Snadná krémová kaše ze sladkých brambor

Už jste zkoušeli bramborovou kaši? Je snadné si zamilovat tuto ultra krémovou batátovou kaši vyrobenou s máslem a špetkou skořice. Ty jsou na slané straně, ale níže jsem sdílel několik sladších variant. Přejděte na recept na šťouchané sladké brambory

Podívejte se na video

Video s receptem na šťouchané sladké brambory

Jak udělat nejlepší šťouchané sladké brambory

Bramborová kaše je stejně snadná jako příprava běžné bramborové kaše. Vzhledem k tomu, že batáty již mají hedvábnou texturu, promění se v naprosto lahodnou kaši.

Náš recept níže je na slané straně. Miluji přidání bobkového listu do vody při vaření brambor pro extra chuť a zachování jednoduché kaše s trochou másla, skořice, soli, pepře, a když chci, aby byly extra krémové, přidám zakysanou smetanu.

Jak si vybrat a připravit sladké brambory

Sladké brambory s červenou a oranžovou slupkou udělat nejlepší šťouchané sladké brambory (v USA někdy nesprávně označené yams). Tyto chutnají sladší a mají krémovější strukturu ve srovnání se suššími škrobovitějšími odrůdami sladkých brambor, jako jsou pálené nebo fialové sladké brambory.

Kůže by měla být pevná a hladká. Také raději kupuji malé až střední sladké brambory, protože tyto mají tendenci být o něco méně škrobové ve srovnání s opravdu velkými sladkými bramborami.

Na přípravu sladkých brambor, Používám kartáč na zeleninu, abych vydrhnul případné nečistoty ze slupky. Pokud nemáte kartáč na zeleninu nebo myčku, můžete zmačkat fólii a použít ji k vydrhnutí brambor.

Šťouchané batáty s máslem a skořicí

Jak vařit sladké brambory na šťouchání

Můj preferovaný způsob je spařit je ve vodě — stejně jako já u běžné bramborové kaše. Vařit je na sporáku je rychlé a snadné.

Do velkého hrnce přidám na kostičky oloupané batáty a podliju je asi centimetrem vody. Přidám velké množství soli a také bobkový list, poté přivedu vodu k varu a vařím do měkka. Sůl dává bramborám neuvěřitelnou chuť a bobkový list dodává trochu extra chuti. Někdy vyměním bobkový list za snítku nebo dvě čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu.

Nejlepší způsob, jak vařit sladké brambory na kaši
Oloupané a na kostky nakrájené batáty dusíme s trochou soli a bylinkami jako bobkový list, čerstvý tymián nebo rozmarýn.

Alternativní metody: Použijte troubu, mikrovlnnou troubu nebo tlakový hrnec (Instant Pot)

V troubě, batáty zaberou 40 až 60 minut. Chcete-li to provést, zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita a poté zabalte celé, neloupané sladké brambory s bobkovým listem do velkého listu fólie. Alobalový sáček položte na plech a pečte, dokud se brambory nedají propíchnout vidličkou. Doba pečení bude 40 až 60 minut. Opečené batáty rozbalte a až vychladnou, oloupejte je a vyhoďte slupky.

Při použití mikrovlnné trouby, budete pravděpodobně muset vařit brambory ve dvou dávkách. Neloupané batáty několikrát propíchejte hroty vidličky. Přidejte dvě až tři sladké brambory na talíř vhodný do mikrovlnné trouby a přikryjte vlhkou papírovou utěrkou. V mikrovlnné troubě jednou otočte, dokud se brambory nedají snadno propíchnout vidličkou, 8 až 12 minut. Když jsou dostatečně vychladlé na manipulaci, oloupejte a vyhoďte slupky.

K vaření sladkých brambor v tlakovém hrnci (Instant Pot), budete potřebovat zhruba 35 minut. Na dno tlakového hrnce vložte nerezovou podnožku (takou jsme byli u nás). Přidejte jeden šálek vody a navršte celé sladké brambory na trojnožku (do naší se vejdou 4 až 5 brambor). Uzavřete víko, poté vařte při vysokém tlaku 16 minut a nechte tlakový hrnec přirozeně uvolnit, což trvá dalších asi 10 minut. Když jsou dostatečně vychladlé na manipulaci, oloupejte a vyhoďte slupky.

Jak rozmačkat sladké brambory

Nejzřejmějším způsobem šťouchání sladkých brambor je použití šťouchadla na brambory. Pokud žádnou v kuchyni nemáte, nebojte se, vidlička to pěkně poslouží. Pomocí mačkače na brambory nebo vidličky vytvoříte krémovou kaši s malou texturou.

