Snadné guacamole (naše oblíbené)

Náš oblíbený recept na domácí guacamole! Podívejte se, jak si doma vyrobit to nejlepší guacamole. Náš recept je rychlý, jednoduchý a svěží. Přejděte na Recept na domácí guacamole

Miska domácího guacamole

Co je Guacamole?

Guacamole je dip vyrobený z jemně rozmačkaného avokáda, limetky, cibule a dalších čerstvých surovin. Skvěle se podává vedle velké mísy tortilla chipsů nebo s vašimi oblíbenými fajitas nebo tacos – obzvláště miluji, když si trochu roztírám na dno těchto chilli limetkových krevetových tacos.

Poté, co jsme guacamole připravovali znovu a znovu (nestěžujeme si), odhalili jsme několik tajemství, jak si doma připravit nejlepší guacamole, a na základě toho, co říkají naši přátelé, když jim ho děláme, máme vítěze!

Další jednoduché recepty na dip: Zkuste guacamole podávat spolu s naší jednoduchou červenou salsou a tímto domácím queso.

Domácí Guacamole

Co potřebujete pro Guacamole

Toto je náš oblíbený recept na domácí guacamole. Na neuvěřitelné, autentické mexické guacamole potřebujete jen pár hlavních ingrediencí.

Podívejte se na naše video s receptem níže a uvidíte, jak dělám guacamole. Také sdílím geniální trik, jak zjemnit chuť cibule, aby byla křupavá a sladká. Tady žádný cibulový dech! Celý recept a video najdete pod tímto článkem.

  • Avokádo: Přejděte dolů k tomu, jak vybíráme perfektní avokáda.
  • Cibule: Miluji cibuli v guacamole, ale nemám rád silnou cibulovou chuť. Podívejte se na náš tip níže, jak zjemnit syrovou chuť cibule.
  • Koriandr: Jako když dělám salsu, jsem s koriandrem těžkopádný.
  • Limetka: Nejlepší je čerstvá limetková šťáva, ale budu k vám upřímný: Když mi došla limetka, vyměnil jsem ji za citronovou. Je to trochu jiné, než na co jste zvyklí, ale pořád docela chutné.
  • jalapeño: Rád si do guacamole přidávám nakrájené jalapeño, ale protože ho preferuji na jemnější straně, odstraním všechna semínka a bílou membránu uvnitř papriky (můžete to vidět ve videu). Pokud máte rádi pikantnější guacamole, přidejte celý pepř – semínka a vše. Serrano papričky jsou dobrou náhražkou, ale nezapomeňte, že mohou být pálivější než papričky jalapeño.
  • Sůl: Posune vaše guacamole na další úroveň a nebojte se avokádo bohatě okořenit.

Šest výše uvedených ingrediencí zaručuje lahodné, autentické guacamole. V závislosti na tom, koho se zeptáte, můžete přidat další dvě ingredience, abyste se dostali na další úroveň.

Nejprve můžete přidat malé množství rajčat. Na tři střední avokáda používám jedno malé rajče (dokonalé je romské nebo malé rajče vyzrálé révou). Rajčata dodá barvu a trochu více svěží chuti.

Za druhé, můžete přidat nádech kouřového koření s mletým kmínem nebo zkusit kouřové pálivé koření jako mleté ​​chipotle papričky. Moc toho nepotřebuješ. Začněte s 1/4 čajové lžičky a poté pokračujte podle své chuti.

Odstranění pecky a nabírání zralého avokáda na guacamole

Jak vybrat avokádo pro guacamole

Zralé avokádo jsou nezbytné pro nejlepší guacamole. Zde je návod, jak zjistit, zda je avokádo hotové nebo ne:

  • Jemně avokádo vymačkejte dlaní (nepoužívejte konečky prstů, udělají si modřiny). Pokud se trochu poddá, je připraven k jídlu. Pokud to trochu nedává a je pevné, potřebuje den nebo dva. Pokud se snadno podá, je pravděpodobně přezrálá a uvnitř možná hnědá.
  • Zkontrolujte pod stopkou. Pomocí prstů jemně vytáhněte stopku v horní části avokáda. Pokud je po vyjmutí zespodu zelené, našli jste avokádo, které je připravené k jídlu. Pokud je těžké ji odstranit, potřebuje několik dní. Pokud je zespodu hnědé, je avokádo přezrálé.

Kupujeme víc avokáda, než bych si chtěl přiznat. Takže pokud jste jako já a máte v kuchyni extra avokáda, zvažte přípravu našeho okurkového avokádového salátu, těchto vysoce hodnocených těstovin inspirovaných guacamole, tohoto proteinového avokádového toastu nebo zkuste avokádo zamíchat do vaječného salátu.

