Snadná smetanová domácí bramborová polévka

Tuto jednoduchou domácí bramborovou polévku s bramborami, zeleninou, česnekem a lahodným krémovým vývarem si zamilujete. Tato polévka je uklidňující a plná chuti. Přejděte na recept na snadnou domácí bramborovou polévku

Jednoduchá domácí bramborová polévka

Jak vyrobit krémovou bramborovou polévku od nuly

O naši klobásu a bramborovou polévku jsme se s vámi již podělili. Nyní je čas podělit se o tuto snadnou, krémovou a luxusní bramborovou polévku.

Jakmile uvidíte, jak snadné je připravit tuto polévku, budete ji dělat pořád! Polévka je jednoduchá, takže na surovinách, které použijete, záleží. Zde je přehled pro vás:

Brambory: Můžete použít jakýkoli druh brambor, ale důrazně doporučujeme použít brambory Yukon Gold. Není třeba je loupat a po uvaření jsou máslové a téměř se rozplývají v ústech. Brambory Yukon Gold používáme k výrobě bramborové kaše a také těchto křupavých pečených brambor. Pokud je nemůžete najít, poslouží baby červené nebo bílé brambory, stejně jako červené brambory.

Zelenina: Jasně, tohle je bramborová polévka, ale rádi přidáme pár šálků zeleniny navíc. Cibule nesmí chybět, mrkev dodá barvu a trochu sladkosti a nakrájený celer dodá chuť a texturu.

  Smetanová bramborová polévka od nuly

Máslo a mouka: Je to kombinace másla a mouky, která polévku zahustí. Rádi k tomu používáme nesolené máslo a při vaření pak dosolíme podle chuti. To znamená, že solené máslo bude fungovat, pokud je to vše, co máte. Pokud potřebujete, aby polévka byla bezlepková, není problém! Tipy, jak mouku vynechat, jsme přidali do receptu níže.

Bujón/vývar: Pro maximální chuť použijte kvalitní kuřecí vývar z obchodu nebo použijte domácí. Když sáhneme po vývaru z obchodu, sáhneme po nízkosodíkovém. Také hledáme vývar z obchodu, který je tmavší barvy (obvykle znamená více chuti) a protože má obvykle více páteře, rádi kupujeme vývar z krabicových kostí (občas používáme i domácí vývar z kostí).

Krém: Ke konci vaření přidáme trochu smetany. Kuřecí vývar dodá chuť a smetana udělá vývar krémovým a luxusnějším (stejný trik používáme při výrobě naší oblíbené krémové kuřecí nudlové polévky). Použití krému však není jedinou možností. Místo toho zkuste půl na půl, zakysanou smetanu, smetanový sýr nebo obyčejný jogurt.

Sýr: Sýr je volitelná ingredience, ale pokud máte nějaký po ruce, dodá polévce nádhernou bohatost. Na polévku, která konkuruje sýrovým pečeným bramborám, použijte ostrý čedar. Také milujeme míchání v gruyere (používáme při výrobě maku a sýru) a parmazán dodává spoustu chuti.

Smetanová bramborová polévka od nuly

Kroky, které následuji pro tuto polévku

Příprava bramborové polévky od nuly je jednoduchá a vše se děje v jednom hrnci! Zde je přehled toho, jak ji vyrobit (úplný recept na bramborovou polévku je níže).

  1. Na másle uvařte cibuli, mrkev a celer do měkka.
  2. Vmíchejte česnek, rozmarýn a další koření.
  3. Na zeleninu posypte mouku a vařte, dokud nebude opečené. (Je to mouka, která polévku zahušťuje.)
  4. Přidejte vývar a přiveďte k mírnému varu.
  5. Přidejte brambory a částečně zakryté vařte do měkka.
  6. Vmícháme smetanu a sýr. Ochutnejte kořením a poté podávejte!

Existují dva způsoby, jak tuto polévku podávat: vývar nebo hustou a rozmixovanou. Milujeme obojí a jejich výroba je stejná až na poslední krok. Pro hustou, luxusní a rozmixovanou polévku použijte šťouchadlo na brambory nebo ponorný mixér na pyré nebo rozmačkejte asi polovinu brambor v polévce, aby se zahustila.

