Snadný domácí borůvkový koláč

Udělat borůvkový koláč od začátku je mnohem jednodušší, než si možná myslíte. Ukážeme vám, jak připravit náš oblíbený borůvkový koláč s čerstvými nebo mraženými borůvkami, teplým kořením, citronem a snadnou mřížkovou kůrkou. V tomto koláči září borůvky! Přejděte na recept na borůvkový koláč

Podívejte se na video

Video s receptem na borůvkový koláč

Výroba domácího borůvkového koláče od nuly

Tento recept na borůvkový koláč je tak jednoduchý! Jste na správném místě, pokud jste nikdy neudělali koláč od nuly. Provedu vás celým procesem. V tomto koláči září borůvky. Borůvkovou náplň udržujeme jednoduchou s nádechem cukru, citronové kůry a trochy koření díky novému koření a skořici. Miluji to.

Pečený borůvkový koláč vyrobený od nuly

Ingredience na borůvkový koláč

Nejprve si povíme něco o ingrediencích. Zde je to, co budete potřebovat k vytvoření borůvkového koláče od začátku (úplný recept je níže):

Koláčová kůra — Můžete použít domácí pečivo nebo pečivo z obchodu. Když dělám tento koláč, používám svůj oblíbený recept na vločkový koláč. Dělá se na másle a ještě mě nezklamal.

Borůvky — mohou být čerstvé (moje preferovaná možnost) nebo zmrazené. Zmrazené borůvky bude nutné před použitím k výrobě koláče rozmrazit a vypustit z nich další šťávu.

Cukr, citronová kůra, skořice a nové koření — dodávají koláči sladkost a chuť.

Kukuřičný škrob — na zahuštěnou koláčovou náplň potřebujeme kukuřičný škrob. Některé recepty vyžadují mouku, kukuřičný škrob se zdál v našem testování fungovat nejlépe.

Máslo — jen malý kousek másla dělá náplň lesklou a mimořádně lahodnou.

Vaječný žloutek a smetana — ty tvoří náš vaječný oplach, kterým natíráme kůrku. Jak se koláč peče, vejce a smetana způsobí, že kůrka zezlátne a bude se lesknout.

V tomto koláči miluji koření z nového koření a skořice a chuť z citronové kůry. Nedáváme moc, aby nám borůvky zůstaly hvězdou.

Tip pro profesionály: Pokud používáte čerstvé borůvky, kupte si (nebo sbírejte) bobule, které jsou baculaté, sladké a šťavnaté. V tomto receptu můžete použít mražené borůvky, před použitím je pouze rozmrazte a sceďte.

Domácí borůvkový koláč

Výroba koláčové náplně

Chcete-li vyrobit náplň, borůvky promícháme se směsí cukru, kukuřičného škrobu, nového koření, skořice, soli a trochy citronové kůry. Když je vše dobře promícháno, vyklopíme náplň do připravené kůrky.

Pokud jde o kůru, tento recept nejraději používáme na celomáslovou koláčovou krustu. Je vynikající a peče se tak, aby byl velmi šupinatý.

Stejně jako u tohoto receptu na koláč jsme sdíleli video s rychlým receptem, které vám ukazuje, jak to děláme, můžete se na něj podívat zde: Jak vyrobit vločkovou koláčovou krustu.

Jak přidat mřížkovou kůru

Milujeme přidávání mřížkové kůry do našich koláčů. Šťáva v náplni vybublá přes mřížku – vznikne koláč, který vypadá dokonale skromně a domácí.

Pokud jste ještě nikdy nepřidávali mřížkovou kůru, může to vypadat trochu skličující, ale nezlobte se! Je to snadné (slibujeme), a pokud se podíváte na video, provedeme vás celým procesem.

Přidání mřížkové kůry do borůvkového koláče
Přidání mřížkové kůry je snadné!

Pokud nechcete jít cestou mřížky, můžete přes náplň vždy položit plát těsta a pak přidat navrch zářezy (jako jsme to udělali u tohoto třešňového koláče). Nebo přidejte drobenkovou polevu, jako je ta, kterou jsme použili na tyto košíčky s jablečným koláčem nebo tu, kterou používáme na tento lahodný borůvkový crumble.

Kůru před pečením rádi potřeme vydatnou vaječnou hmotou ze žloutku a smetany. Poté dopečeme do bublání a do zlatova.

Nejobtížnější částí přípravy jakéhokoli ovocného koláče je čekání na vychladnutí – před krájením musíte počkat dvě až tři hodiny. Jinak náplň vyteče a kůrka bude mokrá.

Koláč podávejte se zmrzlinou, šlehačkou nebo dělejte to, co děláme my a vychutnejte si ho obyčejný (snídal jsem ho dokonce?).

Další recepty na snadné koláče

  • Podívejte se na náš Easy Cherry Pie — nemůžeme se rozhodnout, co preferovat, borůvkový nebo třešňový koláč.
  • Můžete si také pochutnat na našem jahodovém koláči – jeho příprava je o něco rychlejší a velmi chutná.
  • Náš oblíbený jablečný koláč – s dokonale vařenými (ne kašovitými) jablky obklopenými zahuštěnou a jemně kořeněnou omáčkou, to vše zapečené ve vločkové, zlatavě hnědé krustě
  • Pokud čas není na vaší straně, možná budete chtít vyzkoušet naše ruční Berry Pies!

