Snadný recept na bramborovou polévku

Tento snadný recept na bramborovou polévku s italskou klobásou, bramborami, česnekem a kapustou si zamilujete. Polévka je uklidňující a ultra chutná. Přejděte na recept Snadná klobásová bramborová polévka

Snadná klobásová bramborová polévka

Existuje mnoho způsobů, jak udělat bramborovou polévku, ale tento recept s klobásou a kapustou je náš oblíbený. Je to rustikální a plné chuti. Nikdo nechce polévku bez chuti, že?

Jak udělat nejlepší bramborovou polévku

Naše bramborová a klobásová polévka je pikantní, uklidňující a dobře se uchovává v lednici. Pokud jste někdy měli polévku Zuppa Toscana od Olive Garden, tato bramborová polévka je podobná (i když bych se vsadil, že je to lepší). Už léta děláme jeho verzi.

Hrnec bramborové polévky s klobásou a kapustou

Tento recept na bramborovou polévku je jednoduchý, takže na surovinách, které použijete, záleží. Zde je přehled pro vás:

Brambory: Můžete použít jakýkoli druh brambor, ale důrazně doporučujeme používat brambory Yukon Gold. Není třeba je loupat a po uvaření jsou máslové a téměř se rozplývají v ústech. Brambory Yukon Gold používáme také k výrobě bramborové kaše. Pokud je nemůžete najít, poslouží baby červené nebo bílé brambory, stejně jako červené brambory.

Italská klobása: V závislosti na preferenci koření, můžete použít sladkou italskou klobásu nebo horkou (kořeněnou) italskou klobásu. Použijeme sladkou italskou klobásu a úroveň polévkového koření doladíme drcenými vločkami červené papriky.

Bujón/vývar: Pro co největší chuť, použijte kvalitní kuřecí vývar z obchodu nebo použijte domácí. Když sáhneme po vývaru z obchodu, sáhneme po nízkosodíkovém. Také hledáme vývar z obchodu, který je tmavší barvy (obvykle znamená více chuti) a protože má obvykle více páteře, rádi kupujeme vývar z krabicových kostí (občas používáme i domácí vývar z kostí).

Příprava bramborové a klobásové polévky

Smetana nebo mléko: Na polévkový vývar smícháme kuřecí vývar se smetanou. The kuřecí vývar dodává chuť a smetana dělá vývar hedvábným a luxusnějším – jako v této krémové kuřecí nudlové polévce. Při přípravě polévek nejraději používáme smetanu, ale pokud je vše, co máte, mléko, určitě si přečtěte naše tipy, jak používat mléko, abyste zabránili srážení. Pokud jste bez mléka, smetanu/mléko vynechejte. Polévka bude i tak chutnat skvěle.

Bylinky a koření: Italská klobása již poskytuje spoustu chuti, ale přidává česnek, sušené oregano, muškátový oříšek a bobkový list dodávají polévce úžasnou chuť. Pokud nějaké máte, pár snítek čerstvého tymiánu je také příjemným doplňkem. Pro trochu tepla milujeme přidání drcených vloček červené papriky, ale to je na vašem vkusu.

Kapusta: Pro barvu a texturu, do konce vaření vmícháme nakrájenou kapustu. Při přípravě kapusty odstraňte listy ze stopek (stopky jsou na tuto polévku příliš tvrdé). Poté nakrájejte nebo natrhejte na kousky velikosti sousta. Baby kapustové listy fungují také a nevyžadují žádné sekání. Jako náhradu můžete použít i špenát, mangold nebo jinou zeleninu.

Parmazán: Parmezán je volitelná přísada, ale pokud máte po ruce, bramborové polévce dodá krásnou bohatost.

Snadná klobásová bramborová polévka

Příprava klobásy a bramborové polévky je jednoduchá a vše se děje v jednom hrnci! Zde je přehled toho, jak ji vyrobit (úplný recept na bramborovou polévku je níže).

