Snadná pražená máslová dýňová polévka

Jak připravit hedvábně hladkou polévku z máslových dýní. V tomto jednoduchém receptu opečeme máslovou dýni na stroužku česneku a čerstvém tymiánu a poté ji rozmixujeme s vývarem na ultra chutnou polévku. Přejděte na recept na polévku z pražené máslové dýně nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Polévka z pečených máslových dýní

Jak vařit polévku z máslové dýně

Jedná se o jednoduchý recept a je ideální pro chladné dny. Opékáním dýně nakrájené na polovinu zkrátíme praktický čas. Dýně se šťastně opeče v troubě a stane se sladkou a jemnou.

Seznam ingrediencí je jednoduchý a docela krátký. Budeme potřebovat dýni, česnek a čerstvé bylinky. Miluji tymián, ale rozmarýn a šalvěj jsou v této polévce také opravdu krásné. Opražením dýně s česnekem a bylinkami se stane voňavá a chutná.

Když je dýně křehká a zkaramelizovaná, je čas rozmixovat. Rád používám bohaté zásoby. Pro vegetariánskou polévku vyzkoušejte tento domácí zeleninový vývar. Je nabitý tolika chutí, že ho budeme často usrkávat samotný. Na kuřecí vývar rád používám vývar z kostí. (Tady je náš domácí vývar z kostí.)

Pokud používáte zásoby z obchodu, zkuste použít něco, co je trochu bohatší na chuť. Často sáhnu po vývarech z kostí, protože mají obvykle více chuti než běžné konzervy nebo krabičky.

Protože je tento recept tak zatraceně jednoduchý, můžete si s ním hrát, jak chcete. Vyzkoušejte jiné druhy tykve nebo místo máslové dýně použijte dýni. Nebo přidejte opečené brambory, cibuli nebo mrkev. Brambory a mrkev používáme k přípravě naší oblíbené zeleninové polévky.

Rádi na závěr přidáme i drobnou kapku smetany. Díky tomu je polévka opravdu hedvábně jemná. Pokud jste vegani, trocha neslazeného kokosového mléka je skvělý nápad. Nebo se podívejte na naši zasněnou polévku z máslových dýní, která je veganská a stále neuvěřitelně chutná.

hedvábně hladká máslová dýňová polévka

Další recepty na zimní squash

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Snadná pražená máslová dýňová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tato polévka z máslových dýní je velmi jednoduchá na přípravu. Máslová dýně se peče celá na stroužky česneku a čerstvém tymiánu, dokud nezměkne a nezměkne. Vše pak smícháme se zeleninovým vývarem do krémova. Protože je tento recept tak jednoduchý, můžete si s ním hrát, jak chcete. Místo máslové dýně vyzkoušejte jiné druhy tykve nebo dýně. Nebo přidejte opečené brambory, cibuli nebo mrkev.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

1 (2 1/2 až 3 libry) máslové dýně

3/4 lžičky jemné mořské soli nebo více podle chuti

1 lžíce extra panenského olivového oleje

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

3 snítky čerstvého tymiánu, rozmarýnu nebo šalvěje

4 stroužky česneku se slupkou

4 až 5 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku, viz náš recept na domácí kuřecí vývar

1/4 šálku smetany, volitelně

Pokyny

    Zahřejte troubu na 400 stupňů F. Lehce naolejujte pečicí plech nebo pekáč.

    Pomocí těžkého kuchařského nože rozřízněte dýni podélně na polovinu. Vydlabejte a vyhoďte semínka. Každou polovinu, zevnitř i zvenku, potřete olivovým olejem. Dýni po celé ploše osolte (asi 1/2 lžičky) a opepřete.

    Doprostřed plechu udělejte lůžko z tymiánu a stroužků česneku. Umístěte dýni řezem dolů na tymián. Restujte, dokud dýně zcela nezměkne, asi 1 hodinu.

    Vyjměte z trouby a nechte vychladnout, aby se s ním dalo snadno manipulovat. Vydlabejte dužinu a přidejte do velkého hrnce. Opražený česnek vymačkejte ze slupek a slupky vyhoďte. Tymián vyhoďte.

    Do hrnce nalijte 4 šálky vývaru a přiveďte k varu. Pomocí mixéru nebo ponorného mixéru rozmixujte polévku úplně do hladka. Dochutíme solí a pepřem. Vraťte polévku do hrnce a v případě potřeby řeďte dalším vývarem, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Vmíchejte smetanu (volitelně).

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 287 / Protein 10 g / Uhlohydrát 45 g / Vláknina 7 g / Celkem cukrů 8 g / Celkový tuk 11 g / Nasycený tuk 5 g / Cholesterol 20 mg / Sodík 546 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post