Mačkání sladkých brambor
Rozmačkáním bramborovým šťouchadlem nebo vidličkou vznikne krémová batátová kaše, která má stále trochu textury.

Pro nejjemnější a nejjemnější šťouchané batáty použijte kuchyňský robot nebo mlýnek na jídlo, který je vybaven nejmenším mlecím kotoučem.

Další tipy

Sladké brambory oloupejte. Miluju bramborovou kaši s kůží, ale když přijde na batáty, přijde mi ta slupka trochu tuhá. Pokud sladké brambory pečete nebo je vaříte v mikrovlnné troubě, můžete po uvaření odstranit slupku.

Udělejte je extra krémové se zakysanou smetanou nebo smetanou. Rád přidávám zakysanou smetanu. Chuť zakysané smetany vyvažuje sladkost sladkých brambor. Těžká smetana, mléko nebo půl napůl pomáhá přidat trochu krémovosti. Výborné by bylo i podmáslí.

Pokud milujete česnekrozmačkejte pár stroužků pečeného česneku – zde je náš oblíbený způsob pečení česneku.

Pro sladší verzivmíchejte trochu hnědého cukru, javorového sirupu nebo medu.

Další recepty ze sladkých brambor

Šťouchané batáty s máslem navrchu

Snadná krémová kaše ze sladkých brambor

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tyto snadné batátové kaše jsou na slané straně, ale můžete přidat pár ingrediencí navíc pro sladší verzi. Podívejte se na naše tipy v sekci poznámky níže, kde najdete naše návrhy.

Batáty můžete vařit, péct, v mikrovlnné troubě nebo použít tlakový hrnec. Naší preferovanou metodou je brambory dusit, protože to trvá podobně dlouho při použití tlakového hrnce a při vaření v mikrovlnné troubě a méně času než při použití trouby. Do výše uvedeného článku jsme zahrnuli kroky pro vaření sladkých brambor v troubě, mikrovlnné troubě a tlakovém hrnci.

Vyrobí 6 porcí (asi 5 1/2 šálků)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

3 libry sladkých brambor, vydrhnutých (5 až 6 malých až středních)

1 1/2 lžičky jemné mořské soli a více podle chuti

1 bobkový list, volitelně nebo náhradní snítka čerstvého tymiánu nebo rozmarýnu

3 lžíce másla

1/8 lžičky mleté ​​skořice nebo více podle chuti

3 lžíce zakysané smetany, husté smetany, mléka nebo půl na půl, volitelné

Jemné bylinky a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pokyny

  • Uvařte sladké brambory
  • Oloupejte a nakrájejte sladké brambory na 1-palcové kostky. Přidejte do velkého hrnce a přidejte tolik vody, aby byly pokryty asi jedním centimetrem vody. Přidejte sůl a bobkový list.

    Přiveďte vodu k varu, snižte plamen na mírný plamen a vařte, dokud se brambory snadno propíchnou vidličkou, 10 až 12 minut. Dobře sceďte a poté brambory vraťte do hrnce. Nebo pokud plánujete použít kuchyňský robot, přidejte je přímo do misky robota. (Kuchyňský robot dělá extra hedvábnou kaši ze sladkých brambor.)

    • Kaše sladké brambory
    • Přidejte máslo, skořici, černý pepř a špetku soli. Batáty rozmačkejte šťouchadlem na brambory do požadované konzistence. Pokud používáte kuchyňský robot, pulsujte do požadované konzistence.

      Pro extra krémové sladké brambory vmíchejte zakysanou smetanu nebo špetku husté smetany, mléka nebo půl na půl. Podávejte s máslem a nasekanými čerstvými bylinkami (volitelně) navrchu.

Tipy Adama a Joanny

  • Tipy na přípravu: Šťouchané sladké brambory lze připravit až 3 až 4 dny předem. Uchovávejte je pevně zakryté v chladničce. Mohou být také zmrazeny až na měsíc nebo déle (přidáním lžíce citronové šťávy zabráníte zhnědnutí).
  • Sladší šťouchané sladké brambory: Přidejte 2 lžíce hnědého cukru nebo javorového sirupu do vařených brambor před rozmačkáním. Také rádi zvyšujeme skořici o 1/4 lžičky. Podávejte s trochou javorového sirupu navíc a pokud máte rádi ořechy, přidejte hrst opečených pekanových nebo vlašských ořechů.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Asi 3/4 šálku / Kalorie 257 / Celkový tuk 6,7 g / Nasycený tuk 4,2 g / Cholesterol 17,4 mg / Sodík 711,1 mg / Uhlohydrát 46,2 g / Vláknina 6,9 g / Celkem cukrů 9,5 g / Protein 4,1 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post