaření a odstraňte většinu tuku z jejího povrchu. Tuk vylijte a tekutinu na vaření dejte stranou.

      Vraťte vytažené vepřové maso do hrnce a přidejte část nebo všechnu tekutinu na vaření.

      Ochutnejte a dochuťte solí, octem, rybí omáčkou nebo ostrou omáčkou. Pokud používáte, vmíchejte barbecue omáčku.

Tipy Adama a Joanny

  • Žádná holandská trouba: Pokud nemáte holandskou troubu, opečte vepřové maso a připravte tekutinu na vaření v hrnci s vysokým okrajem nebo litinové pánvi. Přeneste vepřové maso a tekutinu do pekáče a pevně přikryjte silnou hliníkovou fólií.
  • Rybí omáčka: Rybí omáčku najdete v mezinárodní uličce většiny obchodů s potravinami, na mezinárodních trzích nebo online. Má slanou a kyselou chuť a je to něco, co používáme ke zvýraznění chuti ve slaných pokrmech nebo pokrmech s dlouhou dobou vaření. Například vidíte, jak jej používáme v našem domácím receptu Pho. Pokud žádné nemáte, vhodnou náhradou je worcesterská omáčka.
  • Tipy pro skladování: Uchovávejte vytažené vepřové maso ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až čtyři dny a až tři měsíce v mrazáku.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku / Kalorie 154 / Celkový tuk 7,1 g / Nasycený tuk 2,8 g / Cholesterol 66,9 mg / Sodík 510,6 mg / Uhlohydrát 1,9 g / Vláknina 0,3 g / Celkem cukrů 0,9 g / Protein 21,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post