Snadný recept na domácí kuřecí vývar

Tento domácí kuřecí vývar porazí ponožky všeho, co si můžete koupit v obchodě. Použijte zbytky kostí nebo použijte kuřecí části. Přejděte na Recept na domácí kuřecí vývar nebo čtěte dále a podívejte se na naše tipy na jeho přípravu.

Tento domácí kuřecí vývar porazí ponožky všeho, co si můžete koupit v obchodě.  Použijte zbytky kostí nebo použijte kuřecí části.

Nejen, že to chutná lépe než krabice, ale vyžaduje to od vás jen malé úsilí. V mrazáku dokonce vydrží až 3 měsíce.

Jednoduchý recept na celé pečené kuře s citronemTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak jednoduše upéct celé kuře s citronem a česnekem. Jeden z našich oblíbených receptů! Přejděte na recept na celé pečené kuře.

Jak udělat nejlepší kuřecí vývar nebo vývar

Domácí kuřecí vývar je jednoduchý na přípravu. Použijte libovolnou část kuřete – vynikající možnosti jsou celá kuřata, kosti, křídla a stehýnka. Opravdu dobře fungují i ​​zbytky kostí z pečeného kuřete.

Tento domácí kuřecí vývar porazí ponožky všeho, co si můžete koupit v obchodě.  Použijte zbytky kostí nebo použijte kuřecí části.

Zde jsou tři tipy, jak si doma připravit ten nejlepší kuřecí vývar:

  • Přidejte více nebo méně kuřete podle toho, jak bohatý chcete vývar. Náš níže uvedený recept vyžaduje 12 šálků vody. Pro lehký, ale chutný kuřecí vývar použijte asi 4 libry kuřecích částí. Pro bohatý ultra chutný vývar použijte asi 8 liber.
  • Přidejte dostatek aromatických látek. Pro nejchutnější vývar přidejte do hrnce nakrájenou cibuli, mrkev, celer a česnek a také bobkové listy, kuličky pepře a čerstvé bylinky. Další zelenina jako fenykl a pórek je vynikající přidat.
  • Vývar udržujte na mírném varu. Tím, že vývar během vaření udržujeme na mírném ohni, pomáháme udržovat vývar co nejčistší.

Tento domácí kuřecí vývar rozklepe ponožky všeho, co si můžete koupit v obchodě.  Použijte zbytky kostí nebo použijte kuřecí části.

Snadný recept na kuřecí tortillovou polévkuTAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Tato ultra chutná kuřecí tortilla polévka je zahuštěná kukuřičnými tortillami a obsahuje drcené kuřecí maso, ancho chilli prášek, kukuřici a limetku. Přejděte na recept na Snadnou kuřecí tortillovou polévku.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2010. Od zveřejnění tohoto v roce 2010 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Snadný recept na domácí kuřecí vývar

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento domácí kuřecí vývar porazí ponožky všeho, co si můžete koupit v obchodě. Vyžaduje minimální úsilí a může být skladován v mrazáku až 3 měsíce. Nejčastěji při výrobě vývaru použijeme kuřecí křidélka — jsou levnější než jiné kusy masa. To znamená, že ostatní části kuřete, jako je celé kuře, kosti, prsa a nohy, budou dobře fungovat. V závislosti na tom, jak bohatý chcete vývar, použijte více kuřecích částí. Pro lehký, ale chutný vývar postačí 4 libry kuřecích částí. Použijte více pro bohatší zásoby.

Připraví 10 až 12 šálků

Budete potřebovat

4 až 8 liber kuřecích částí, jako je celé kuře, kosti, křídla, prsa a stehýnka

1 libra cibule, oloupaná a nakrájená (2 velké)

1/2 libry mrkve, nakrájené (4 až 5 středních)

1/2 libry celeru, nakrájeného (3 až 4 celerová žebra)

6 středních stroužků česneku, rozdrcených hřbetem nože

2 bobkové listy

6 snítek čerstvého tymiánu

Malý svazek čerstvé petrželky nebo kopru

2 lžičky celého pepře

2 lžičky mořské soli nebo více podle chuti

12 šálků studené vody

Pokyny

    Do velkého hrnce dejte kuře, cibuli, mrkev, celer, česnek, bobkový list, tymián, petržel nebo kopr, kuličky pepře a sůl. Přidejte 12 šálků vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a vařte na mírném plameni, odkryté, 4 hodiny. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte větším množstvím soli.

    Vývar přecedíme přes jemný cedník a necháme vychladnout, aby nebyl horký. Přendejte do nádob a chlaďte do úplného vychladnutí, asi 6 hodin nebo přes noc.

    Sejměte a odstraňte veškerý tuk na povrchu. Uchovávejte v chladničce až na 5 dní nebo zmrazte až na 3 měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Bylo těžké odhadnout skutečná čísla pro tento recept. Místo toho sdílíme přibližnou výživu pro vývar/vývar z USDA Supertracker. Po přecezení a odstředění má vývar nízké množství kalorií a živin kromě sodíku.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v září 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek / Kalorie 12 / Protein 1 g / Uhlohydrát 1 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 343 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post