Snadné 5minutové banánové smoothie

Moje oblíbené banánové smoothie! Na přípravu tohoto snadného banánového smoothie vám postačí méně než pět minut. Použijte náš jednoduchý recept samostatně nebo jej použijte jako základ pro další smoothie. Přejděte na recept na banánové smoothie

Banánové Smoothies

Proč byste měli udělat toto banánové smoothie

Verzi tohoto snadného receptu na banánové smoothie jsem dělal víckrát, než dokážu spočítat. Je to perfektní samo o sobě a je to nejlepší základní recept pro přidání dalších přísad, jako je ovoce, ořechové máslo a zelenina.

Banánové Smoothies

Zde je několik dalších důvodů, proč to milujeme:

  • Na to potřebujete méně než 5 minut.
  • Můžete použít čerstvé nebo zmrazené banány.
  • Je snadné se přizpůsobit tomu, co v kuchyni máte.
  • Toto smoothie je ideální na snídani nebo svačinu.
  • Děti to milují!
  • Smoothie si dokonce můžete připravit předem, zmrazit a uložit na později.

Jak udělat nejlepší banánové smoothie

Můj základní recept na smoothie vyžaduje čtyři jednoduché ingredience:

Banán — Z jednoho banánu udělám jedno velké nebo dvě menší (pro děti) smoothie. Pro nejlepší chuť smoothie použijte zralý banán. Pro nejkrémovější banánové smoothie použijte mražené banánové plátky. Níže jsem se podělil o to, jak mrazím banány na smoothie.

Půl pomeranče — Když mám doma pomeranče, rád si je přidávám do ranního smoothie. Dodává extra vitamín C a tropickou chuť. Pokud nemáte po ruce pomeranče, nebojte se, můžete je nahradit jiným ovocem, jako je mango, ananas a bobule.

Obyčejný nebo řecký jogurt — Jogurt do svých smoothies nepřidávám vždy, ale když ho mám v lednici, přidáním lžíce zajistím proteinové a krémové smoothie. Pro smoothie bez jogurtu přidejte trochu ovoce navíc nebo přidejte zeleninu, jako je špenát nebo kapusta.

Voda nebo mléko — Aby se ingredience lépe rozmixovaly, rád přidávám do mixéru kapku tekutiny. Pro smoothie bez mléka použijte vodu. Stále chutná úžasně. Pro větší smetanovost přidejte mléko (mléčné i nemléčné obojí funguje).

Na přípravu smoothie, vše přidám do mixéru a poté rozmixuji do hladka. Pro ledově studené smoothie přidejte hrst ledu nebo použijte mražené ovoce.

Ovoce připravené k přidání do smoothies

Máme další snadné recepty na smoothie! Vyzkoušejte naše 5minutové jahodové smoothie nebo toto snadné borůvkové smoothie.

Jak zmrazit ovoce na smoothie

Aby bylo smoothie ještě jednodušší, zmrazte čerstvé ovoce na porce. Můžete si dokonce připravit balíčky smoothie a zmrazit je pro možnost uchopení a rozmixování.

Chcete-li zmrazit ovoce na smoothie, opláchněte a nakrájejte čerstvé ovoce na malé kousky. Osušte je a poté je položte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem. Plech zasuňte do mrazáku a zmrazte do ztuhnutí (dvě až tři hodiny).

Když je ovoce tvrdé, rozdělte ho mezi sáčky vhodné do mrazáku a uchovávejte v mrazáku pro příští smoothie.

Variace banánového smoothie

Tento recept na smoothie je vynikající tak, jak je napsán, ale dá se použít i jako základ pro další recepty na smoothie. Ve videu jsme sdíleli několik návrhů, ale níže přidám ještě další:

Přidejte více ovoce (čerstvé nebo mražené). Miluji mango, ananas a jahody. Zde je naše jednoduché jahodově banánové smoothie!

Přidejte zeleninu, jako je špenát, kapusta nebo mangold. Přidám jeden až dva šálky.

Přidejte zdravý tuk s trochou avokáda.

Přidejte více bílkovin a vlákniny pomocí konopných semínek, chia semínek nebo vašeho oblíbeného proteinového prášku.

Přidejte ořechovost a extra lepivost pomocí lžíce arašídového másla, mandlového másla nebo jiného ořechového másla.

Přidejte trochu čokolády s lžící kakaového prášku nebo moje oblíbené, kakaové kousky.

Přidejte čerstvý zázvor nebo kurkumu nebo přidejte sušené koření, jako je mletá skořice nebo mletá kurkuma.

Banánové smoothie s mangem a jahodami

Další recepty na smoothie

Připravte si tento recept na zelené smoothie nabité bílkovinami s čerstvým špenátem, banánem, pomerančem a řeckým jogurtem za méně než 5 minut.

Náš jednoduchý recept na borůvkové smoothie vás zabaví celé hodiny. Jedno malé smoothie nabízí téměř 5 gramů vlákniny a také 5 gramů bílkovin.

Díky 6 gramům bílkovin a 7 gramům vlákniny vás toto naprosto lahodné jahodově banánové smoothie udrží sytých a nabitých energií na celý den.

Nebo vyzkoušejte tento čokoládový chia pudink, jednoduchou snídani s chia semínky

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2013. Od zveřejnění tohoto v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Snadné 5minutové banánové smoothie

Naše banánové smoothie je extra krémové a ovocné. V závislosti na tom, jak zralý nebo sladký je váš banán a pomeranč, možná budete muset přidat trochu medu navíc, takže přidejte podle své chuti. Existuje mnoho doplňků, které můžete provést. Pro zelené smoothie přidejte 1/2 šálku na 1 šálek čerstvé zeleniny, jako je špenát nebo kapusta. Můžete přidat i více ovoce. Přidejte 1/2 šálku jahod, manga, mraženého ovoce, ananasu nebo jiného oblíbeného ovoce.

Připraví 2 smoothie pro děti nebo 1 velké

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 banán

1/2 pomeranče, oloupané a nakrájené na čtvrtky

1/3 šálku řeckého jogurtu

1/4 šálku vody nebo mléka (mléčné nebo nemléčné)

1 až 2 lžičky medu, volitelné

Pokyny

    Banán a čtvrtky pomeranče nahrubo nakrájejte a poté přidejte do mixéru. Zalijte jogurtem a vodou (nebo mlékem). Zapněte mixér a mixujte, dokud nebude krémová a hladká. Ochutnejte a v případě potřeby dochuťte medem.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak zmrazit nebo připravit: Tento recept připraví jedno smoothie nebo dvě smoothie pro děti. Užijte si to hned, nebo si to nechte na později. Chcete-li si smoothie uložit na později, nalijte každou porci do uzavíratelného plastového sáčku nebo nádoby bezpečné pro potraviny a zmrazte. Poté, asi hodinu před tím, než budete smoothie potřebovat, jej vyjměte z mrazáku.
  • Nemléčné alternativy: Pokud hledáte banánové smoothie bez jogurtu, pak jednoduše vynechte jogurt z výše uvedeného receptu a nahraďte ho větším množstvím banánů, asi lžící ořechového másla, manga nebo lžící konopných semínek ( skvělý zdroj bílkovin). Možná budete muset přidat další vodu nebo nemléčné mléko, aby se smoothie trochu zředilo.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 smoothie pro děti / Kalorie 122 / Protein 5 g / Uhlohydrát 23 g / Vláknina 3 g / Celkem cukrů 16 g / Celkový tuk 2 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 5 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post