Snadno ocelový řez oves

Milujeme ocelový řezaný oves! Zde je náš hluboký ponor do výroby nejlepšího ocelového krájeného ovsa doma, včetně toho, jak ho vařit na varné desce, v pomalém hrnci a v tlakovém hrnci (jako Instant Pot). Přejděte na recept Easy Steel Cut Oats

Mísa ocelového řezaného ovsa

Jak se oves nařezaný na oceli liší od ovsa válcovaného?

Oves nařezaný na ocel jsou celé ovesné krupice nakrájené na malé kousky (místo válcovaných na ploché kotouče jako u ovsa). Jejich vaření trvá o něco déle než jiné druhy ovsa, ale jsou vynikající.

Po uvaření má ocelově nakrájený oves krémovou, žvýkací texturu. V našem domě se ocelově řezaný oves označuje jako luxusní ovesná kaše. Milujeme je!

Staromódní nebo rolovaný oves jsou to, co používáme v našem každodenním receptu na ovesné vločky. Vypadají jako ploché, kulaté disky. Celá zrna ovsa se vaří v páře a poté se lisují, dokud se nevyrovnají.

Toto lehké zpracování urychluje dobu vaření, protože zploštělý tvar se rychle vaří. Ovesné vločky používáme v jiných receptech, jako jsou granolové tyčinky, ovesné sušenky, pečené ovesné vločky a celonoční oves.

Jak vařit ocelový řezaný oves

Ovesné vločky vaříme na plotně, i když je můžete dělat v pomalém hrnci a tlakovém hrnci (Instant Pot). Metoda je jednoduchá a od ruky.

Nedoporučujeme vařit ocelově nakrájený oves v mikrovlnné troubě. Pokud potřebujete rychlý recept na ovesné vločky, podívejte se na náš recept na ovesné vločky, který obsahuje tipy na přípravu v mikrovlnné troubě.

Při vaření na sporáku se řídíme tímto jednoduchým způsobem:

  1. Ovesné vločky opékejte na lžíci másla nebo veganského másla asi 2 minuty, abyste přidali chuť.
  2. Přidejte vodu a vařte odkryté na mírném plameni 20 až 25 minut.
  3. Dobře promíchejte a poté přidejte 1/2 až 1 šálek mléka, aby byl oves extra krémový.
  4. Vmíchejte koření, více másla a trochu sladidla.
Vaření ocel řezaný oves

Poměr vaření pro oves nakrájený na plotně

Když vaříte ocelový nakrájený oves na varné desce, je třeba pamatovat na poměr jeden díl ovesných vloček na tři díly tekutiny. Mějte na paměti, že tento poměr platí pro oves na sporáku. Při použití pomalého hrnce nebo tlakového hrnce se poměr mírně liší (tipy pro tato zařízení jsou uvedeny níže). Zde jsou dvě velikosti porcí, které vám pomohou:

  • Dvě porce = 1/2 šálku ocelového nakrájeného ovsa + 1 ½ šálku vody
  • Čtyři porce = 1 šálek ocelového nakrájeného ovsa + 3 šálky vody

Jakmile jsou ovesné vločky uvařené, rádi přidáme další kapku tekutiny, aby byly extra krémové. Přidejte 1/2 až 1 šálek mléka (mléčného nebo nemléčného) a před podáváním nechte oves několik minut uležet a absorbovat.

Tip: Pokud se vám někdy zdá, že jsou vaše ovesné vločky příliš suché, přidejte další kapku vody nebo mléka a uvolní se vám. Také jsme si všimli, že jak ocelový nasekaný oves sedí, pokračuje v nasávání kapaliny. Pokud vám tedy oves nějakou dobu odležel nebo jste ho uložili přes noc v lednici, přidejte při ohřívání šplouchnutí vody nebo mléka.

Mísa ocelového řezaného ovsa s ovocem a medem na vrcholu

Jak vařit ocelový nakrájený oves v pomalém hrnci

Ovesné vločky nakrájené v pomalém hrnci jsou mnohem krémovější, než když jsou uvařeny jinými metodami (například krémový, lahodný pudink z ovesných vloček). Chcete-li vařit oves nakrájený na ocel v pomalém hrnci, smíchejte 1 šálek ovesných vloček se 4 šálky vody. Přidejte jakékoli koření, které máte rádi (já přidávám 1 lžíci másla, 1/2 lžičky mleté ​​skořice a špetku soli). Pomalý hrnec přikryjte a vařte na LOW po dobu 7 až 8 hodin nebo na HIGH po dobu 3 až 4 hodin. Před podáváním ovesné vločky promíchejte. Pro extra krémové ovesné vločky vmíchejte 1/2 až 1 šálek mléka.

Jak vařit ocelový nakrájený oves v tlakovém hrnci (instantní hrnec)

Chcete-li vařit ocelově nakrájený oves v tlakovém hrnci jako instantní hrnec, smíchejte 1 šálek ocelového nakrájeného ovsa se 3 šálky vody, špetkou soli, 1/4 lžičky mleté ​​skořice a 1 lžící másla (nebo veganského másla). Oves zamíchejte, zajistěte víkem a poté vařte na ručním nebo tlakovém hrnci 3 minuty při vysokém tlaku.

