Snadno pečený česnek v troubě

Pečený česnek je jednou z nejlepších věcí, které můžete v troubě udělat. Sdílíme, jak upéct česnek a mnoho způsobů, jak jej použít. Přejděte na Recept na pečený česnek

Podívejte se na video

Video s receptem na pečený česnek v troubě

Pečený česnek je krémový, sladký a roztíratelný. Je to prakticky snové. Milujeme jíst hřebíček celý k večeři – toto pečené kuře je jedním z našich oblíbených. Můžete ji také rozmačkat na máslo a namazat na toasty nebo přidat do polévek a omáček. Naprostou nutností je také šťouchání do bramborové kaše.

V poslední době jsme na česneku, už jste viděli náš česnekový olivový olej? Rychle se to spojí a nikdy to nezklame. Chci říct, kdo by nechtěl namáčet chleba do olivového oleje s bylinkovým, česnekovým a parmazánovým sýrem?

Jak upéct česnek v troubě

Opékání česneku je vážně snadné. Můžete zapnout troubu jen na opékání česneku nebo hodit dávku vedle něčeho jiného, ​​co potřebuje horkou troubu.

Držíme kolem 400 stupňů F, ale pokud máte něco péct v troubě při nižší teplotě, nebojte se, česnek se ještě pěkně opeče.

Pečený česnek

V 400° F troubě se díváte 40 až 70 minut aby česnek zkaramelizoval, byl měkký a roztíratelný. Pokud používáte chladnější troubu, může to trvat ještě několik minut.

Aby česnek nevysychal, opečte ho v malých balíčkách s trochou soli, pepře a olivového oleje. Na našich fotografiích jsme k výrobě balíčků použili pergamenový papír a kuchyňský provázek, ale funguje i fólie.

Česnek s olivovým olejem, solí, pepřem a čerstvým tymiánem.

Když máme v kuchyni, přidáme záhon čerstvého tymiánu. Tímto způsobem, když se česnek peče, je naplněn tymiánem. Kuchyně neuvěřitelně voní!

Česnek uvnitř balíčků z pergamenu před pražením.
Pečený česnek

Skladování pečeného česneku

Pečený česnek můžete na pár dní zchladit nebo pro prodloužení jeho trvanlivosti vyjměte pečené stroužky česneku, přidejte je do čisté nádoby na skladování potravin a poté zalijte olivovým olejem. Česnek a olivový olej skladujte v lednici až dva týdny (lze použít i olej).

Pečený česnek můžete také zmrazit – buď jako celé stroužky, rozmačkané na kaši nebo zalité olivovým olejem. Mražený česnek by měl vydržet až tři měsíce.

Pro více jednoduchých receptůpodívejte se na náš Easy Focaccia chléb s česnekem a bylinkami, naše Easy Lemon Česneková pečená kuřecí prsa a naše Česnekové těstoviny s parmazánovými cuketovými nudlemi bez viny.

Pečený česnek

Snadno pečený česnek v troubě

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Pečený česnek jezte přímo ze stroužků nebo namazaný na teplý chléb. Skvělý nápad je také rozmačkat trochu do másla, omáček a krémových dipů. Na pečení česneku můžete použít alobal nebo pečící papír. Pokud používáte pergamen, budete muset balíčky zajistit kuchyňským provázkem.

3 celé hlavy česneku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 celé hlavy česneku

3 snítky čerstvého tymiánu, volitelné

1 lžíce olivového oleje

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 stupňů F.

    Připravte si tři čtverečky pergamenového papíru nebo alobalu dostatečně velké na zabalení každé hlavičky česneku.

    Pokud má česnek další vrstvy papírově bílé slupky, oloupejte je, ale ponechte dostatek vrstev, aby hlavička česneku zůstala pohromadě. Odřízněte 1/4 palce od vrcholu stroužků tak, abyste viděli dovnitř jednotlivé stroužky česneku.

    Pro každou hlavičku česneku položte list pergamenu nebo fólie na pracovní stůl. Vytvořte malé lůžko z tymiánu tak, že ho vytvarujete do malého kroužku. Poté navrch položte hlavičku česneku řeznou stranou nahoru. Pokapejte olivovým olejem a dochuťte trochou soli a čerstvě mletým černým pepřem.

    Vytáhněte strany pergamenu nebo fólie nahoru a kolem česneku tak, abyste vytvořili malý balíček. Pokud používáte pergamen, zajistěte jej kuchyňským provázkem.

    Balíčky česneku položte na plech. Pečte, dokud hřebíček uvnitř balíčku není světle hnědý a měkký, 40 až 70 minut. Občas česnek kontrolujte, abyste viděli, jak postupuje.

Tipy Adama a Joanny

  • Používáte-li pergamen, ořízněte přebytečný papír z horních částí balíčků tak, aby se nedotýkaly horní části vaší trouby.
  • Místo tymiánu vyzkoušejte jiné čerstvé bylinky jako rozmarýn nebo kopr.
  • Uchovávání: Pečený česnek můžete na několik dní zchladit nebo prodloužit jeho trvanlivost, vyjměte pečené stroužky česneku, přidejte je do čisté nádoby na potraviny a poté zalijte olivovým olejem. Česnek a olivový olej skladujte v lednici až dva týdny (lze použít i olej) Pečený česnek můžete také zmrazit – buď jako celé stroužky, rozmačkané na kaši nebo zalité olivovým olejem. Mražený česnek by měl vydržet až tři měsíce.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 celá hlava česneku / Kalorie 93 / Protein 2 g / Uhlohydrát 12 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 5 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 161 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post