Snadný domácí třešňový koláč

Jak udělat třešňový koláč od nuly s lehce slazenou náplní z čerstvých (nebo mražených) třešní, vanilky a mandlového extraktu. Je pro to zemřít. Přejděte na recept na domácí třešňový koláč

Snadný domácí třešňový koláč

Jak vyrobit domácí třešňový koláč

Tento recept na třešňový koláč je tak snadný — Vše, co musíte udělat, je smíchat, naplnit a upéct. Nejtěžší je vypeckovat třešně. Za to si možná budete chtít koupit třešňovou pecku, nebo pokud jste jako my, podvádět a použít jeden z našich níže uvedených návrhů, jak vypeckovat třešně bez třešňové pecky.

Jak vyrobit domácí třešňový koláč

Třešně smíchejte s cukrem, kukuřičným škrobem, citronovou šťávou, vanilkovým a mandlovým extraktem a poté promíchejte. Vyválejte koláčovou kůru (nebo použijte koupenou v obchodě), naplňte a položte další kůru. Pečeme a vychladíme. Je to tak snadné.

Abych byl upřímný, nejtěžší je ve skutečnosti čekat, až koláč vychladne – opravdu chcete počkejte 2 až 3 hodiny, než nakrájíte na koláč. Víme – je to mučení!

Použití sladkých nebo koláčových třešní

Pokud jde o třešně, rádi používáme čerstvé třešně, ale pokud potřebujete, použijte rozmražené zmrazené nebo konzervované/zavařované třešně. (Poznámky pro obě možnosti sdílíme v receptu níže). V tomto koláči budou dobře fungovat sladké i kyselé třešně. Obvykle používáme sladké, protože čerstvé třešně je téměř nemožné najít, kde žijeme. Bez ohledu na to, který používáte, ujistěte se zkontrolujte, jak jsou sladké, a podle toho upravte cukr. Rádi podáváme každý plátek s čerstvě ušlehanou smetanou, ale zmrzlina by byla boží.

Jak vypeckovat třešně bez pecky na třešně

Máme malou kuchyň. To znamená, že každý týden kupujeme jen to, co potřebujeme, a přitom bychom rádi snědli kousek tohoto třešňového koláče každý večer, což se prostě nemůže stát. Takže v domě nemáme pecku z třešní. To nás však nezastavilo. Jen jsme se rozhlédli a přišli na to dva způsoby, jak vypeckovat třešně bez třešňové pecky.

Jak vypeckovat třešně bez pecky na třešně

Nahoře uvidíte, že jsme použili hůlku. Silnějším kulatým koncem jsme z každé třešně vytlačili pecku. Druhou možností bylo použít malou koncovku potrubí. Umístěte jej na pracovní plochu a poté zatlačte třešeň dolů na špičku – pecka vyskočí. Z těchto dvou jsme nejraději používali hůlky. Obojí funguje, ale hůlky byly o něco méně nepořádné.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v květnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Snadný domácí třešňový koláč

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Příprava třešňového koláče je snadná – potřebujete jen trochu trpělivosti při vypeckování třešní. Slibujeme, že to stojí za to. Můžete použít sladké třešně, višně nebo kombinaci obou, jen nezapomeňte vytočit cukr zpět nebo nahoru podle toho, co si vyberete.

Můžete si koupit třešňovou pecku, pokud ji však nemáte, zkuste použít silnější kulatý konec hůlky k vytlačení pecky ze středu každé třešně. Další možností je zatlačit každou třešeň dolů na špičku potrubí. Množství cukru v tomto receptu se liší v závislosti na tom, jak sladké jsou vaše třešně. Přidejte podle chuti. My k tomu rádi používáme čerstvé třešně, ale můžete použít konzervu (viz poznámka níže).

