Snadné nadýchané pohankové palačinky

Díky pohankové mouce mají tyto lahodné pohankové palačinky lehkou a jemnou texturu s jemnou ořechovou příchutí. Přejděte na recept na Pohankové palačinky

Stoh pohankových palačinek s nakrájenými banány a malinami

Co je to pohanková mouka?

Pohanka je všestranná rostlina bohatá na živiny se semeny podobnými zrnu. Pohanková mouka se vyrábí mletím těchto semínek. Má vysoký obsah vlákniny a protože se nejedná o pšenici, je bezlepkový.

Chuť je bohatá a ořechová a funguje dobře při přípravě palačinek, muffinů a rychlého chleba. Je také mnohem tmavší než mouka z hladké mouky (nebo dokonce celozrnné). Opravdu miluji barvu, ale může být překvapením, když ji poprvé použijete.

Jak vyrobit pohankové palačinky

Příprava dávky pohankových palačinek je stejně jednoduchá jako výroba běžných palačinek. Jednoduše vyměňte pohankovou mouku za univerzální mouku a jste na cestě.

Pohankové palačinky s ovocem a plátky banánů

Stejně jako když děláme celozrnné palačinky, pro nejlepší výsledky používáme raději směs mouky. V tomto případě, rádi používáme směs pohankové mouky a univerzální mouky. Aby byly palačinky bezlepkové, můžete všestrannou mouku vyměnit za svou oblíbenou všestrannou bezlepkovou směs mouky.

Na palačinky můžete použít i 100% pohankovou mouku, ale textura bude o něco sušší a ořechová chuť bude asertivnější. Směs doporučená v receptu dělá palačinky, které jsou nadýchané a vlhké s jemnou ořechovou chutí.

Jak vyrobit bezlepkové palačinky

Na bezlepkové pohankové palačinkypoužijte 100% pohankovou mouku nebo místo univerzální mouky použijte směs pohankové mouky a vámi preferované bezlepkové mouky.

Více způsobů použití pohankové mouky

Pohanková mouka je všestranná a v mnoha receptech ji můžete nahradit všestrannou nebo celozrnnou moukou. Stejně jako při výrobě palačinek zjistíme, že pokud nahradíte část mouky požadované v receptu moukou pohankovou, dosáhnete nejlepších výsledků.

Zde je několik příkladů:

  • Připravte muffiny, jako jsou tyto borůvkové, ale nahraďte 25 % univerzální mouky požadované v receptu. Muffiny budou lehké a díky pohance dostanou jemnou oříškovou chuť.
  • Připravte si pohankový banánový chléb tak, že až 50 % mouky v našem receptu na banánový chléb vyměníte za pohankovou mouku. Chleba bude vlhký a oříšek z pohanky banán hezky doplní.
  • Udělejte různé druhy palačinek – zkuste nahradit univerzální mouku v těchto borůvkových nebo dýňových palačinkách pohankovou moukou.
Domácí pohankové palačinky

Snadné nadýchané pohankové palačinky

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto pohankové palačinky jsou lehké a nadýchané a vyrobené zcela od začátku. Nejsou příliš sladké a voní po vanilce, díky čemuž jsou extra lahodné. Můžete je vyrobit ze 100% pohankové mouky nebo použít námi doporučenou směs pohankové mouky a univerzální mouky. Směs vytvoří nadýchanější a jemnější palačinky.

V prvním kroku receptu smícháme dohromady mléko a citronovou šťávu (nebo ocet). To je snadný způsob, jak napodobit podmáslí. Kyselina reaguje s jedlou sodou a dělá palačinky lehké a nadýchané. Místo míchání mléka a kyseliny můžete nahradit podmáslí. Nebo, pokud byste raději použili prášek do pečiva, v části s poznámkami níže uvádíme tipy.

V receptu požadujeme nesolené máslo. Můžete použít slané máslo, ale možná budete chtít snížit množství použité soli.

Udělá 10 palačinek

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 šálek (120 gramů) pohankové mouky

1/2 šálku (65 gramů) víceúčelové mouky nebo použijte univerzální bezlepkovou směs mouky

Bude fungovat 1 1/4 šálku (295 ml) mléka, mléčného i nemléčného

2 lžíce čerstvé citronové šťávy nebo bílého octa

4 lžíce nesoleného másla, rozpuštěného, ​​plus další na pánev

1 lžíce cukru

3/4 lžičky jedlé sody, viz poznámky k nahrazení prášku do pečiva

1/2 lžičky jemné mořské nebo stolní soli

1 velké vejce

1 lžička vanilkového extraktu

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Smíchejte mléko a citronovou šťávu a poté odstavte na pět minut. Tato směs napodobuje podmáslí, které po smíchání s jedlou sodou později v receptu udělá palačinky nadýchané.

    Mezitím si ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, jedlou sodu a sůl.

    Do sraženého mléka zašleháme vejce a vanilku.

    Uprostřed moučné směsi udělejte důlek. Do důlku nalijte mléčnou směs a rozpuštěné máslo a vidličkou míchejte, dokud už neuvidíte hrudky mouky. Je v pořádku, pokud má těsto několik malých hrudek.

    • Vařit palačinky
    • Rozpalte velkou pánev (nebo použijte pánev) na střední teplotu. Pánev je hotová, pokud když na povrch pánve stříknete trochu vody, voda tančí kolem pánve a nakonec se odpaří.

      Pánev lehce potřete rozpuštěným máslem. Pomocí 1/4-hrnku odměrky nalijte těsto na pánev. Těsto jemně rozprostřete do 4palcového kruhu.

      Když okraje vypadají suché a začnou se objevovat bublinky a praskat na horním povrchu palačinky, obraťte. To trvá asi 2 minuty. Jakmile se obrátí, vařte další 1 až 2 minuty, nebo dokud uprostřed lehce nezhnědnou a neupečete. Ihned podávejte s teplým sirupem, máslem a oblíbeným polevou na palačinky.

Tipy Adama a Joanny

  • Pro bezlepkové pohankové palačinky vyměňte univerzální mouku za vaši oblíbenou bezlepkovou směs mouky nebo použijte další pohankovou mouku (1/2 šálku nebo 60 gramů) místo víceúčelové mouky. Placky ze 100% pohankové mouky jsou trochu sušší.
  • Jak pohankové těsto na palačinky sedí, stává se hustším. Pokud se vám zdá příliš hustá, vmíchejte další kapku mléka, aby se zředila.
  • Při odměřování mouky, než naberete mouku do odměrky, nejprve mouku v nádobě (nebo sáčku) načechrat nebo promíchat, mouka se tím provzdušní a měření bude přesnější. Případně můžete mouku v nádobě promíchat a poté ji nabrat do odměrky. Poté, když je šálek plný, pomocí rovného okraje seškrábněte přebytečnou mouku. Zabráníte tím přidání příliš velkého množství mouky do těsta, které způsobí, že bude těsto příliš husté.
  • Náhrada jedlé sody: Chcete-li místo jedlé sody použít prášek do pečiva, vynechejte ocet nebo citronovou šťávu, kterou recept vyžaduje, a použijte jednu polévkovou lžíci prášku do pečiva.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 palačinka / Kalorie 135 / Celkový tuk 6,5 g / Nasycený tuk 3,7 g / Cholesterol 33,9 mg / Sodík 233 mg / Celkový obsah sacharidů 16 g / Vláknina 1,4 g / Celkem cukrů 3,2 g / Protein 3,8 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post