Snadné kešu máslo

Domácí kešu máslo je luxusní, krémové a jeho příprava je velmi jednoduchá! Miluji natírat kešu máslo na toasty, míchat do ovesných vloček a lžící vkládat datle. Přejděte na Snadný recept na kešu máslo

Domácí kešu máslo ve sklenici připravené k uskladnění.

Jak vyrobit kešu máslo

Milujeme výrobu vlastního ořechového másla, jak můžete vidět na tomto receptu na mandlové máslo, stejně jako na našich receptech na arašídové máslo. Vše máte pod kontrolou – množství soli nebo přísad, jako je vanilka nebo skořice, je jen na vás. Můžete to udělat ultra krémové nebo chcete-li, může to být křupavé.

Sklenice domácího kešu másla

Chcete-li vyrobit kešu máslo, začněte se syrovými kešu. Můžete si koupit celé kešu ořechy nebo někdy můžete najít rozbité kousky kešu, které se prodávají za zvýhodněnou cenu. Dalším krokem je jejich opékání. To přidává 10 až 15 minut navíc, ale věřte mi, stojí to za to! Ano, můžete si koupit pražené kešu, ale chuť nám nepřipadá tak dobrá ve srovnání s čerstvými praženými ořechy. Také pražené ořechy se často prodávají solené a my při výrobě ořechových másel raději dosolíme podle chuti.

Kešu oříšky peču v troubě vyhřáté na 350° F 10 až 15 minut a ráda je v polovině zkontroluji, abych je protřepala, aby se rovnoměrně opekly. Jakmile jsou kešu opečené, lze je proměnit v domácí kešu máslo.

Nejlepší je kuchyňský robot, i když možná zjistíte, že váš mixér funguje na jeho místě. Jednoduše přidejte kešu oříšky do kuchyňského robotu a zapněte ho. Ořechy projdou několika fázemi, zde je několik fotografií, které je ukazují. Vidíte, že začínáme celými kešu oříšky. Po minutě vypadají kešu jako prášek. Po další minutě začnou ořechy uvolňovat trochu oleje, takže se směs shlukuje.

Abychom jim trochu pomohli, přidáme trochu oleje (může to být neutrální olej, jako je avokádový olej nebo kokosový olej pro mírnou kokosovou příchuť). Na výsledné fotce můžete vidět, že máme krémové kešu máslo! V tuto chvíli můžete přidat jakékoli další příchutě, jako je sůl, vanilkový extrakt, koření (já mám rád skořici) a pokud chcete osladit, trochu medu nebo javorového sirupu.

Pečené kešu v kuchyňském robotu připravené k smíchání s kešu máslem
Zde jsou pečené kešu, připravené k smíchání s ořechovým máslem.
Kešu, které byly zpracovány na prášek.
To je asi po minutě, kešu jsou zpracovány na prášek.
Výroba kešu másla
Kešu prášek začíná uvolňovat nějaké oleje.
Po delším zpracování a troše pomoci oleje navíc se kešu změní v máslo.

Často kladené otázky

Jak dlouho vydrží domácí kešu máslo? Většina domácích ořechových másel (včetně tohoto kešu másla) vydrží 3 až 4 týdny. Rád skladuji své v zednických sklenicích. Při skladování v lednici vydrží déle.

Kolik kešu másla vyrobí tento recept? Máme kuchyňský robot na 12 hrnků, který je pro tento recept ideální. Tři šálky ořechů tvoří asi 16 uncí ořechového másla, což odpovídá standardní velikosti sklenic s ořechovým máslem zakoupených v obchodě.

Mohu to udělat v mixéru? Ano, ale budete muset použít vysoce výkonný mixér (což je většina). Dražší modely s tamperem (jako Vitamix) ve skutečnosti proces urychlí.

Oříšky se nemění na kešu máslo! Co dělám špatně? Můj první tip na výrobu ořechového másla je být trpělivý. Ořechy procházejí několika zvláštními fázemi, než se změní na krémovou, roztíratelnou hmotu (viz naše fotografie výše. V závislosti na odrůdě a značce ořechů, které používáte, můžete zjistit, že proces probíhá rychleji nebo pomaleji.

