Snadné nadýchané palačinky od nuly

Jak děláme ty nejlepší domácí nadýchané palačinky. Tento snadný recept připravuje palačinky, které jsou lehké a nadýchané. Potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí, které pravděpodobně máte právě teď ve své kuchyni. Přejděte na recept na snadné nadýchané palačinky

Podívejte se na video

Video s receptem na nadýchané palačinky

Jak vyrobit nadýchané palačinky

Dejte sbohem směsi na palačinky v krabicích. Vše, co potřebujete k výrobě lahodných palačinek, pravděpodobně právě teď leží ve vaší kuchyni. Tento recept je snadný! Palačinky nejsou příliš sladké a jsou lehce provoněné vanilkou. Jsou chutné a snadno se přizpůsobí tomu, co máte ve své kuchyni. Pojďme to udělat!

Zásobník domácí palačinky s ovocem

Ingredience na palačinky

Milujeme jednoduché, bezchybné recepty a tento recept na palačinky je přesně takový. Připravuje se rychle a jsme ochotni se vsadit, že právě teď máte vše, co k jejich výrobě potřebujete. V tomto receptu požadujeme vejce. Pokud hledáte palačinky bez vajec, zde je náš recept na veganské palačinky. Zde je rychlý rozpis toho, co budete potřebovat (úplný recept s množstvím přísad je sdílen v receptu níže).

Mouka: Použijte univerzální mouku, celozrnnou mouku nebo kombinaci obou. Na bezlepkové palačinky použijte svou oblíbenou směs bezlepkové mouky nebo vyzkoušejte pohankovou mouku. Zde je náš recept na pohankové palačinky pro referenci.

Cukr: Používáme krystalový cukr, ale v receptu budou fungovat i jiné cukry, jako je kokosový cukr, surový cukr nebo hnědý cukr.

Prášek na pečení: Právě prášek do pečiva dělá tyto palačinky lehké a nadýchané. Pokud byste chtěli udělat palačinky bez prášku do pečiva, v často kladených otázkách níže jsem sdílel tipy na použití jedlé sody.

Sůl: S oblibou používáme 1/2 lžičky jemné soli. Krásně vyrovná cukr a palačinkám dodá spoustu chuti. Pokud používáte slané máslo, zvažte snížení soli na 1/4 lžičky.

Mléko: V tomto receptu bude fungovat plnotučné mléko, se sníženým obsahem tuku a dokonce i odstředěné mléko. Palačinky bez mléka nahraďte nemléčným mlékem (jako neslazené mandlové mléko nebo domácí ovesné mléko). Také jsem předtím místo mléka použila pomerančový džus a fungovalo to dobře. Pokud byste chtěli použít podmáslí, podívejte se na náš recept na Podmáslí palačinky.

Rozpuštěné máslo: Chuť másla tím nepřekonáte, ale pokud potřebujete rostlinnou variantu, použijte rozpuštěný kokosový olej nebo rozpuštěné rostlinné máslo. Používáme nesolené máslo, ale jako náhrada poslouží máslo slané. Pokud použijete slané máslo, snižte množství soli o 1/4 lžičky.

Jedno vejce: Vejce dodává strukturu, chuť a nadýchanost. V často kladených otázkách níže jsem sdílel tipy na výrobu palačinek bez vajec. Použijeme lněné vajíčko. Možná vás potěší i náš recept na veganské palačinky.

Vanilkový extrakt: Vanilka dodává sladkost a hloubku chuti. Můžete zkusit i jiné extrakty. Mandlový extrakt by byl docela lahodný.

Na blogu máme spoustu receptů na palačinky. Pokud milujete borůvky, musíte se podívat na tento recept a pokud rádi vyměňujete běžnou mouku za celozrnnou, vyzkoušejte tyto nadýchané celozrnné palačinky. Nově jsme na blog také přidali recept na veganskou palačinku, kterou oba milujeme!

Naše metoda krok za krokem pro ty nejnadýchanější palačinky

Tyto jednoduché palačinky se rychle spojí! Jsou ideální pro děti (pokud si projdete recenze, které vyrábí tolik našich čtenářů se svými dětmi a někdy je dokonce i děti vyrobí!), Aby se řídily těmito jednoduchými kroky:

  1. Suché ingredience smícháme dohromady
  2. Rozpusťte máslo a teplé mléko (používáme mikrovlnnou troubu)
  3. Mokré ingredience smícháme dohromady
  4. Smícháme suché a mokré ingredience
  5. Vařte na rozpálené pánvi vymazané máslem
  6. Užívat si!

Zde je tajemství nejnadýchanějších palačinek: Suché a mokré ingredience nejprve smíchejte zvlášť a teprve před vařením je spojte. Suchých ingrediencí můžete míchat kolik chcete a to samé udělejte s mokrými, ale když se obě směsi spojí, použijte lehký dotyk. Častou chybou je přílišné promíchání těsta – je těžké a ploché, není nadýchané.