Domácí bramborová polévka

Více komfortního jídla

Pokud se vám tento recept na krémovou bramborovou polévku líbil, zde je několik dalších oblíbených:

Snadná smetanová domácí bramborová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný recept na domácí bramborovou polévku s bramborami, zeleninou, česnekem a smetanovým vývarem si zamilujete. Polévka je uklidňující a ultra chutná. Pro nejlepší bramborovou polévku použijte brambory Yukon Gold. Mají tenké slupky, takže je není nutné loupat. Při vaření se také stávají máslovými a měkkými. Existují dva způsoby, jak tuto polévku podávat: vývar nebo hustou a rozmixovanou (naše oblíbená). Milujeme obojí a jejich výroba je stejná až na poslední krok. Pro hustou, luxusní a rozmixovanou polévku použijte šťouchadlo na brambory nebo ponorný mixér na pyré nebo rozmačkejte asi polovinu brambor v polévce, aby se zahustila.

Připraví asi 7 šálků polévky nebo 4 až 6 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 lžíce másla nebo olivového oleje

2 šálky nakrájené cibule (1 střední)

1 šálek nakrájené mrkve (2 střední)

1 šálek nakrájeného celeru (2 až 3 stonky)

1 lžíce mletého česneku (3 stroužky)

1 lžička nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo 1/4 lžičky sušeného rozmarýnu

1/4 lžičky drcených vloček červené papriky

3 lžíce univerzální mouky

4 šálky vývaru nebo vývaru, viz náš kuřecí vývar nebo zeleninový vývar

4 šálky nakrájených brambor, na kostky (1 1/2 libry nebo 3 až 4 střední)

1 bobkový list

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

1/4 šálku smetany, půl na půl, zakysaná smetana nebo bílý jogurt

1 šálek (2 unce) strouhaného sýra, jako je ostrý čedar nebo gruyere, volitelně

K podávání (volitelně): nasekaná petrželka, pažitka nebo jarní cibulka, extra strouhaný sýr, zakysaná smetana, rozdrobená vařená slanina, pálivá omáčka

Pokyny

    Ve velkém hrnci s těžkým dnem (jako v holandské troubě) rozpusťte na středním plameni máslo. Když je máslo rozpuštěné, vmíchejte cibuli, mrkev a celer. Vařte za občasného míchání, dokud nezačnou měknout; 5 až 6 minut.

    Vmíchejte česnek, rozmarýn, vločky červené papriky, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky černého pepře a poté vařte za míchání všeho kolem hrnce 30 sekund.

    Mouku nasypte na zeleninu a vařte za stálého míchání, dokud nebude vypadat středně blond; asi 1 minutu. Bude vonět toustově, jako zhnědlé máslo.

    Pomalu zašlehejte 2 šálky vývaru, ujistěte se, že v něm nejsou hrudky mouky. Bude hustý.

    Zalijte zbývajícím vývarem a šlehejte, dokud se nesmíchá. Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu a poté snižte k varu.

    Přidejte brambory a bobkový list a poté vařte částečně zakryté, dokud brambory nezměknou po vidličce; asi 20 minut.

    Snižte teplotu, vyjměte bobkový list a poté vmíchejte smetanu a sýr.

    Ochutnejte koření a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvými bylinkami navrchu nebo na hustou a rozmixovanou polévku, šťouchadlem na brambory nebo ponorným mixérem rozmixujte asi polovinu brambor v polévce (toto je Joanne oblíbený způsob podávání polévky).

Tipy Adama a Joanny

  • Udělejte to bez lepku: Nepoužívejte mouku a místo toho zašlehejte lžíci kukuřičného škrobu do smetany (nebo použijte mléko) a přidejte ji do polévky (kukuřičný škrob funguje jako zahušťovadlo). Nebo vynechte mouku a kukuřičný škrob a rozmixujte asi polovinu polévky, aby se zahustila.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Asi 1 šálek / Kalorie 224 / Celkový tuk 11,8 g / Nasycený tuk 6,9 g / Cholesterol 30,7 mg / Sodík 302,2 mg / Uhlohydrát 23,9 g / Vláknina 3,6 g / Celkem cukrů 3,9 g / Protein 7,4 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post