Snadné vanilkové broskvové muffiny

Na výrobu těchto broskvových muffinů vám postačí jedna miska s lehce kořeněným vanilkovým těstem a zralými, šťavnatými broskvemi. Přejděte na recept na vanilkové broskvové muffiny

Vanilkové broskvové muffiny

Náš níže uvedený recept připravuje muffiny s velkými klenutými vršky, stejně jako ty, které se prodávají v mnoha pekárnách. Jejich výroba je velmi jednoduchá – dostatečně jednoduchá na to, abyste si je udělali ráno k snídani.

Další muffiny: Tyto jednoduché čokoládové muffiny jsou jemné a vlhké. Navíc jejich výroba zabere jen asi 30 minut – a většinu z toho tvoří doba pečení.

Jak vyrobit muffiny s broskvemi

Ty jsou možná jednoduché, ale nechybí jim chuť. Těsto je protkané vanilkovým a mandlovým extraktem. (Pokud ho nemáte po ruce, muffiny jsou výborné i bez mandlového extraktu). Prohřátí přidáme mletým zázvorem a skořicí — obojí se dobře doplňuje s broskvemi.

Broskvové muffiny

Výroba těchto muffinů je tak jednoduchá, že smícháme suché ingredience, mokré a poté je spojujeme, dokud se nespojí. Není potřeba žádné luxusní vybavení.

Mějte na paměti: Když děláte tento nebo jiný recept na muffiny, míchejte suché ingredience, kolik chcete, mokré ingredience, kolik chcete, ale když je dáte dohromady, míchejte, dokud se nespojí. Pokud přemixujete, muffiny budou těžké a ploché. Žádáme vás, abyste k míchání věcí v našem receptu níže použili vidličku. Muffiny mohou být husté, pokud použijete tyčový nebo stojanový mixér.

Do těsta na muffiny vmícháme čerstvé broskve

Tyto muffiny inspirovaly naše borůvkové muffiny – jednou z našich oblíbených věcí na nich je vršek podobný cukroví. Těsně před pečením těsto posypeme krystalovým cukrem. Poté v troubě křupe a trochu křupe. Udělali jsme to samé pro tyto broskvové muffiny, ale místo pouhého cukru přidáme extra chuť s trochou zázvoru a skořice.

Mohlo by se vám také líbit: Tyto chutné jahodové muffiny nebo tento recept na vlhké otrubové muffiny, plné pšeničných otrub, kyprých rozinek a jablečného pyré.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v srpnu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Snadné vanilkové broskvové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto broskvové muffiny jsou vyrobeny z lehce kořeněného těsta a zralých, šťavnatých broskví. Slupky necháme na broskvích — dodá to krásnou texturu.

Pokud ho nemáte po ruce, mandlový extrakt vynechejte. Dodá příjemnou sladkost, ale muffiny jsou výborné i bez něj.

Náš recept dává 8 muffinů s velkými klenutými vršky. Standardní formičky na muffiny mají 12 košíčků na muffiny. Žádáme, abyste do prázdných kelímků přidali 2 polévkové lžíce vody. Šálky s vodou se budou zahřívat stejnou rychlostí jako košíčky s těstem na muffiny, což pomůže muffinům uvařit rovnoměrně.

Udělá 8 velkých muffinů

Budete potřebovat

1 ½ šálku (195 gramů) univerzální mouky

3/4 šálku (150 gramů) cukru plus 1 polévková lžíce na vršky muffinů

2 lžičky prášku do pečiva

1 lžička mletého zázvoru plus 1/8 lžičky na vršky muffinů

1 lžička mleté ​​skořice plus 1/8 lžičky na vršky muffinů

1/2 lžičky košer soli

1/3 šálku (80 ml) rostlinného oleje

1 velké vejce

Nejlepší je 1/3 – 1/2 šálku (80 ml – 120 ml) mléka, nízkotučného nebo plnotučného mléka

1 ½ lžičky vanilkového extraktu

1/2 lžičky mandlového extraktu, volitelně

1 velká zralá broskev, zbavená pecky a nakrájená najemno, asi 1 ¼ šálku

Pokyny

  • Připravte těsto
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. Osm standardních košíčků na muffiny vyložte papírovými vložkami. Přidejte 2 polévkové lžíce vody do čtyř prázdných košíčků na muffiny (to pomůže zajistit, aby se muffiny propekly rovnoměrně). Pro větší opatrnost můžete horní část pánve lehce postříkat nepřilnavým sprejem na vaření (nebo lehce olejem), aby se vršky muffinů nepřilepily.

    Šlehejte mouku, 3/4 šálku cukru, prášek do pečiva, zázvor, skořici a sůl, dokud se dobře nespojí.

    V odměrce, která pojme alespoň 1 šálek, smíchejte rostlinný olej a vejce. Naplňte odměrku po rysku 1 šálku mlékem (1/3 až 1/2 šálku).

    Přidejte vanilkový a mandlový extrakt. Šlehejte, dokud se nesmíchá.

    Nalijte do mísy se suchými přísadami a míchejte vidličkou, dokud se nespojí. Nepřemíchávejte. (Těsto na muffiny bude pěkně husté – viz poznámka níže).

    Vložíme broskve.

    • Dokončit
    • Těsto rozdělte do 8 košíčků na muffiny. (Těsto se dostane k horní části papírových vložek).

      Cukrovou polevu připravíme smícháním 1 lžíce cukru s 1/8 lžičky zázvoru a 1/8 lžičky skořice. Muffiny lehce posypte kořeněným cukrem. (Zbývající cukr použijte na cereálie, chléb s máslem nebo přidejte do kávy).

      Muffiny pečte 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou vršky zlatavě hnědé, již nejsou mokré a párátkem zapíchnutým do středu vyteče drobenka, nikoli mokré těsto. Přeneste na mřížku a zcela vychladněte.

Tipy Adama a Joanny

  • Skladování: Nejlépe je sníst tentýž den. Přesčas přijdou o svůj křupavý vršek. Zjistili jsme, že je nejlepší je umístit do plastového sáčku, uzavřít a uložit v lednici po dobu 2 až 3 dnů, poté zahřát těsně před konzumací. Chcete-li muffiny zmrazit, zabalte je pevně do hliníkové fólie nebo je vložte do mrazicích sáčků a zmrazte je až na 3 měsíce.
  • Tloušťka těsta: Těsto by mělo být husté a nabíratelné – nemělo by být tekuté ani suché nebo extra husté jako chlebové těsto. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte mouku po lžících do správné konzistence. Pokud je těsto suché nebo příliš husté, přidejte mléko po lžících do správné konzistence.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Předpokládali jsme mléko se sníženým obsahem tuku.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 272 / Protein 4 g / Uhlohydrát 41 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 23 g / Celkový tuk 11 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 24 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post