Snadný domácí kešu krém

Kešu smetana se snadno vyrábí, je veganská a dokonalá víceúčelová bezmléčná alternativa s texturou mléčných výrobků. Milujeme ho jako alternativu zakysané smetany, sýru ricotta, smetany, mléka a jogurtu. Můžete ho dokonce použít jako základ pro smetanové omáčky a dipy jako veganské queso, omáčka Alfredo nebo makarony se sýrem! Přejděte na Recept na kešu krém nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Sklenice domácího kešu krému

Další kešu recepty! Jak vyrobit kešu máslo a veganské queso (vyrobené z kešu)

Tipy na výrobu kešu krému

  • Používejte syrové kešu oříšky, ne pražené.
  • Podívejte se na hromadnou uličku, abyste zjistili, zda váš místní obchod prodává rozbité kešu oříšky za zvýhodněnou cenu.
  • Použijte výkonný mixér (nebo kešu oříšky nejprve namočte – více o tom níže).
  • Pohrajte si s různými kořeními a příchutěmi.

Jak vyrobit kešu krém

Začínáme syrovými kešu oříšky. Pokud jste již míchali kešu ořechy, možná jste byli požádáni, abyste je nejprve namočili do vody. Kešu ořechy před mixováním nenamáčíme. Vzhledem k tomu, že máme výkonný mixér (dnes je jich většina), není namáčení kešu ořechů nutné. To neznamená, že namáčení ořechů je špatný nápad. Namáčení kešu před mixováním se doporučuje ze dvou hlavních důvodů:

  1. Pro zjemnění ořechů, jejich snadnější rozmixování do hladké a krémové omáčky
  2. K rozbití skořápky ořechů pro snadnější trávení
Syrové kešu v mixéru

S naším mixérem se kešu oříšky rychle změní na hladkou omáčku – to můžete vidět v akci, když se podíváte na naše veganské video queso (které používá jako základ kešu smetanu)! Odhaduji, že váš mixér udělá totéž, ale vězte, že pokud máte obavy, můžete kešu oříšky vždy nejprve namočit. Návod jsme přidali do receptu níže.

Takže, zde jsou základní kroky pro kešu krém

  1. Volitelný krok: Namočte kešu oříšky (toto je nutné pouze v případě, že nemáte mixér s vysokým výkonem). Pokyny k namáčení jsou uvedeny níže.
  2. Přidejte syrové kešu ořechy (nebo kousky kešu) do mixéru s vodou. Používáme poměr ořechů k vodě 2:1, ale to se může změnit podle toho, jak řídký krém chcete. Pokud jste chtěli řidší konzistenci podobnou mléku, jednoduše přidejte více vody, dokud nebudete spokojeni.
  3. Mixujte na nejvyšší stupeň, dokud se ořechy a voda nezmění na velmi hladký krém.
  4. Kešu krém dochuťte čím chcete. V našem základním receptu přidáme sůl a čerstvou citronovou šťávu. Další návrhy koření jsou níže.
  5. Uchovávejte v lednici asi týden nebo zmrazte 3 až 6 měsíců. Pokud zmrazíte, možná zjistíte, že to po rozmrazení potřebuje rychle promíchat, aby se konzistence vrátila tam, kde chcete.
Kešu krém v mixéru

Jak namáčet kešu

Pokud jste se rozhodli před výrobou kešu krému namočit kešu ořechy, budete muset postupovat jedním z následujících způsobů:

  • Rychlý způsob namáčení: Přiveďte hrnec s vodou k varu, vypněte oheň a poté přidejte kešu oříšky. Ořechy nechte 30 minut máčet, sceďte a poté použijte.
  • Metoda namáčení přes noc: Přidejte kešu oříšky do misky s vodou a nechte 6 až 8 hodin máčet, sceďte a poté použijte v receptu. Při této metodě buďte opatrní, protože příliš dlouho namočené kešu ořechy mohou získat nepříjemnou chuť. Pomoci může výměna vody po několika hodinách.
Nalijte domácí kešu krém do sklenice

Jak používat kešu krém

Kešu smetana je taková všestranná alternativa bez mléčných výrobků. Jak můžete vidět z fotografií, jeho textura je velmi podobná mléku. V závislosti na tom, kolik vody při mixování kešu ořechů použijete, můžete dosáhnout konzistence, která napodobuje mléko, hustou smetanu a dokonce i zakysanou smetanu. Zde jsou některé z našich oblíbených způsobů, jak jej používat, i když jsem si jistý, že existuje více. Pamatujte, že kešu smetana může být nahrazena téměř jakoukoli mlékárnou v téměř každém receptu!