  1. Osmažte klobásu.
  2. Do klobásy přidáme cibuli a vaříme do měkka.
  3. Vmíchejte česnek, bylinky a koření.
  4. Přidejte vývar a přiveďte k mírnému varu.
  5. Přidejte brambory a částečně zakryté vařte do měkka.
  6. Vmícháme kapustu a parmazán. Ochutnejte kořením a poté podávejte!
Snadná klobásová bramborová polévka

Pokud se vám tento recept na bramborovou polévku líbil, zde je několik dalších oblíbených:

Snadný recept na bramborovou polévku

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný recept na klobásu a bramborovou polévku s italskou klobásou, bramborami, česnekem a kapustou si zamilujete. Polévka je uklidňující a ultra chutná. Pro nejlepší bramborovou polévku použijte brambory Yukon Gold. Mají tenké slupky, takže je není nutné loupat. Při vaření se také stávají máslovými a měkkými. Vločky červené papriky dodají polévku teplo. Pokud k přípravě polévky používáte horkou (kořeněnou) italskou klobásu, možná budete chtít odstranit vločky červené papriky.

Připraví asi 8 šálků polévky nebo 4 až 6 porcí

Budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje

1/2 libry čerstvých italských klobás, odstraněná střívka

2 šálky nakrájené cibule (8 uncí nebo 1 střední cibule)

1 lžíce mletého česneku (3 stroužky)

1/4 lžičky sušeného oregana

1/4 až 1/2 lžičky drcených vloček červené papriky, v závislosti na preferenci koření

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

1 bobkový list

2 snítky tymiánu

1 1/2 libry brambor, na kostky (2 až 3 velké)

5 šálků kuřecího vývaru nebo vývaru, viz náš recept na kuřecí vývar

1/4 šálku až 1/2 šálku husté smetany nebo půl na půl

4 šálky nakrájených listů kapusty s odstraněnými žebry nebo použijte baby kapustu

1/2 šálku strouhaného parmazánu, volitelně (2 unce)

Špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

Pokyny

    Zahřejte olivový olej ve velkém hrnci nebo holandské troubě na střední teplotu. Přidejte klobásu. Vařte, klobásu nalámejte dřevěnou lžící do křupava; asi 10 minut.

    Přidejte cibuli a vařte za stálého míchání každých pár minut, dokud nezačnou měknout; 5 až 6 minut. Vmíchejte česnek, oregano, drcené vločky červené papriky, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře. Vařte za stálého míchání česneku a koření kolem pánve asi 1 minutu.

    Přidejte bobkový list, tymián a brambory. Zalijte vývarem. Zvyšte teplotu na středně vysokou a vařte, dokud vývar nezhoustne, ale než se začne vařit. Snižte plamen na středně nízký, hrnec částečně přikryjte pokličkou a vařte, dokud nejsou brambory uvařené; asi 15 minut. Zatímco se polévka vaří, občas zamícháme. Pokud se polévka začne agresivněji vařit, ztlumte trochu plamen.

    Polévku odkryjte a vyjměte bobkový list a snítky tymiánu. Vmíchejte smetanu, kapustu a parmazán. Přidejte malou špetku muškátového oříšku a ochutnejte polévku na dochucení. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

    Snižte plamen na minimum, přikryjte pokličkou a vařte, dokud kapusta nezvadne a nezměkne; ještě asi 5 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Nejlepší je smetana, ale pokud máte jen mléko, zde jsou naše tipy, jak použít mléko v polévce a zároveň zabránit jeho sražení: Použijte teplé mléko a polévku nevařte. Před přidáním mléka ho mírně zahřejte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku. Přidáním teplého mléka zabráníte jeho sražení při dopadu na horkou pánev. Důležité je také nenechat polévku agresivně vařit. Chcete, aby se vařilo na mírném plameni, což také zabrání srážení mléka.
  • Pro krémovější a hustší polévku uchopte mačkadlo na brambory a těsně před přidáním kapusty rozmačkejte v hrnci část brambor.
  • Kapusta v polévce časem změkne. Pokud máte rádi extra měkkou a křehkou kapustu, nechte hrnec poklici a udržujte v teple ještě 10 až 15 minut.
  • Pro odlehčenou verzi nahraďte vepřovou klobásu kuřecím nebo krůtím klobásou a nahraďte smetanou/mlékem další vývar.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek polévky / Kalorie 268 / Celkový tuk 11,5 g / Nasycený tuk 3,9 g / Cholesterol 33,9 mg / Sodík 639,4 mg / Uhlohydrát 26,2 g / Vláknina 2,9 g / Cukry 9 g / Protein 15,2 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post