Snadný čerstvý jahodový dort

Miluji tento jednoduchý recept na jahodový dort vyrobený z čerstvých jahod. Díky citronové kůře, vanilce a extraktu z mandlí má těsto lehkou a aromatickou chuť. U tohoto dortu není potřeba polevy. Výborně se podává samotné nebo s kopečkem čerstvě šlehačky. Přejděte na Recept na čerstvý jahodový dort

Plátek čerstvě upečeného jahodového dortu

Tento jednoduchý jahodový dort s jeho jemnou, lehkou střídkou si zamilujete. Na vrch těstíčka přidáme čerstvé rozpůlené jahody, aby při pečení dortu lehce spadly do koláče. Tento dort je úžasný na stole a je vynikající.

Více: Pokud milujete jahody, podívejte se na náš čerstvý jahodový koláč! Je plný sladkých jahod obalených ve světlé jahodové polevě a poté přelitý šlehačkou.

Perfektní jahodový dort s čerstvými jahodami

Tento recept na jahodový dort je snadný; zde je důvod:

  • Potřebujete pouze ruční mixér, nikoli stojanový mixér.
  • Je to rychlé a připravené v jedné misce.
  • Vyžaduje jednoduchý seznam ingrediencí.

Na těsto ušleháme změklé máslo a cukr do světlé a nadýchané hmoty – stejně jako děláme sušenky. Dále následují vaječné žloutky a spousta chuti z citronové kůry, vanilkového extraktu, mandlového extraktu a skořice.

čerstvý jahodový dort s moučkovým cukrem nahoře

Recept vyžaduje dvě vejce, ale přidáváme je v různých časech. Přidání žloutku pomůže emulgovat těsto a udržet koláč měkký. Poté po vmíchání mouky přidáme sníh z bílků a trochu zakysané smetany.

Zakysaná smetana dodává bohatost a zaručuje křehkou střídku, když je koláč upečený. Vaječné bílky dodají koláči strukturu a umožní mu v pekáči pěkně vykynout, aniž by přetékal přes okraje nebo se uprostřed propadal.

Koláč se v troubě chvíli peče — propečenost zkontrolujte pomocí párátka. Pokud to vyjde čisté, můžete jít. Když je upečený a vychladlý, rádi ho poprášíme trochou moučkového cukru, ale vynikající je také podávání se šlehačkou nebo zmrzlinou.

Ohromující čerstvý jahodový dort

Vzhledem k tomu, že jahody jemně vtlačíme do vrchní části těsta, časem v troubě spadnou do těsta. Dort vypadá působivě, když ho nakrájíte, a všechny zapečené jahody uprostřed dortu ho udrží lehký a plný chuti.

Pokud se vám tento recept líbil, měli byste se podívat na několik dalších našich jednoduchých receptů na koláče:

  • Máslový citrónový borůvkový dort — Tento borůvkový dort, inspirovaný piškotovým dortem, má jemnou, bohatou, máslovou střídku.
  • Ananasový dort vzhůru nohama — Milujeme tento dort. Těsto na tento jahodový dort je velmi podobné ananasovému dortu. Místo přidání ovoce navrch se těsto potře vrstvou změklého másla, hnědého cukru, teplé skořice a plátky čerstvého ananasu. Úžasný!
  • Neuvěřitelný vlhký a snadný mrkvový dort — Tento neuvěřitelně vlhký mrkvový dort s ultra-krémovou polevou ze smetanového sýra si zamilujete. Musíte udělat!

Snadný čerstvý jahodový dort

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento jednoduchý, lehký a krásný recept na jahodový dort si zamilujete! Rozpůlené čerstvé jahody upečeme na těsto ochucené citronovou kůrou, vanilkou a mandlovým extraktem. Plátky dortu podávejte hladké posypané moučkovým cukrem nebo kopečkem čerstvé šlehačky.

Vyrobí jeden (8palcový) dort nebo 8 plátků

Budete potřebovat

8 lžic (115 gramů nebo 1 tyčinka) nesoleného másla, změkčeného

1 šálek (200 gramů) krystalového cukru plus 1 čajová lžička pro jahody

2 velká vejce, oddělená, viz poznámky

2 lžičky citronové kůry

1 lžička vanilkového extraktu

1/4 lžičky mandlového extraktu

1/2 lžičky mleté ​​skořice

2 lžičky prášku do pečiva

1/4 lžičky jemné mořské soli

1 ½ šálku (195 gramů) univerzální mouky

1/2 šálku (125 gramů) zakysané smetany nebo bílého jogurtu

8 uncí čerstvých jahod, oloupaných a rozpůlených (asi 1 1/2 šálku)

Moučkový cukr k podávání, volitelné

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Umístěte rošt do spodní třetiny trouby a zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita. Kulatou dortovou formu o rozměrech 8 x 2 palce vymažte máslem a moukou. (Volitelné: Položte pánev na izolovaný plech na pečení nebo použijte dva běžné plechy na pečení naskládané na sebe – to pomůže rovnoměrnému pečení).

    Ve velké míse šlehejte máslo a krupicový cukr elektrickým šlehačem při vysoké rychlosti do světlé a nadýchané hmoty, 2 až 3 minuty.

    Přidejte vaječné žloutky, citronovou kůru, vanilku a mandlový extrakt. Šlehejte, dokud nebude hladká a promíchaná.

    Oškrábejte stěny a dno mísy, poté do ní zašlehejte skořici, prášek do pečiva a sůl.

    Polovinu mouky vmíchejte do těsta, dokud nezůstane jen několik pruhů mouky, a poté vmíchejte zbývající mouku.

    Přidejte sníh z bílků a zakysanou smetanu a míchejte na nízkou rychlost, dokud není těsto hladké.

    • Dokončit
    • Dortové těsto rozetřete do rovnoměrné vrstvy v pekáči.

      Půlky jahod rozložte na těsto do kruhového vzoru a zakryjte vršek dortu. Jahody posypte jednou lžičkou krystalového cukru.

      Jak vyrobit jahodový dort

      Pečte, dokud párátko zapíchnuté do středu koláče nevyjde čisté, 35 až 45 minut.

      Koláč chlaďte na pánvi 5 minut, poté přejeďte nožem po okrajích a vyjměte z formy. Položte jahodovou stranou nahoru na chladicí mřížku a nechte vychladnout. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě s moučkovým cukrem posypaným navrchu.

Tipy Adama a Joanny

  • Vejce: Při pečení je běžné přidat žloutky v jinou dobu než bílky. Vaječné žloutky pomáhají emulgovat těsto a dodávají bohatost. Přidání bílků na konci receptu dodá těstu určitou strukturu, takže když kyne v troubě, nepřeteče přes stěny dortové formy.
  • Recept upravený a inspirovaný dortem obráceným vzhůru nohama Alice Medrichové v „Hříšně snadné lahodné dezerty“
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur VeryWell Fit.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek (1/8 receptu) / Kalorie 342 / Protein 4,8 g / Uhlohydrát 46,6 g / Vláknina 1,3 g / Celkem cukrů 26,7 g / Celkový tuk 16,1 g / Nasycený tuk 9,6 g / Cholesterol 83 mg / Sodík 182 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post