Pokud jste byli trpěliví a stále nejste spokojeni s texturou, zvažte přidání lžičky nebo dvou neutrálního oleje, který ořechům pomůže. Dobrými možnostmi jsou hroznový olej, avokádový olej, kokosový olej nebo rostlinný olej.

Mohu použít kešu máslo k výrobě kešu krému? Zde je náš jednoduchý dvousložkový recept na kešu krém. Je veganská a dokonalá víceúčelová bezmléčná alternativa s texturou mléčných výrobků (používám ji k výrobě tohoto veganského queso).

Snadné kešu máslo

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Domácí kešu máslo je luxusní, krémové a jeho příprava je velmi jednoduchá! Miluji natírat kešu máslo na toasty, míchat do ovesných vloček a lžící vkládat datle. Používáme kuchyňský robot na 12 šálků (10 šálků by mělo stačit), ale měl by fungovat i velký mixér s vysokým výkonem.

Dělá 16 uncí (asi 2 šálky)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 šálky (16 uncí) syrových nesolených kešu oříšků

1 lžíce oleje jako je avokádový olej, olej z hroznových jader nebo kokosový olej pro mírnou kokosovou příchuť

1/4 lžičky jemné mořské soli, plus více podle chuti

1/4 lžičky až 1/2 lžičky mleté ​​skořice, volitelné

1/4 lžičky až 1/2 lžičky vanilkového extraktu, volitelně

Med nebo javorový sirup, volitelně

Pokyny

  • Toastové ořechy
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita. Přidejte kešu oříšky do kulaté nebo čtvercové dortové formy (nebo na pečicí plech s okrajem).

    Ořechy opečte 3 minuty, protřepejte pánví a poté opékejte dalších 3 až 5 minut, nebo dokud ořechy lehce nezhnědnou a nebudou cítit oříšky (pozor, mohou se rychle připálit). Nechte vychladnout, dokud je nezvládnete.

    • Vyrobte si kešu máslo
    • Pokud připravujete křupavé kešu máslo, přidejte 1/3 šálku pražených kešu do misky kuchyňského robota. Pulzujte 3 až 4krát, nebo dokud nejsou ořechy nasekané na velmi malé kousky. Nasekané ořechy přendejte do mísy a nechte na později.

      Opečené kešu oříšky přidejte do mísy kuchyňského robota. Zpracujte 1 minutu a poté gumovou stěrkou oškrábejte stěny misky.

      Přidejte olej a zpracujte další 2 až 3 minuty, dokud nebude kešu máslo lesklé a hladké. V závislosti na značce/odrůdě ořechů, které používáte, to může trvat o něco déle. Jak je budete zpracovávat, kešu oříšky přejdou z celých ořechů na jemný prášek, hrudkovitou kaši a nakonec na krémovou hladkou hmotu. Zastavení a seškrábnutí nebo rozbití velkých shluků pomůže urychlit proces.

      Když je kešu máslo hladké a krémové, přidejte sůl, skořici a vanilku. Zpracovávejte 10 až 20 sekund a poté ochutnejte. Pokud cítíte, že to potřebuje, přidejte další sůl, skořici nebo vanilku. Pro oslazení přidejte lžičku nebo více medu nebo javorového sirupu a zpracujte dalších 5 až 10 sekund, aby se dobře zapracoval.

      Pro křupavé kešu máslo vmíchejte odložené nakrájené kešu.

      Uchovávejte v uzavřené nádobě, jako je zednická nádoba, po dobu několika týdnů. Při skladování v lednici vydrží déle.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Asi 2 polévkové lžíce / Kalorie 155 / Celkový tuk 12,7 g / Nasycený tuk 3,1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 40,4 mg / Uhlohydrát 8,4 g / Vláknina 0,8 g / Celkem cukrů 1,3 g / Protein 3,9 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post