Tipy pro výrobu nejlepšího guacamole

Pro skutečně vynikající guacamole se snažte avokádo příliš nerozmačkávat. Hledáme hutný dip, ne úplně hladký. Zjistil jsem, že vidlička je nejlepším nástrojem při šťouchání avokáda na guacamole. Můžete vidět, jak používám jeden v našem videu níže.

Rozmačkání avokáda vidličkou

Už jsem zmínil svůj odpor k tísnivě cibulové chuti v guacamole. Použijeme tedy jednoduchý trik, jak zmírnit syrovost cibule. Po nakrájení cibule na kostičky ji přidejte do misky se studenou vodou. Nechte cibuli namočenou po dobu 5 až 10 minut, poté ji sceďte a opláchněte.

Intenzivní chuť cibule se uklidní, ale přesto budete mít cibuli křupavou. Tento trik používáme často. Podívejte se, jak ho používáme v tomto snadném krevetovém ceviche a tomto bramborovém salátu.

Přidání soli do guacamole

Co říkají naši čtenáři

Pokud nevěříte, že náš recept vám pomůže připravit to nejlepší domácí guacamole, podívejte se, co na recept říkají naši čtenáři! Další recenze jsou v sekci komentářů níže.

„Tento recept na guacamole byl vynikající a snadný na přípravu a navíc s vědomím, že všechny mé ingredience byly čerstvé, byl o to přitažlivější. Nikdy se nevrátím do obchodu zakoupeného guacamole!” – JoAnn

“Toto je nejjednodušší a nejlepší recept na guacamole, se kterým jsem se kdy setkal. Jednoduché a chutné!!” – Carol

“Toto je nejlepší guacamole, jaké jsem kdy udělal!” – Emma

Další recepty na avokádo

Kupujeme více avokáda, což bych rád přiznal. Pokud vám v kuchyni zbyde, zvažte vytvoření některého z těchto jednoduchých receptů:

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. Video aktualizováno v roce 2022, zde je odkaz na starší video Na youtube. – Adam a Joanne

Snadné guacamole (naše oblíbené)

Pro nejlepší guacamole použijte zralé avokádo. Když je avokádo zralé, poznáte podle toho, že po zmáčknutí lehce povolí. Nezralá avokáda uchovávejte při pokojové teplotě, dokud nebudou připravena. Další informace o nákupu, krájení a skladování avokáda naleznete v tomto návodu.

Snažte se avokádo příliš nerozmačkávat. Hledáme hutný dip, ne úplně hladký. Zjistil jsem, že vidlička je nejlepším nástrojem při šťouchání avokáda na guacamole. Můžete vidět, jak používám jeden v našem videu níže.

Pro pikantní guacamole nechte semena a membránu v paprikách a přidejte podle chuti.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 středně zralá avokáda

1/4 šálku jemně nakrájené cibule

1 ½ lžíce čerstvé limetkové šťávy

1/4 šálku koriandrových listů a jemných stonků, nakrájených

1 velká švestka nebo romské rajče, nakrájené, volitelné

1/2 lžičky soli nebo více podle chuti

1/4 až 1/2 lžičky mletého kmínu, volitelné

1 až 2 čajové lžičky jemně nasekané papričky jalapeño s odstraněnými semeny a membránou, volitelné

Pokyny

    Nakrájenou cibuli přidejte do misky a zalijte studenou vodou. Nechte 5 minut odstát, sceďte a poté opláchněte. Tento jednoduchý krok zmírňuje syrovou chuť cibule.

    Avokádo podélně rozpůlte, odstraňte pecku, vydlabejte dužinu a přidejte do mísy.

    Pomocí vidličky rozmačkejte avokádo na objemný dip.

    Vmícháme scezenou a propláchnutou cibuli, limetkovou šťávu, koriandr, rajče a sůl. Pokud je přidáváte, přidejte najemno nakrájené jalapeňo a kmín.

    Ochutnejte guacamole a dochuťte solí nebo limetkovou šťávou.

    Guacamole je nejlepší, když se sní brzy po výrobě, ale pro uskladnění přitiskněte na guacamole plastovou fólii a dejte až na jeden den do lednice.

Tipy Adama a Joanny

  • Limetka: Nejlepší je čerstvá limetková šťáva, ale budu k vám upřímný: Když mi došla limetka, vyměnil jsem ji za citronovou. Je to trochu jiné, než na co jste zvyklí, ale pořád docela chutné.
  • Jalapeño: Miluji přidávání nakrájeného jalapeña do mého guacamole, ale protože mu dávám přednost na jemnější straně, odstraním všechna semínka a bílou membránu uvnitř papriky (můžete to vidět ve videu). Pokud máte rádi pikantnější guacamole, přidejte celý pepř – semínka a vše. Serrano papričky jsou dobrou náhražkou, ale nezapomeňte, že mohou být pálivější než papričky jalapeño.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 119 / Protein 2 g / Uhlohydrát 8 g / Vláknina 5 g / Celkem cukrů 2 g / Celkový tuk 10 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post