Snadné dýňové pyré od nuly

Jak vyrobit domácí dýňové pyré od nuly k použití ve vašich oblíbených dýňových receptech. Přejděte na Snadný recept na dýňové pyré

Podívejte se na video

Video s receptem na dýňové pyré

Recept vyžaduje pouze dvě ingredience a to počítání soli, která je technicky volitelná! Díváte se na 45 až 60 minut doby pečení, ale to opravdu není tak špatné, zejména proto, že váš domov provoní úžasně. Dýňové pyré si můžete připravit i předem. V lednici vydrží týden a v mrazáku měsíce. (Někteří zjišťují, že se textura v průběhu času po zmrazení mění, ale zatím jsme s tím neměli žádné problémy. Budu vás však informovat.)

Jak vyrobit domácí dýňové pyré od nuly, abyste jej mohli použít ve svých oblíbených dýňových receptech.

MOHLO BY SE VÁM TAKÉ LÍBIT: Jak vyrobit klasický, nenáročný dýňový koláč od začátku. Toto je náš oblíbený způsob přípravy dýňového koláče. Je to také snadné!

Jak vyrobit domácí dýňové pyré

Chceš použijte malé pečící dýně při výrobě dýňového pyré. Hledejte značky, které říkají „cukrová dýně“ nebo „koláčová dýně“. Prostě chutnají lépe než cokoli většího (zejména vaše odrůdy Jack-O-Lantern. Ty nechte na zdobení).

Pokud jste na farmářském trhu, zeptejte se farmáře, jakou dýni sehnat. Oni to budou vědět nejlépe.

Jakmile je doma, dýni pořádně opláchněte a pak ji rozkrojte napůl. Je to docela snadné, zvláště když používáte menší odrůdy.

Pokud dýně nesedí, nakrájejte ji kousek ode dna, aby seděla. Pak ponořte těžký nůž do horní části poblíž stonku a zatlačte dolů.

Jak nakrájet pečící dýni

Držte prsty z cesty. Zjistil jsem to utěrka pomáhá, aby se dýně nehýbala kolem mě.

Otočte dýni a znovu proveďte řez od stopky směrem dolů. Protáhněte nůž dnem tak, aby byl odříznut vše kromě stonku. Nesnažte se proříznout stonek, je příliš tvrdý.

Konečně, odtáhněte obě poloviny od sebe. Jak to uděláte, horní část dýně by se měla zlomit těsně pod stonkem a stonek lze stáhnout. Mimochodem, tuto metodu řezání používáme na špagetové dýně a sdíleli jsme video, které ukazuje, jak to děláme.

Jak nakrájet pečící dýni

A tady to je. Vydlabejte dýňová semínka a případnou vláknitou dužinu a lehce dochuťte solí.

Semínka nevyhazujte, tady je náš snadný recept na pražená dýňová semínka

Půlky položte řezem dolů na plech a opékejte, dokud není dužina měkká a neodchází od slupky.

Jak upéct dýně

Jakmile je dýně opečená, vhoďte změklou dužinu do kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka. Snadný!

Tento recept není jen na dýni. Přemýšlejte o výměně jiné zimní tykve jako ořešák nebo žalud. Čas pražení může být potřeba mírně upravit, ale způsob zůstává stejný. Jednoduše opékejte, dokud nejde dýně na několika místech snadno propíchnout nožem.

Použijte k tomu toto domácí dýňové pyré věci jako naše Snadné Pumpkin Mac and Cheese, Domácí dýňové palačinkysvůj vlastní Pumpkin Spice Latte Od nuly a Dýňový koláč.

Další recepty od nulypodívejte se na naše Domácí majonéza odolná proti selhání, Kečup od nuly a Domácí hummus který má tolik recenzí, že nemůžeme držet krok.

Nakonec mějte po ruce tento recept na koření na domácí dýňový koláč, abyste mohli připravit všechny své oblíbené dýňové recepty.

Pokud tento recept vyzkoušíte, dejte nám vědět! Zanechte komentář, zkontrolujte jej a nezapomeňte označit fotografii #inspirovaná chuť na Instagramu. Veselé vaření!

Domácí dýňové pyré od nuly

Snadné dýňové pyré od nuly

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Vynechejte plechovku a vyrobte si doma vlastní dýňové pyré. Je to snadné, neuvěřitelně voní a perfektně funguje ve vašich oblíbených dýňových receptech. Podívejte se na pečící dýně často označené jako „cukrové dýně“ nebo „koláčové dýně“. Existuje mnoho druhů, takže pokud nakupujete přímo od farmářů na farmářských trzích, zeptejte se jich, která dýně nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Tato metoda funguje s většinou zimních tykví – vzpomeňte si na ořešák, žalud nebo zajímavé odrůdy, jako je oříšek.

Připraví 5 až 6 šálků dýňového pyré

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 malá pečící dýně, 4 až 6 liber

Jemná mořská sůl, volitelně

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 stupňů F a vyložte plech pečicím papírem.

    Dýni opláchněte a osušte. Dýni odřízněte od stonku ke konci, ale nepokoušejte se proříznout stonek (je příliš tvrdý). Když dýni proříznete, stačí každou polovinu oddělit. Děláme to ve dvou částech. Odřízněte jednu stranu od stopky dolů ke spodní části dýně. Vyjměte nůž, otočte dýni na opačnou stranu a pak udělejte totéž. Když jsou obě poloviny dýně proříznuté, položte nůž a odtáhněte poloviny od sebe. Měly by se oddělit na stonku.

    Snadný recept na dýňové pyré-4-1200

    Vydlabejte semínka a většinu vláknitých kousků. Vnitřek půlek dýně lehce osolte a položte řezem dolů na plech. Pečte, dokud nejde dýně na několika místech snadno propíchnout nožem a dužina se odtáhne od slupky, 45 až 60 minut.

    Ochlaďte, dokud nebudete moci bezpečně manipulovat s polovinami, a poté vyjměte měkkou dužinu do kuchyňského robotu – v závislosti na tom, jak velká je dýně, budete možná muset udělat dvě dávky. Zpracujte, dokud nebude velmi hladká, 3 až 5 minut.

Tipy Adama a Joanny

  • Make-up: Domácí dýňové pyré skladujte v nádobách bezpečných pro potraviny v lednici po dobu až 1 týdne nebo zmrazte po dobu až 3 měsíců.
  • Pokud dýně před rozpůlením nesedí, nakrájejte ji kousek ode dna, aby seděla.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 šálek / Kalorie 49 / Protein 2 g / Uhlohydrát 12 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 2 g / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post