Snadná zeleninová Frittata

Miluji tento jednoduchý recept na frittatu! Je dokonale propečené, uvnitř měkké a má texturu podobnou pudinku. Můžete do ní zabalit téměř cokoliv, v této zeleninové verzi přidáváme spoustu barevné a chutné zeleniny, sýra a bylinek. Přejděte na Snadný recept na zeleninové Frittata nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Snadný recept na zeleninové Frittata

Když říkám, že frittaty jsou jedním z našich oblíbených jídel, nedělám si legraci. Jsou snadno vyrobitelné, levné a chutné teplé i studené. Udělejte si to jednu noc a druhý večer si dejte zbytky na snídani, oběd nebo večeři.

Tento recept je ideální na čištění lednice. Máte v zásuvce na zeleninu půl cukety? Použij to! Zbyly vám v lednici restovaná dýně nebo restovaná zelenina? Perfektní, přidejte je do své frittaty.

Také se dobře skladují, takže si je můžete zabalit na snídani za běhu, přidat do anglického muffinu na snídaňové sendviče nebo je podávat studené se salátem k obědu. Dokonce se dobře ohřívají v mikrovlnné troubě!

Jsem si jistý, že jsme všichni už někdy měli podprůměrné frittaty, takže se pojďme ponořit do toho, jak je udělat co nejlepší! Jakmile budete vědět, jak udělat perfektní frittatu, budete nadšení!

Jak udělat nejlepší Frittata

Frittaty se snadno ovládají, slibuji. Dokonalá frittata by měla být krémová a uprostřed měkká, ne houbovitá nebo suchá.

Jak udělat nejlepší zeleninovou frittatu

Při výrobě frittat používejte nepřilnavou pánev vhodnou do trouby nebo dobře ochucenou litinovou pánev. Vše se vaří na pánvi, takže nepřilnavost pomáhá při odebírání plátků k podávání.

Pokud nemáte pánev vhodnou do trouby, místo toho ho můžete upéct ve dvoulitrovém pekáčku. Přejděte dolů pro naše tipy na přípravu frittaty v kastrolu.

Protože k tomu můžete přidat téměř cokoliv, zde je náš snadný recept na frittatu (používáme 10palcovou pánev):

  • Deset velkých vajec
  • Pět lžic plnotučné mléčné smetany (další návrhy viz níže)
  • Dva až tři šálky vařených doplňků, jako je zelenina a maso
  • Čtyři až pět uncí sýra
  • 1/2 lžičky jemné soli a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • Hrst čerstvých bylinek

Poměr deset vajec k 10palcové pánvi vám zajistí nepříliš tlustou, ale ne příliš tenkou frittatu, ale pokud máte pouze 12palcovou pánev, nebojte se! Bude o něco řidší a možná se bude vařit o něco rychleji, ale i tak bude vynikající. U 12palcové pánve můžete do směsi přidat ještě dvě vejce a zvýšit množství mléka na 6 polévkových lžic. Je to na tobě.

Náš oblíbený recept na Frittata

Pro nejlepší frittatu použijte plnotučné mléčné výrobky

Nejsme jediní, kdo to káže. Podívejte se po internetu a uvidíte to většina receptů vyžaduje plnotučné mléčné výrobky.

Pokud jste viděli naši metodu na krémová míchaná vejce, víte, že doporučujeme do vajec nic nepřidávat. Žádná smetana, žádné mléko, jen vejce, sůl a pepř.

No, frittaty jsou trochu jiné. Pamatujete si, jak hledáme střed podobný pudinku? Dostane nás tam plnotučné mléčné výrobky. Mléčné výrobky s nízkým obsahem tuku vám nepřinesou krémovou, krémovou texturu, kterou hledáme. Místo toho bude sušší a jako houba. Zde je několik návrhů, jaké mléčné výrobky vmíchat do vajec:

  • Těžká smetana nebo půl na půl
  • Plnotučné mléko
  • Plnotučný sýr ricotta
  • Zakysaná smetana nebo crème fraîche
  • Sýr mascarpone

Jaký sýr bych měl použít?

Je to sýr, který dělá frittaty extra lahodnými. Ve vaječné směsi použijte chutný, tavený a mazlavý sýr. Zkuste drcený čedar, Gruyere (můj oblíbený) nebo fontina.

Pro větší sýrovou akci vydlabejte smetanový sýr jako ricotta, smetanový sýr nebo kozí sýr přímo do pánve. Smetanový sýr se do frittaty nevmíchá, ale po upečení budete mít v celém těle mazlavé kapsičky. Mňam!

Jak je vařit

Když přijde na vaření frittaty, používáme tradiční metodu, kdy začínáme na varné desce a poté končíme v troubě:

  • Začněte vařit na varné desce – asi 1 minutu. Když vnější okraje frittaty zesvětlí a začnou tuhnout, zasuňte pánev do předehřáté trouby a dopečte.
  • Dokončete vaření v troubě. Používáme troubu 350 stupňů Fahrenheita a pečeme někde mezi dvaceti a třiceti minutami. Sledujte frittatu, jak se vaří, hrajte na jistotu a zkontrolujte ji několik minut předtím, než má být hotová. Nehledáte hnědý top, jen takový, který vypadá uvařený a sotva ztuhlý.