Mimochodem, tyto rady platí i pro vafle a muffiny. Stejnou strategii používáme při výrobě našich oblíbených borůvkových muffinů i našich oblíbených vaflí.

Míchání těsta na palačinky

Když jsme připraveni vařit, obě směsi spojíme vidličkou nebo metličkou. Ráda míchám, dokud už nevidím suché hrudky mouky. Mohou tam být nějaké malé hrudky.

Uprostřed nadýchané palačinky
Vidíte, jak jsou tyto palačinky nadýchané?

Recept dělá 8 palačinek, takže v závislosti na tom, kolik toho sníte na jedno posezení, by tento recept mohl sloužit 2 až 4 lidem. Pokud vám zbydou nějaké palačinky, můžete je zamrazit! Miluji tento trik, když jen jeden z nás chce ráno palačinky. Podívejte se na často kladené otázky níže, jak je zmrazíme.

Variace

Toto je náš základní recept na palačinky. Používáme ji často tak, jak je, ale použili jsme ji jako základ pro jiné recepty. Přidejte to, co máte rádi. Zde je několik návrhů:

Co říkají naši čtenáři

Existuje spousta věcí, které můžete udělat, abyste si je vytvořili podle sebe. Pokud chcete, vraťte se a podělte se o to, co se vám osvědčilo. Rádi si o tom přečteme. Ve skutečnosti o receptu říkají naši čtenáři:

“Nejlepší palačinky, které jsme zatím dělali.” Lahodné!” – Leigh

„Tohle byl úžasný recept! Dělám s dětmi domácí palačinky a vždy mi přijdou ploché a gumové, jsou nadýchané a moje děti pořád žádají víc!“ – Eben

„Palacinky z nebe! Tak lehké a nadýchané. Musel jsem udělat druhou várku, nikdo je nemohl přestat jíst!“ – Kimberly

“Toto jsou zdaleka NEJLEPŠÍ palačinky, jaké jsem kdy jedl!” – Kayla

Často kladené otázky

Od zveřejnění tohoto receptu jsme měli několik často kladených otázek. Zde jsou nejčastější:

Mohu udělat palačinky bez prášku do pečiva? Ano absolutně. Chcete-li místo prášku do pečiva použít jedlou sodu, budete muset vyměnit mléko za kyselé mléko nebo podmáslí a použít 3/4 lžičky jedlé sody. Pokud nemáte podmáslí, můžete si vyrobit domácí podmáslí nebo „kyselé mléko“ tak, že 1 lžíci citronové šťávy nebo octa zamícháte do 1 ¼ šálku mléka, jak je uvedeno v receptu, a necháte 10 minut odstát. Přidání kyselého mléka je nutné, protože na rozdíl od prášku do pečiva potřebuje jedlá soda kyselinu, aby v receptu fungovala. Pokud použijete kombinaci jedlá soda/kyselé mléko, budou stejně nadýchané jako původní recept.

Jak udělat palačinky bez vajec? Na palačinky bez vajec použijeme lněné vajíčko. Chcete-li vyrobit lněné vejce, smíchejte jednu polévkovou lžíci lněného šrotu (mleté ​​syrové lněné semínko) se 3 lžícemi vody. Odložte ho asi na 15 minut do lednice, aby zhoustlo, a poté použijte k nahrazení vejce v receptu. Doporučujeme také podívat se na náš recept na Veganské palačinky.

Mohu udělat palačinky předem? Mohu zmrazit palačinky? Ano! Jsou ideální pro zmrazení a ohřátí. Tímto způsobem můžete mít palačinky na jeden, dva nebo více dní v týdnu. Chcete-li je zmrazit, uvařte palačinky a poté je rozložte v jedné vrstvě na plech. Vložte plech na pečení na 20 až 30 minut (nebo dokud nebudou tvrdé). Poté je rozdělte mezi mrazicí sáčky a mezi ně vložte list pergamenu nebo voskového papíru (aby se k sobě nelepily). K ohřátí použijte mikrovlnnou troubu nebo troubu. Chcete-li je použít v mikrovlnné troubě, umístěte je na talíř a vložte do mikrovlnné trouby po dobu 20 sekund pro jednu palačinku nebo déle pro více palačinek. Chcete-li je ohřát v troubě, zabalte je do fólie a poté je vložte do trouby vyhřáté na 350 °F asi na 10 minut.

