Snadné zeleninové zapečené těstoviny

Tyto jednoduché zapečené těstoviny jsou nabité zeleninou, extra sýrové a vážně neodolatelné. Naše bezmasé zapečené těstoviny potěší vegetariány i milovníky masa. Přejděte na Recept na zapečené těstoviny se zeleninou

Podívejte se na video

Video s receptem na zeleninové pečené těstoviny

Proč miluji tyto snadné pečené těstoviny

Už jsme sdíleli několik vegetariánských těstovin, ale tento extra snadný zapékaný těstovin by mohl být na vrcholu mého seznamu oblíbených. Zde jsou čtyři důvody, proč si tento recept zamilovat:

  1. Recept vyžaduje sezónní zeleninu a cenově dostupné ingredience.
  2. Těstoviny jsou vydatné a ultra zasytí. Dokonce i milovníci masa zbožňují tento recept na vegetariánské pečené těstoviny.
  3. Zapečené těstoviny jsou perfektním přípravným jídlem. Všechny mé tipy hledejte níže.
  4. Je neuvěřitelně snadné ho vyrobit a lze jej upravit tak, aby byl bez mléčných výrobků/vegan (náhrady jsem sdílel níže).

Jak vyrobit ty nejlepší vegetariánské pečené těstoviny

Před pár lety jsme sdíleli náš recept na zeleninové lasagne. Tolik z vás se vyjádřilo o tom, jak moc se vám recept líbí, rozhodli jsme se vytvořit další těstoviny na vegetariánské bázi, ale takové, které nezaberou ani zdaleka tolik času.

Stále miluji ty lasagne, ale když mám málo času, otočím se na tyto sýrové zapečené těstoviny. Protože jsme u receptů na těstoviny, možná se budete chtít podívat na náš recept na vegetariánské špagety.

Zapečené těstoviny se zeleninou

Ingredience, které budete potřebovat

Ingredience na toto snadné zapékání těstovin jsou jednoduché. K jeho vytvoření budete potřebovat:

  • Těstoviny dle výběru — Miluji rigatoni, což je to, co jsme použili na fotkách.
  • Zelenina — To je na vás. Na našich fotografiích jsme použili cibuli, papriku a houby. Níže jsem sdílel alternativy.
  • Marinara omáčka — Omáčka, kterou použijete, může být domácí — zde je náš recept — nebo můžete použít koupenou v obchodě. Miluji omáčky Rao’s a Muir Glen.
  • Fenykl a čerstvá bazalka — Díky jednoduchému přidání koření a čerstvých bylinek jsou tyto těstoviny domácí a čerstvé.
  • Ricotta a sýr mozzarella — Ricotta se promění v kapsy krémového nebe a mozzarella se roztaví a zhnědne.

Jak dělám těstoviny

Začnu částečným vařením zeleniny na pánvi na sporáku. V kuchyni používám největší pánev bezpečnou v troubě, aby mohla sloužit jako zapékací mísa, která jde do trouby.

Pokud nemáte dostatečně velkou pánev, nevadí, na část receptu v troubě můžete vždy použít běžnou zapékací misku. Zde jsou základní kroky:

  • Na sporáku opečte nakrájenou cibuli, papriku a houby.
  • Zatímco se zelenina vaří, přivedeme k varu hrnec s vodou a uvaříme těstoviny.
  • Smíchejte zeleninu, těstoviny, čerstvou bazalku a omáčku marinara.
  • Do těstovin a zeleniny vmasírujte lžičky smetanového sýra ricotta.
  • Navrch přidáme nastrouhaný sýr a pečeme do změknutí.
Zelenina na těstoviny
Pokud máte dostatečně velkou, vařte zeleninu na pánvi vhodné do trouby, kterou lze použít i jako zapékací mísu.

Vegetariánské náhražky

Jak jsem již zmínil výše, zeleninu, kterou přidáte, lze upravit podle sezónnosti nebo podle toho, co je ve vaší kuchyni. Miluji kombinaci cibule, papriky a hub, ale funguje i jiná zelenina. Zde je seznam další zeleniny, kterou můžete použít:

  • Cuketa na kostičky nebo letní dýně.
  • Špenát, kapusta nebo límcová zelenina.
  • Kostkový lilek.
  • Květákové růžičky.
  • Zimní dýně jako máslová nebo delikátní dýně — Vaření zabere trochu více času.
Zapečené těstoviny se spoustou zeleniny

Výroba veganských zapečených těstovin

Jedna z mých oblíbených věcí na tomto receptu na těstoviny je, že je neuvěřitelně snadné jej přizpůsobit. Je vynikající už před přidáním sýra, takže pro veganskou variantu vynechte ricottu a mozzarellu.

Pro trochu extra „sýrové“ chuti miluji zamíchání polévkové lžíce nebo dvou nutričních kvasnic do omáčky marinara. Můžete také experimentovat s přidáním alternativ veganského sýra.