Po uplynutí doby vaření nechte vařič přirozeně uvolnit veškerý tlak. Před podáváním dobře promíchejte. Pro krémovější oves přidejte 1/2 až 1 šálek mléka.

Mísy z krémové oceli nakrájené ovesné vločky s ovocem a banánem nahoře

FAQ: Musím před vařením namočit ocelový oves?

Oves nařezaný na ocel nemusíte před vařením namáčet. Pokud však namočíte ocelový nakrájený oves do vody (obvykle 8 hodin nebo přes noc), mírně změkne. Protože je oves měkčí, druhý den ráno se vaří rychleji.

Namáčení může také pomoci uvolnit některé živiny v ovsu a učinit je pro nás dostupnějšími k absorpci. Pokud máte v plánu namáčet ocelově nakrájený oves, doba vaření na varné desce se zkrátí asi o polovinu.

Návrhy na podávání

Do uvařených ovesných vloček můžete přimíchat téměř cokoliv, co máte rádi, ale tady je pro vás trocha extra ovesné inspirace:

  • Rozmačkané ovoce – miluji rozmačkaný banán přimíchaný do ovesné kaše
  • Opékané ořechy a semínka jako vlašské ořechy, pekanové ořechy, lískové ořechy nebo pražená dýňová semínka
  • Oříškové máslo jako arašídové máslo, mandlové máslo nebo kešu máslo
  • Chia semínka, konopná semínka nebo mletý len
  • Stříkající smetanu, mléko, podmáslí, jogurt nebo nemléčné mléko
  • Vanilkový extrakt
  • Hnědý cukr, med nebo javorový sirup
  • Sušené ovoce (jako brusinky, moruše nebo rozinky)
  • Čerstvé ovoce jako bobule, banány nebo jablka
  • Pečicí koření jako skořice, muškátový oříšek nebo koření na dýňový koláč
  • Dušený špenát nebo kapusta a sázené vejce nebo měkké vařené vejce

Snadno ocelový řez oves

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Ocelový řezaný oves jsou celé ovesné krupice nakrájené na malé kousky (místo válcovaných na ploché kotouče jako u ovsa). Jejich vaření trvá o něco déle než jiné druhy ovsa, ale jsou vynikající. Při vaření má ocelový řezaný oves krémovou, žvýkací texturu. Milujeme je přelité ovocem a ořechovým máslem, ale podívejte se na náš článek výše, kde najdete návrhy zálivek.

Pro rychlejší vaření zvažte namočení ovsa ve vodě noc předtím, než ho plánujete udělat. Jejich namáčení zkrátí dobu vaření asi na polovinu.

Vyrobí 4 porce

Budete potřebovat

2 lžíce másla nebo veganského másla

1 šálek ocelového řezaného ovsa

3 šálky vody

Špetka soli

1/2 až 1 šálek mléka, mléčného nebo nemléčného

1/4 lžičky mleté ​​skořice

1 polévková lžíce sladidla, jako je hnědý cukr, med nebo javorový sirup

Volitelné polevy z ovesných vloček jako ořechové máslo, ovoce, ořechy a semínka

Pokyny

  • Na másle opečte ovesné vločky
  • Na dně středního kastrůlku na středním plameni rozpusťte 1 lžíci másla. Přidejte oves a minutu nebo dvě je míchejte na másle, nebo dokud nezačnou vonět oříškově. Pokračujte dalším krokem.

    • Vařte oves
    • Smíchejte ovesné vločky s vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu tak, aby se voda sotva vařila. Vařte asi 20 minut, jednou nebo dvakrát zamíchejte, aby se zvedl oves přilepený na dně pánve.

      Vmíchejte mléko, máslo, skořici a med. Vařte dalších 5 až 10 minut nebo dokud oves nezměkne s mírným žvýkáním. Pokud se vám ovesné vločky zdají suché, přidejte trochu vody nebo mléka.

      Podávejte s oblíbeným polevou z ovesných vloček.

      • Ukládání a napřed
      • Uvařený ocelový řezaný oves skladujte v lednici po dobu až 5 dnů a zmrazte po dobu až 3 měsíců. Ocelový krájený oves při usazování houstne, takže možná zjistíte, že budete muset při ohřívání přidat šplouchnutí vody nebo mléka, abyste znovu dosáhli dokonalé konzistence.

Tipy Adama a Joanny

  • Tipy pro vaření ocelového krájeného ovsa v pomalém hrnci a tlakovém hrnci jsou v článku výše.
  • U bezlepkových ovesných vloček se ujistěte, že oves a jakékoli polevy, které plánujete použít, jsou certifikované jako bezlepkové.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Do výpočtů jsme nezahrnuli žádné přelivy. Ve výpočtech jsme předpokládali plnotučné mléko.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 receptu / Kalorie 215 kalorií / Celkový tuk 9 g / Nasycený tuk 4,5 g / Cholesterol 18,3 mg / Sodík 60 mg / Uhlohydrát 28,7 g / Vláknina 3,9 g / Celkem cukrů 5,9 g / Protein 5,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post