Co podávat s palačinkami

Recept aktualizován, původně zveřejněn v září 2013. Od zveřejnění v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme rychlé video receptu. Od sdílení prvního videa jsme jej aktualizovali. Chcete-li se podívat na staré video s receptem, podívejte se na něj na YouTube.– Adam a Joanne

Hromada nadýchaných palačinek

Snadné nadýchané palačinky od nuly

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto palačinky jsou lehké a nadýchané a vyrobené zcela od začátku. Nejsou příliš sladké a voní po vanilce, díky čemuž jsou extra lahodné. Ty se snadno přizpůsobují – zkuste do těsta přidat hrst bobulí, ořechů nebo čokolády.

*V receptu požadujeme nesolené máslo. Můžete použít slané máslo, ale možná budete chtít snížit množství použité soli.

Dělá 4 porce, každá 2 palačinky

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 ½ šálku (195 gramů) víceúčelové mouky, viz tipy níže, jak měřit mouku

2 lžíce cukru

1 lžíce prášku do pečiva bez hliníku, viz poznámky k náhradě jedlé sody

1/2 lžičky jemné mořské nebo stolní soli, snižte na 1/4 čajové lžičky, pokud je citlivá na sůl

1 ¼ šálku (295 ml) mléka, mléčné nebo nemléčné

1 velké vejce

4 lžíce nesoleného másla, roztavený a další na pánev

1 lžička vanilkového extraktu

Pokyny

  • Udělejte těsto
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

    Ohřejte mléko v mikrovlnné troubě nebo na sporáku, dokud nebude vlažné, ne horké. Měli byste být schopni udržet prst ponořený po dobu 10 sekund.

    Šlehejte mléko, vejce, rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt, dokud se nespojí. (Tím, že mléko mírně zahřejete, rozpuštěné máslo se vmíchá do mléka, místo aby se změnilo na malé hrudky).

    • Vařit palačinky
    • Rozpalte velkou pánev (nebo použijte mřížku) na střední teplotu. Pánev je hotová, pokud když na povrch pánve stříknete trochu vody, voda tančí kolem pánve a nakonec se odpaří.

      Uprostřed moučné směsi udělejte důlek, nalijte do něj mléčnou směs a vidličkou míchejte, dokud už neuvidíte hrudky mouky. Je v pořádku, pokud má těsto malé hrudky – je důležité těsto nepřemíchat.

      Pánev lehce potřete rozpuštěným máslem (to je volitelné, pokud máte kvalitní nepřilnavou pánev). Pomocí 1/4-hrnku odměrky nalijte těsto na pánev. Těsto jemně rozprostřete do 4palcového kruhu.

      Když okraje vypadají suché a začnou se objevovat bublinky a praskat na horních plochách palačinky, obraťte. To trvá asi 2 minuty. Jakmile se obrátí, vařte další 1 až 2 minuty, nebo dokud uprostřed lehce nezhnědnou a neupečete. Ihned podávejte s teplým sirupem, máslem a ovocem.

Tipy Adama a Joanny

  • Odměřování mouky: Špatné odměřování mouky může způsobit selhání tohoto receptu. Buď odměřte podle hmotnosti (gramy), nebo si naplňte odměrku, načechrejte mouku do kanystru nebo sáčku a poté nasypte mouku do odměrky. Když je šálek plný, použijte něco plochého (jako nůž na máslo) k seškrábnutí přebytečné mouky z horní části odměrky.
  • Prášek do pečiva: Pro nejnadýchanější palačinky použijte prášek do pečiva. Spotřebujeme docela málo, abychom dosáhli toho nadýchaného středu (vím, že se to zdá hodně, ale věřte nám). Kupuji prášek do pečiva bez obsahu hliníku (příklady jsou Rumford a Bob’s Red Mill), protože zabraňují té plechové chuti, která se může objevit, když se prášek do pečiva použije ve větším množství (jako v tomto receptu).
  • Náhrada prášku do pečiva: Chcete-li místo prášku do pečiva použít jedlou sodu, budete muset vyměnit mléko za kyselé mléko nebo podmáslí a použít 3/4 lžičky jedlé sody. Pokud nemáte podmáslí, můžete si vyrobit domácí podmáslí nebo „kyselé mléko“ tak, že 1 lžíci citronové šťávy nebo octa zamícháte do 1 ¼ šálku mléka, jak je uvedeno v receptu, a necháte 10 minut odstát. Přidání kyselého mléka je nutné, protože na rozdíl od prášku do pečiva potřebuje jedlá soda kyselinu, aby v receptu fungovala. Pokud zvolíte kombinaci jedlá soda/kyselé mléko, budou palačinky stejně nadýchané jako v původním receptu.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 palačinka / Kalorie 184 / Protein 4,5 g / Uhlohydrát 23,8 g / Vláknina 0,7 g / Celkem cukrů 5,2 g / Celkový tuk 7,8 g / Nasycený tuk 4,5 g / Cholesterol 42,3 mg / Sodík 173,5 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post