Jak jsem uvedl výše, frittaty můžete péct v pekáčku:

  • Zeleninu a směsi (jako klobásu nebo slaninu) si předem uvařte.
  • Přidejte směsi a vaječnou směs do lehce vymazaného dvoučtvrtečního pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 350 stupňů Fahrenheita, dokud nebude vršek sotva ztuhlý, a když zapékací mísou zatřepete, frittata se jen tak lehce zachvěje. (Dobře funguje 9palcová čtvercová kastrolka).
Ingredience Frittata

Do frittaty můžete přidat téměř cokoliv, ale zaměřme se na chvíli na tuto zeleninovou verzi, ano? V tomto receptu můžete nahradit většinu zeleniny. Mějte na paměti následující tipy:

  • Použijte čerstvou nebo zbylou zeleninu.
  • Čerstvou zeleninu uvařte před smícháním s vejci. Vydatnější zelenina, jako je cibule, brambory a zimní dýně, bude trvat déle, než se předvaří, než křehká zelenina, jako je kapusta, špenát nebo mangold.
  • Zbylou zeleninu před přidáním vaječné směsi prohřejte na pánvi.
  • Přidejte čerstvé bylinky, jako je bazalka, pažitka nebo petržel. Můžete to udělat dvěma způsoby: zašlehejte je do vaječné směsi nebo je nasypte na uvařenou frittatu.
Snadný recept na zeleninové Frittata

Frittáty můžete podávat přímo z trouby nebo studené — obojí je chutné. Zbytky můžete dokonce na minutu ohřát v mikrovlnné troubě. Vařené frittaty se dobře skladují, zabalené v lednici po dobu dvou až tří dnů. Nedoporučujeme je zmrazovat, protože mraznička mění strukturu pokrmu.

Snadná zeleninová Frittata

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Nejlepší frittata má texturu podobnou pudinku. Pro nejlepší texturu je nezbytné našlehat trochu plnotučného mléka, jako je smetana, půl na půl nebo dokonce plnotučné mléko. Při pečení frittaty hrajte na jistotu a zkontrolujte ji několik minut před tím, než má být hotová. Dokonale uvařené frittaty vypadají navrchu sotva nasazené a třesou se – jako želé – poté, co pánví jemně zatřesete.

Vyrobí 6 porcí

Budete potřebovat

10 velkých vajec

5 lžic husté smetany, půl na půl nebo plnotučného mléka

3/4 lžičky jemné mořské soli

1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře

1 šálek (4 unce) strouhaného sýra, jako je Gruyere, čedar nebo fontina

1 lžíce olivového oleje

1/2 střední cukety, nakrájené na tenké mince

1/2 střední cibule, nakrájená na plátky

1 střední paprika, nakrájená na plátky

1 1/2 šálku baleného baby špenátu

Nasekané nebo natrhané čerstvé bylinky jako petrželka, pažitka nebo kopr

Pokyny

  • Připravte si vejce
  • Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita.

    Ve střední misce rozšlehejte vejce se smetanou, 1/2 lžičky soli, pepře a sýr.

    • Připravte si zeleninu
    • Zahřejte olivový olej na 10palcové pánvi vhodné do trouby (nejlepší je nepřilnavá nebo dobře ochucená litinová pánev).

      Přidejte cuketu, cibuli a papriku. Vařte za stálého míchání, dokud cibule nezměkne a cuketa a paprika nebudou mít trochu barvu; asi 5 minut.

      Dochuťte 1/4 lžičky soli a poté přidejte špenát. Špenát házejte kolem pánve, dokud není tak trochu zvadlý a jasně zelený.

      • Dokončit
      • Snižte teplotu. Dejte vaječnou směs další metlu a poté ji nalijte do pánve. Trochu pohněte pánví sem a tam, aby se vejce rozmístilo po zelenině.

        Když okraje frittaty začnou tuhnout a mít světlejší barvu, zasuňte pánev do předehřáté trouby; asi 1 minutu.

        Pečte 20 až 30 minut, dokud vejce sotva ztuhnou a frittata se nebude chvět – jako želé – když pánví jemně zatřesete. Sledujte, jak se peče, a zkontrolujte frittatu pár minut před tím, než má být hotová. Nehledáte hnědý top, jen takový, který vypadá uvařený a sotva ztuhlý.

        Frittata podávejte horkou nebo studenou s čerstvými bylinkami navrchu.

Tipy Adama a Joanny

  • Požadujeme smetanu, půl na půl nebo plnotučné mléko, ale funguje také zakysaná smetana, crème fraîche a sýr ricotta.
  • Pro frittatu s kapsami mazlavého sýra přidejte několik kopečků měkkého smetanového sýra, jako je ricotta, smetanový sýr nebo kozí sýr.
  • Pokud jde o zeleninu, kterou používáte ve frittatě, nemusíte se řídit naším přesným receptem. Pro frittatu z 10 vajec se držte 4 až 5 šálků čerstvé zeleniny.
  • Použijte zbylou zeleninu ve frittatě: Před smícháním s vaječnou směsí znovu ohřejte zbytky zeleniny na pánvi. Použijte 3 šálky dříve uvařené zeleniny.
  • Jak udělat frittatu pečenou v troubě v pekáčku: Zeleninu a směsi (jako klobásu nebo slaninu) si předem uvařte. Přidejte směsi a vaječnou směs do lehce vymazaného dvoučtvrtečního pekáče a pečte frittatu v troubě vyhřáté na 350 stupňů Fahrenheita, dokud nebude vršek sotva ztuhlý, a když zapékací mísou zatřepete, frittata se stále tak lehce zachvěje. .
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. V našich výpočtech jsme použili smetanu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek (celkem 6 plátků) / Kalorie 279 / Celkový tuk 21,4 g / Nasycený tuk 9,6 g / Cholesterol 346,2 mg / Sodík 559,8 mg / Uhlohydrát 4g / Vláknina 0,8 g / Celkem cukrů 2,6 g / Protein 17,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post