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červnu 2013. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Snadný domácí borůvkový koláč

Snadný domácí borůvkový koláč

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

V tomto domácím borůvkovém koláči září borůvky. Použijte čerstvé nebo zmrazené bobule; podívejte se na naše tipy níže pro použití zmrazeného. Milujeme přidávání mřížkové kůry do tohoto koláče a v níže uvedeném receptu jsme sdíleli podrobné pokyny pro jeho přidání. Také by se vám mohlo hodit naše video s receptem (výše). Pokud dáváte přednost vynechání mřížkové kůrky, můžete koláč doplnit plným plátem těsta. Před pečením nezapomeňte vyříznout několik zářezů, aby mohla unikat pára.

Borůvkový koláč je dopečený, když vidíte, jak šťáva v náplni dychtivě bublá. Pokud koláč odstraníte dříve, než náplň začne bublat, náplň bude příliš řídká a po nakrájení vyteče z koláče na talíř.

Nakonec rádi používáme náš recept na celomáslové vločkové koláče. Vřele to doporučujeme, ale vždy můžete použít svůj oblíbený recept na pečivo nebo koláč z obchodu.

Jeden 9palcový koláč, 8 plátků

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

Koláčové těsto na horní a spodní 9palcový koláč, chlazené (viz náš recept na vločkový koláč)

2/3 šálku až 3/4 šálku (130 až 150 gramů) krystalového cukru, upraveného podle sladkosti bobulí

1/4 šálku (30 gramů) kukuřičného škrobu

2 lžičky čerstvě nastrouhané citronové kůry

1/8 lžičky mletého nového koření

1/8 lžičky mleté ​​skořice

1/8 lžičky košer soli

2 libry (900 gramů nebo 6 šálků) čerstvých borůvek, viz tipy pro použití zmrazených

1 lžíce másla, nakrájíme na malé čtverečky

1 žloutek

1 lžíce husté smetany

1 lžíce hrubého cukru, na ozdobu

Pokyny

  • Připravte spodní kůru
  • Rozválejte polovinu koláčového těsta, aby se vešla do 8palcové nebo 9palcové koláčové misky. Na pracovní plochu a vál posypte moukou, aby se těsto nelepilo. Pro stejnoměrnou tloušťku rolujte od středu směrem ven a při vyvalování těsto stále zvedněte a otáčejte o čtvrt otáčky. Podívejte se na naše video, abyste to viděli v akci.

    Správnou velikost zkontrolujte převrácením formy na těsto. Těsto by mělo být asi o 2 cm větší než miska.

    Těsto vložte do koláčové formy, když dosáhnete správného průměru. Při přesouvání těsta dávejte pozor, abyste těsto nenatáhli.

    Ořízněte těsto do ¾ palce od okraje misky. Během přípravy koláčové náplně dejte do lednice.

    • Udělejte koláčovou náplň
    • Ve velké míse smíchejte cukr, kukuřičný škrob, citronovou kůru, nové koření, skořici a sůl.

      Přidejte borůvky a jemně promíchejte, aby se spojily.

      Borůvkovou náplň přeneste na připravenou koláčovou krustu a poté koláč vložte zpět do chladničky, zatímco budete připravovat mřížkovou krustu.

      • Sestavte a přidejte mřížkovou kůru
      • Rozválejte druhou polovinu těsta na podobnou velikost jako předtím a nakrájejte ji na ¾ palce široké proužky.

        Na naplněný koláč položte pět proužků, rovnoběžně a rovnoměrně od sebe.

        Opatrně přehněte druhý a čtvrtý pruh a kolmo na ně položte další pruh těsta. Rozviňte druhý a čtvrtý proužek přes nový proužek.

        Přeložte zpět první, třetí a pátý proužek a kolmo na ně položte další proužek těsta. Rozviňte první, třetí a pátý proužek přes nový proužek. Opakujte, dokud nebude koláč zakrytý. Podívejte se, jak to děláme v našem videu: jak vyrobit mřížkovou kůru.

        Přečnívající proužky těsta ořízněte na ¾ palce od okraje misky. Přehněte okraj každého proužku a spodní těsto pod sebe a vytvořte silnější okraj, který spočívá na okraji koláčové formy. Lisovací okraje.

        Naneste máslo na otevřené oblasti mřížky.

        Udělejte výplach vajec tak, že rozšleháte žloutek a smetanu a poté jím potřete kůrku. Navrch nasypte lžíci hrubého cukru a poté koláč před pečením dejte na 10 minut do lednice.

        • Dokončit
        • Umístěte mřížku do spodní třetiny trouby a poté na mřížku trouby položte plech, aby se zachytily případné kapky z koláče při pečení.

          Zahřejte troubu na 400 ° Fahrenheita.

          Koláčovou sadu pečte na horkém plechu po dobu 20 minut, snižte teplotu na 350 ° Fahrenheita, poté pokračujte v pečení po dobu 35 až 45 minut, nebo dokud kůrka nezezlátne a šťáva v náplni bude dychtivě bublat.

          Pokud kůrka začne přes hnědnout, zakryjte okraje koláče alobalem a pokračujte v pečení, dokud nebude hotový.

          Koláč před krájením dvě až tři hodiny chlaďte, aby náplň ztuhla.

Tipy Adama a Joanny

  • Krimpovací okraje: Chcete-li zmáčknout okraje koláče, přitlačte ukazováček jedné ruky na okraj těsta zevnitř misky a zároveň jemně zatlačte dvěma klouby druhé ruky zvenčí. Chcete-li nás vidět, jak to děláme, podívejte se na naše video o vločkách koláče.
  • Mražené borůvky: Pokud nemůžete najít čerstvé borůvky, můžete nahradit 6 šálky mražených borůvek které byly rozmraženy a vysušeny.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek / Kalorie 502 / Protein 6 g / Uhlohydrát 63 g / Vláknina 4 g / Celkem cukrů 24 g / Celkový tuk 26 g / Nasycený tuk 16 g / Cholesterol 88 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post