Jeden 9palcový koláč, přibližně 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Chlazené koláčové těsto na horní a spodní 9palcový koláč (viz náš recept na koláče)

4 1/2 šálků vypeckovaných čerstvých třešní, viz poznámka, pokud používáte zmrazené nebo konzervované (2 1/2 libry, nevypeckované)

1/4 šálku (30 gramů) kukuřičného škrobu

2/3 až 3/4 šálku (135 až 150 gramů) cukru, upraveného podle sladkosti třešní

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky mandlového extraktu

1 lžíce citronové šťávy

1/8 lžičky soli

1 lžíce studeného nesoleného másla nakrájeného na malé čtverečky

1 žloutek

1 lžíce husté smetany nebo smetany ke šlehání

Další cukr na doplnění kůrky (hrubý cukr je pěkná volba)

Pokyny

  • Udělejte náplň
  • Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita.

    Ve velké míse smíchejte cukr, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt, mandlový extrakt, citronovou šťávu a sůl a poté přidejte třešně. Jemně promíchejte, aby se spojily. Dát stranou.

    • Připravte a naplňte kůru
    • Vyjměte polovinu těsta z lednice a nechte pět minut při pokojové teplotě.

      Těsto rozválejte na kruh o tloušťce 13 palců (1/8 palce) na lehce pomoučeném povrchu. (Příležitostně zkontrolujte, zda se těsto lepí na povrch – v případě potřeby přidejte malé množství mouky).

      Velikost zkontrolujte otočením koláčové formy přes těsto. Podívejte se na 1-palcový okraj kolem koláčové misky. Poté těsto opatrně vložte do formy.

      Lžící náplně z třešňového koláče vložte do koláčové kůry. Většinu kapaliny nahromaděné na dně misky zlikvidujte. Náplň potřeme malými čtverečky studeného másla.

      Cherry-Pie-Recept-Step-1

      • Horní koláč
      • Vyválejte druhou polovinu těsta a poté koláč. Pomocí nože nebo kuchyňských nůžek ořízněte těsto do 3/4 palce od okraje misky.

        Přehněte okraje horní kůry pod okraje spodní kůry a stisknutím okraje ji uzavřete tak, aby vytvořila silnější, 1/4-palcový okraj, který spočívá na okraji misky.

        Okraje zmáčkněte tak, že ukazováček jedné ruky přitlačíte na okraj těsta zevnitř misky a zároveň jemně přitlačíte dvěma klouby druhé ruky zvenčí. (Viz foto, víme, že to bylo rozvláčné – můžete se na nás podívat i v našem videu s receptem na koláčovou kůrku).

        Těsto před pečením dejte alespoň na 20 minut do lednice nebo na 5 minut zmrazte.

        Krimpování těsta z třešňového koláče

        • Pečeme koláč
        • Před pečením koláče připravte omyté vejce tak, že v malé misce společně rozšleháte žloutek a smetanu.

          Pomocí štětce na pečivo přetřete vrchní kůrku. Poté posypeme jednou lžící cukru. Na horní straně koláče vyřízněte tři až čtyři zářezy.

          Koláčovou formu položte na plech pokrytý hliníkovou fólií nebo pečicím papírem, aby se zachytila ​​případná šťáva, která při pečení přeteče po stranách.

          Pečte v předehřáté troubě (400° Fahrenheita) 20 minut, poté snižte teplotu na 350° Fahrenheita a pečte o dalších 30 až 40 minut déle, nebo dokud není kůrka zlatavá a náplň hustá a bublající.

          Koláč před vykrajováním chlaďte alespoň dvě hodiny, nejlépe tři, aby náplň uprostřed ztuhla.

Tipy Adama a Joanny

  • Pro konzervované třešně: Použijte 4 šálky konzervovaných nebo lahvových třešní, scezených asi 1/3 šálku třešňové šťávy vyhrazené pro přidání do třešňové náplně.
  • Pro mražené třešně: Použijte 4 šálky rozmražených třešní, scezených asi 1/3 šálku třešňové šťávy vyhrazené pro přidání do třešňové náplně.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 koláče / Kalorie 515 / Protein 6 g / Uhlohydrát 66 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 30 g / Celkový tuk 26 g / Nasycený tuk 17 g / Cholesterol 91 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post