  • Místo zakysané smetany použijte kešu smetanu na vrchní pečené brambory, chilli, polévky nebo tacos. Obzvláště miluji panenku na vrcholu této snadné fazole a quinoa chilli.
  • Udělejte si toto veganské queso! Každý, komu jsme to naservírovali, hned chce recept.
  • Použijte jej k přípravě lasagní. Místo vrstvy sýra ricotta použijte kešu krém. Vyzkoušejte to v našich zeleninových lasagních.
  • Přidejte si ho do kávy nebo čaje. Je vynikající, když se přidá do studené kávy!
  • Pokapeme saláty, pizzou nebo namažeme na sendviče.
  • Vychutnejte si s čerstvým ovocem a müsli, stejně jako s jogurtem.
  • Vmíchejte do polévek, aby byly krémové – miluji to jako alternativu smetany při přípravě této krémové zeleninové polévky.

Variace

Kešu krém je tak jednoduchý na přípravu a zvládne téměř jakékoli koření, které máte rádi. Zde je několik oblíbených variant:

  • Kořeněný chilli krém – Smíchejte dvě až tři čajové lžičky chilli prášku nebo taco koření. Použijte naši domácí směs chilli nebo toto domácí taco koření.
  • Creamy Ranch – Smíchejte trochu více citronu pro říz a také hrst čerstvého kopru, petrželky, pažitky a 1/4 až 1/2 čajové lžičky cibulového prášku a česnekového prášku.
  • Dresink Green Goddess – Smíchejte stroužek česneku, trochu citronové šťávy navíc a šálek čerstvých zelených bylinek. Rád používám tolik, kolik mi přijde pod ruku, a miluji petržel, koriandr, bazalku, mátu a estragon.
  • Vanilkový skořicový krém – Smíchejte 1/2 až 1 lžičku vanilkového extraktu a 1/2 až 1 lžičku mleté ​​skořice.

Snadný domácí kešu krém

Kešu smetana se snadno vyrábí, je veganská a dokonalá víceúčelová bezmléčná alternativa s texturou mléčných výrobků. Milujeme ho jako alternativu zakysané smetany, sýru ricotta, smetany, mléka a jogurtu. Můžete ho dokonce použít jako základ pro smetanové omáčky a dipy jako veganské queso, omáčka Alfredo nebo makarony se sýrem!

Vyrobí asi 2 šálky

Budete potřebovat

1 šálek (5 uncí) syrových kešu ořechů

3/4 až 1 šálek horké vody

2 až 3 lžíce čerstvé citronové šťávy

1/4 až 1/2 lžičky jemné mořské soli

Volitelné koření nebo čerstvé bylinky, viz varianty v článku

Pokyny

  • (Volitelné) Namočte kešu ořechy
  • Pokud máte mixér s vysokým výkonem (většina mixérů je), není nutné kešu namáčet. V tomto receptu kešu ořechy nenamáčíme, ale můžete se rozhodnout namáčet kešu ze dvou důvodů: (1) pro změkčení ořechů, aby se snáze rozmixovaly do hladké a krémové omáčky, a (2) pro rozbití skořápky. ořechů pro snadnější trávení.

    Rychlý způsob namáčení: Přiveďte hrnec s vodou k varu, vypněte oheň a poté přidejte kešu oříšky. Nechte ořechy namočit po dobu 30 minut, sceďte a poté použijte v receptu.

    Metoda namáčení přes noc: Přidejte kešu oříšky do misky s vodou a nechte 6 až 8 hodin máčet, sceďte a poté použijte v receptu. Při této metodě buďte opatrní, protože příliš dlouho namočené kešu ořechy mohou získat nepříjemnou chuť. Pomoci může výměna vody po několika hodinách.

    • Udělejte si kešu krém
    • Vložte kešu ořechy a 3/4 šálku horké vody do mixéru. Mixujte, dokud nebude velmi hladká.

      Přidejte citronovou šťávu a sůl. Rozmixujte do hladka.

      Pokud je kešu krém příliš hustý, rozmixujte se troškou vody.

      Ochutnejte a poté dochuťte solí nebo přimíchejte další koření nebo čerstvé bylinky.

      Uchovávejte v lednici asi týden nebo zmrazte 3 až 6 měsíců. Pokud zmrazíte, možná zjistíte, že to po rozmrazení potřebuje rychle promíchat, aby se konzistence vrátila tam, kde chcete.

Tipy Adama a Joanny

  • Článek obsahuje návrhy na variace tohoto receptu, nicméně některé z našich oblíbených koření a bylin, které se mají přimíchat do tohoto kešu krému, jsou nutriční droždí (dodává sýrovou příchuť), chilli prášek, taco koření nebo čerstvé zelené bylinky, jako je bazalka a petržel.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 99 / Celkový tuk 7,9 g / Nasycený tuk 1,6 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 75,4 mg / Uhlohydrát 5,9 g / Vláknina 0,5 g / Celkem cukrů 1 g / Protein 2,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post