Snadno pečená dýňová semínka

Jak si vyrobit pražená dýňová semínka doma. Tuto metodu můžete použít i pro jiné zimní tykve, jako je máslová dýně. Přejděte na jednoduchý recept na pečená dýňová semínka

Podívejte se na video

Video s receptem na pečená dýňová semínka

Poprvé, když jsem se podíval na to, jak upéct dýňová semínka, byl jsem uprostřed kopečku vyřezávání dýně. Jsi to ty taky? Vítejte a níže mám vaši odpověď.

Halloween však není jediný čas na pečení dýňových semínek. Jsou tak chutné, že je můžete dělat celý podzim a zimu. Semínka jiných vydatných tykví můžete dokonce upražit. Myslete na máslovou, špagetovou dýni a semena tykve delicata. Metoda zůstává stejná, i když možná zjistíte, že menší semena nepotřebují tolik času v troubě.

Pečená dýňová semínka s kořením

Další dýňové recepty: Zkuste si vyrobit domácí dýňové pyré (je to snadné) a použijte ho v tomto dýňovém koláči bez selhání nebo v tomto DIY Pumpkin Spice Latte.

Jak upéct dýňová semínka (a další zimní dýňová semínka)

Prosím, nevyhazujte tato semínka; takto je proměníme v lahodnou svačinu!

Po vydlabání semínek (budou trochu rozcuchaná) je musíme očistit od vláknitých kousků. Chcete-li je vyčistit, vhoďte je do misky se studenou vodou. Se semínky trochu protřepejte a poté je vyndejte, až vyplavou nahoru.

V tuto chvíli jsou většinou čistí, což je v pořádku, protože mají ještě jednu šanci na úklid. Další, většinou čistá semínka přidejte do hrnce s vroucí osolenou vodou. Poté dusíme cca 5 minutkterý čistí semínka a koření je – podobně jako přidání soli do vroucí vody koření těstoviny.

Před pražením dýňová semínka podusíme.

Sceďte a propláchněte semínka. Odstraňte všechny zbývající kousky dýně, pak je co nejlépe osušte. Čím jsou semena suchá, tím lépe se opékají.

Kořeněná dýňová semínka rozložte na plech.

Suchá semínka pokapejte olejem — použijte olivový olej, kokosový olej nebo ořechový olej, jako je vlašský ořech. Přidejte špetku koření — na fotce jsme použili harissu, ale výborné je i kari nebo chilli. Semínka rozložte do jedné vrstvy a orestujte dokud nebudou křupavé a na okrajích zhnědlé.

Můžete jíst skořápky z dýňových semínek?

Dýňová semínka si můžete vychutnat se skořápkami i bez nich. Skořápky si užíváme a jsme rádi, že přidávají trochu vlákniny navíc. Pokud nemáte rádi skořápky, můžete je po upečení vždy oloupat. Obvykle to dělám tak, že se do semene zakousnu a pomocí zubů rozlousknu skořápku.

Jak dlouho vydrží pečená dýňová semínka?

Opražená semínka nechte vychladnout a poté je uložte do vzduchotěsné nádoby. Takto vydrží při pokojové teplotě pár týdnů a v mrazáku pár měsíců.

Navrch posypte tato dýňová semínka pokrmy jako naše Easy Pumpkin Mac and Cheese, naše Rychlá a snadná smetanová zeleninová polévka (35 minut), tato 7-složková polévka z pražené máslové dýně nebo tyto krémové avokádové nudle ze sladkých brambor (bez lepku).

Pečená dýňová semínka

Snadno pečená dýňová semínka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Okořeňte dýňová semínka téměř čímkoli z vaší kořenky. Když semena před pražením povaříte 5 minut v osolené vodě, pomůžete je očistit a okořenit. Před pečením vařená semínka velmi osušte, jinak nezhnědnou ani nebudou křupavá.

Vyrobí 1 1/2 šálku

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 1/2 šálku dýňových semínek

2 čajové lžičky jemné mořské soli, plus více pro podávání

2 lžičky olivového oleje, rozpuštěného kokosového oleje nebo ořechového oleje jako vlašský ořech

2 čajové lžičky vaší oblíbené směsi koření, jako je kari, harissa a chilli prášek

Pokyny

    Zahřejte troubu na 350 stupňů F. Vyložte plech pečicím papírem.

    Naplňte střední kastrol asi 2 šálky vody a dochuťte 2 lžičkami soli. Přivést k varu.

    Mezitím si vydlabejte semínka z dýně. Přidejte dýňová semínka do misky naplněné studenou vodou a protřepávejte jimi, dokud semínka nevyplavou a nebudou většinou čistá.

    Do vroucí osolené vody přidáme očištěná semínka. Vařte 5 minut. Sceďte a odstraňte zbytky dýně připojené k semenům.

    Semínka nasypte na čisté utěrky a pořádně je osušte. Sušená semínka navršte na připravený plech. Navrch přidejte olej a jakékoli koření a míchejte, dokud nebude dobře obalený. Rozložte semínka do jedné vrstvy. Pečte za míchání semínek alespoň jednou, dokud nebudou voňavé a po okrajích zlaté, 10 až 25 minut, v závislosti na tom, jak velká jsou semínka.

Tipy Adama a Joanny

  • Harissa se prodává v sušené formě – jako kari – a také ve sklenicích smíchaných s olejem. Použili jsme sušenou směs koření harrisa na fotografiích výše. Můžete použít harrisu již smíchanou s olejem a vynechat olej požadovaný v receptu výše.
  • Skladování: Pražená semínka nechte vychladnout a poté je uložte do vzduchotěsné nádoby. Takto vydrží při pokojové teplotě pár týdnů a v mrazáku pár měsíců.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 2 polévkové lžíce / Kalorie 105 / Protein 5 g / Uhlohydrát 2 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post