Udělejte si náskok a tipy na ukládání

Zapečené těstoviny jsou perfektním přípravným jídlem. Dělám to takto:

Zeleninovou omáčku lze připravit předem a měl by vydržet v lednici až 3 dny a v mrazáku asi tři měsíce. K uchovávání omáček doporučujeme používat skleněné nádoby vhodné do mrazáku nebo dvojité vrstvy mrazicích sáčků. Chcete-li rozmrazit, nechte ji přes noc v lednici.

Těstoviny můžete chladit nepečené. Složené, ale neupečené těstoviny přikryjte a chlaďte až 2 dny. Při zakrývání použijte mezi těstoviny a hliníkovou fólii pergamen nebo voskový papír. Hliníková fólie může reagovat s rajčaty.

Dobře mrazí i zapečené těstoviny. Před zmrazením necháme zcela vychladnout na mřížce a poté velmi dobře zabalíme do fólie (používáme dvě vrstvy). Zmrazené těstoviny rozmrazujte přes noc v lednici a poté pečte při 400 °F asi 1 hodinu. (Dávám přednost pečení a následnému zmrazení těstovin místo zmrazení tepelně neuvařených těstovin.)

Zeleninové zapečené těstoviny

Další recepty na zapečené těstoviny

Snadné zeleninové zapečené těstoviny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Zeleninové zapečené těstoviny naložené zeleninou, kapsami sýru ricotta a přelité rozplývavou mozzarellou. Zeleninu, kterou používáte, lze přizpůsobit na základě sezónnosti, další návrhy najdete v našem článku výše. Pro veganskou variantu vynechejte ricottu a mozzarellu a místo toho do marinarové omáčky vmíchejte pár lžic nutričního droždí.

Vyrobí 8 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 libra sušených těstovin; Snaž se penne, rigatoni nebo ziti těstoviny

1 lžíce extra panenského olivového oleje

1/2 střední cibule, asi 6 uncí

2 malé papriky, asi 8 uncí

8 uncí hub, 1 1/4 šálku nakrájené na plátky

1/2 lžičky semínek fenyklu nebo mletého fenyklu, viz poznámky

3 šálky omáčky marinara nebo použijte 1 (28 uncí) omáčku z obchodu

Hrst lístků čerstvé bazalky, natrhané nebo nahrubo nasekané

6 lžic sýra ricotta

2 šálky nahrubo nastrouhaného sýra; zkuste mozzarellu, sýr fontina nebo italskou směs

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

  • Připravte troubu a spusťte těstoviny
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita. Pokud máte 12palcovou hlubokou pánev bezpečnou v troubě, můžete vařit zeleninu a upéct těstoviny v ní. Pokud tak neučiníte, připravte si třílitrovou zapékací mísu tak, že ji lehce vymažete olivovým olejem.

    Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody a poté uvařte těstoviny. Zkontrolujte obal na dobu vaření, ale těstoviny vařte o dvě minuty méně, než je doporučeno na krabičce (budou se i nadále vařit v troubě). Před scezením těstovin si nechte 1/2 šálku vody z těstovin.

    • Připravte si zeleninu
    • Zatímco se vaří těstoviny, připravte si zeleninu. Nakrájejte cibuli a papriku na 1/4 palce silné plátky.

      Navlhčenou papírovou utěrkou otřete všechny nečistoty z hub. Odřízněte a vyhoďte všechny tvrdé stonky. Nakrájejte na 1/4palcové plátky nebo, pokud existují větší houby, jako je portobello, nakrájejte na 1/4palcové kostky.

      Rozpalte širokou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte olej, poté přidejte houby v jedné vrstvě a opékejte, dokud na jedné straně nezhnědnou, 3 až 5 minut. Promícháme a poté přidáme cibuli a papriku. Vařte dalších 3 až 5 minut, nebo dokud zelenina nezačne měknout a mít opečené okraje. Dochutíme solí a černým pepřem (já dávám obvykle 1/4 lžičky od každého).

      • Upečte těstoviny
      • Do zeleniny vmícháme fenykl, omáčku marinara a bazalku. Pokud je vaše pánev dostatečně velká, vhoďte do ní těstoviny a pokud se vám směs zdá suchá, přidejte kapku vody z odložených těstovin. Pokud je pánev příliš malá, smíchejte omáčku a těstoviny v misce. Upravte vodou z těstovin a poté přidejte do zapékací mísy.

        Těstoviny ochutnejte a dochuťte ještě solí a pepřem. Kolem těstovin naskládejte lžičky ricotty a pak na ně dejte sýr mozzarella. Těstoviny pečte odkryté, dokud se sýr nerozpustí a nebude bublat, 20 až 25 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Fenykl dodává těstovinám lehkou lékořicovou příchuť a je jedním z koření používaných k výrobě italské klobásy. Používám celá semínka fenyklu, ale nejprve je rozbijte, aby se uvolnily oleje. Chcete-li ji použít vcelku, semena lehce nalámejte patou kuchařského nože nebo dnem pánve.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/8 pokrmu / Kalorie 354 / Celkový tuk 5,9 g / Nasycený tuk 1,6 g / Cholesterol 13 mg / Sodík 731,4 mg / Uhlohydrát 54,5 g / Vláknina 5,2 g / Celkem cukrů 8,9 g / Protein 20,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post