Snadná kuřecí tortilla polévka od nuly

Tato mimořádně chutná kuřecí tortilla polévka je zahuštěná kukuřičnými tortillami a obsahuje drcené kuřecí maso, ancho chilli prášek, kukuřici a limetku. Je to naprosto vynikající! Přejděte na recept na Snadnou kuřecí tortillovou polévku nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Snadný recept na kuřecí tortillovou polévku od nuly

Doma konzumujeme pořádné množství polévky! Milujeme kuřecí polévku a sdíleli jsme různé recepty (podívejte se na naši kuřecí nudlovou polévku nebo naši zeleninovou těžkou citronovou kuřecí polévku). Tento snadný recept na tortillovou polévku je vysoko na našem seznamu oblíbených. Můžete to udělat úplně od začátku, jak je znázorněno v níže uvedené metodě. Nebo, pokud máte málo času, použijte k přípravě grilovací rošt nebo zbytky kuřete.

Jak udělat nejlepší kuřecí tortillovou polévku

Pokud tu sedíte se zbytkem nebo grilovaným kuřetem v lednici, použijte to! Tato polévka je ideální pro její oživení. Pokud začínáte od nuly, jděte na kuřecí stehna – kuřecí stehna s kůží a kostí. Jsou levnější a chutnější než kuřecí prsa.

Jak udělat nejlepší kuřecí tortillovou polévku

K vaření kuřete používáme dvoudílný postup. Kuřecí kůži dokřupejte ve stejném hrnci, ve kterém plánujeme vařit polévku, poté kuře přesuňte do trouby a pečte, dokud nebude propečené, ale stále šťavnaté. Poté kuře naporcujeme a křupavou kůži si odložíme na polevu nebo přesnídávku (YUM).

Založením kuřete v hrnci na polévku se tuk roztaví a spousta kousků se přilepí na dno pánve. Kousky přilepené na dně se časem dostanou do polévky a dodají barvu a chuť. Tuk je ideální pro vaření zeleniny. Na vaření zeleniny budete potřebovat pouze lžíci tuku, takže zbytek můžete vyhodit nebo použít jinde.

Jak udělat nejlepší kuřecí tortillovou polévku - zelenina a koření.

Do velkého polévkového hrnce vhoďte spoustu dobrot, jako je cibule, celer, jalapeňo, česnek, chilli a kmín, a vařte do měkka a sladké.

Jak udělat nejlepší kuřecí tortillovou polévku -- kuřecí vývar, tortilly a kukuřici.

Následujte kuřecí vývar, kukuřici, bobkový list a kukuřičné tortilly, které byly nakrájené na malé kousky. Po 20 minutách vaření bude dům šíleně vonět a polévka od tortill lehce zhoustne a provoní. Na řadě jsou rajčata – odlehčí a osvěží polévku. Používejte čerstvé nebo konzervované.

Po dalších deseti minutách dušení a přidání trhaného kuřecího masa a čerstvé limetkové šťávy budete mít TOHLE. Lahodná, lehce zahuštěná a ultra chutná kuřecí tortilla polévka.

Jak udělat nejlepší kuřecí tortillovou polévku

Je jen na vás, zda přidáte své oblíbené polevy. Jdeme na čerstvý koriandr, extra vymačkanou limetku, nakrájené avokádo, křupavé proužky tortilly (podívejte se, jak je děláme níže) a křupavou kuřecí kůži.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2016. Od zveřejnění tohoto v roce 2016 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Snadná kuřecí tortilla polévka od nuly

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Ancho chilli prášek je jemný, sladký a ovocný. V této polévce je perfektní. Po věky jsme ho mohli najít prodávaný v mezinárodních obchodech s potravinami, ale teprve nedávno jsme si ho všimli v běžných obchodech s potravinami. Projděte se uličkou s kořením a jedno seberte – McCormick vyrábí naprosto přijatelné koření nebo ušetříte trochu peněz a jdete na nejbližší mezinárodní trh. Existuje také řada domácích verzí online, Alton Brown má jednu, která je obzvláště dobrá.

Vyrobí 6 porcí

Budete potřebovat

Kuře

2 lžičky neutrálně ochuceného oleje

1 libra vykostěných kuřecích stehen s kůží

1/2 lžičky košer soli

1/4 lžičky ancho chilli prášku

Tortilla polévka

1 velká cibule, nakrájená nadrobno

5 stonků celeru, nakrájeného nadrobno

1 velké jalapeňo, jemně nasekané

3 stroužky česneku, nasekané (asi 1 polévková lžíce)

1 1/2 lžičky ancho chilli prášku

1 1/2 lžičky mletého kmínu

1 bobkový list

1 1/2 šálku kukuřice, čerstvé nebo mražené

4 (6-palcové) kukuřičné tortilly, nahrubo nasekané

6 šálků domácího nebo v obchodě zakoupeného kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku, viz náš recept na domácí kuřecí vývar

1 libra rajčat, zbavených jader a jemně nasekaných nebo 1 (14 uncí) nakrájených rajčat

Šťáva z půlky limetky

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pro podávání

Čerstvé lístky koriandru a jemné stonky

1 limetka, nakrájená na měsíčky

1 avokádo, nakrájené na kostičky

Rozdrobený nebo strouhaný sýr (queso fresco, Monterey jack nebo čedar)

Křupavé proužky tortilly, viz poznámky

Pokyny

  • Vařit kuře
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů F. Plech vyložte hliníkovou fólií.

    Kuřecí maso z obou stran potřeme solí a ancho chilli práškem.

    Ve velkém polévkovém hrnci na středním plameni rozehřejte olej. Přidejte kuřecí stehna kůží dolů a vařte, dokud kůže nezezlátne, asi 12 minut. Přeneste kuře kůží nahoru na připravený plech a pečte, dokud není kuře propečené; asi 20 minut.

    Po upečení přendejte na talíř a nechte 10 minut odpočívat. Někdy může být kuřecí kůže trochu tvrdohlavá, když ji sundáváte z pánve. Pokud kousky kuřete ulpívají na dně pánve, nebojte se. Oškrábejte větší kousky a položte je na kuřecí stehna. Menší kousky nechte v hrnci; budou použity do polévky.

    Až budete moci, odstraňte z kuřete kůži a maso naporcujte. Slupku buď vyhoďte, nebo si ji schovejte jako zálivku do polévky.

    • Uvařte polévku
    • Zatímco se kuře peče v troubě, můžete si připravit polévku. Odstraňte kromě jedné polévkové lžíce kuřecího tuku, který zůstal v hrnci z hnědnutí kuřecích stehen, a poté přidejte cibuli, celer, jalapeño, česnek, chilli prášek a kmín. Vařte, dokud cibule nezměkne, asi 10 minut.

      Vmíchejte bobkový list, kukuřici, nakrájené tortilly a kuřecí vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen, dochuťte solí a pepřem a odkryté vařte 20 minut.

      Přidáme rajčata a odkryté dusíme 10 minut. Vmícháme nakrájené kuře a limetkovou šťávu.

      Těsně před podáváním polévky otočte brojler na vysokou teplotu a poté opékejte kuřecí kůži (pokud ji používáte) do křupava, asi 1 minutu. Nakrájejte na proužky.

      Polévku rozdělte do misek a naplňte ji koriandrem, extra šťávou z limetky, avokáda, sýra, křupavých proužků tortilly a rezervovanou křupavou kuřecí kůží.

Tipy Adama a Joanny

  • Jak vyrobit křupavé proužky tortilly za méně než 1 minutu: Vložte papírovou utěrku do mikrovlnné trouby a navrch nasypte na tenké plátky nakrájené kukuřičné tortilly v jedné vrstvě. Vložte do mikrovlnné trouby po dobu 45 sekund, zkontrolujte tortillové proužky a poté v 20sekundových intervalech vložte do mikrovlnné trouby, dokud nebudou křupavé. Dávejte pozor, abyste je nespálili.
  • Nahraďte ancho chilli prášek jemným chilli.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Nezahrnuli jsme polevy jako avokádo.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 miska (1/6 receptu) / Kalorie 367 / Celkový tuk 18,4 g / Nasycený tuk 4,7 g / Cholesterol 81,2 mg / Sodík 650,8 mg / Uhlohydrát 29,9 g / Vláknina 3,8 g / Celkem cukrů 9,7 g / Protein 22 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post