Snadná instantní jablečná omáčka

Jak vyrobit jablečnou šťávu Instant Pot, která je tak lahodná, že překoná vše, co si můžete koupit v obchodě. Domácí jablečná omáčka je jednoduchá na přípravu a neuvěřitelně provoní kuchyni. Přejděte na Recept na instantní hrnec s jablečnou omáčkou

Perfektní instantní jablečná omáčka

Jak vyrobit jablečnou omáčku v tlakovém hrnci (instantní hrnec)

Příprava jablečného pyré v tlakovém hrnci je jednoduchá a bezproblémová. Zde jsou základní kroky (úplný recept je níže):

  1. Do tlakového hrnce vhoďte oloupaná jablka, koření (já mám ráda skořici a badyán), citronovou šťávu a vodu.
  2. Zavřete víko a vařte při vysokém tlaku 5 minut.
  3. Nechte tlakový hrnec přirozeně uvolnit po dobu 20 minut (to je důležité pro nejlepší texturu)
  4. Otevřete víko a jablka rozmačkejte nebo rozmixujte do omáčky.
Oloupaná a nakrájená jablka v instantním hrnci

Používáme náš 6litrový instantní hrnec, který uvaří jablka tak dobře, že se rozpadnou. K výrobě tohoto jablečného pyré nepotřebujete mixér.

Stačí jablka rychle zamíchat nebo rozmačkat a je hotovo!

Výroba jablečného pyré – jablka po uvaření v instantním hrnci

Další recepty na instantní hrnce: Vyzkoušejte naši Instant Pot Pot Roast nebo toto Easy Salsa Verde kuře.

Z jakých jablek je nejlepší jablečná omáčka?

Jablečnou omáčku si doma připravíte jednoduše a k její výrobě můžete použít téměř jakékoli jablko. Takže pokud jste to četli a obávali se, že nemáte vhodná jablka na jablečný protlak, zastavte se. S naším jednoduchým receptem můžete použít jakékoli jablko.

Zde jsou tipy, které jsme sdíleli s naším receptem na varnou jablečnou omáčku:

Pokud jde o výrobu jablečného pyré v naší kuchyni, vybíráme jablka, která rádi jíme. Pro nás to znamená sladká, křupavá jablka jako Honeycrisp, Fuji, Cox, Gala a Pink Lady. Po uvaření chutnají skvěle a při použití sladších jablek, jako jsou tato, nemusíme ani přidávat sladidlo jako cukr.

Více kyselých jablek jako Granny Smith funguje také. Nicméně v závislosti na tom, jak svraštělou máte jablečnou šťávu, možná zjistíte, že jablečná šťáva vyrobená pouze z jablek Granny Smith potřebuje dotek sladidla.

To je ale v pořádku, protože v našem níže uvedeném receptu doporučujeme připravit jablečný pyré bez cukru a poté ho hned po uvaření navrhnout ochutnat, zda nepotřebuje nějaké sladidlo.

S touto metodou nemůžete udělat chybu a máte zaručenou jablečnou šťávu, kterou milujete!

Miska domácí instantní jablečné omáčky

Jak dlouho vydrží domácí jablečná omáčka?

Jablečné pyré vydrží skladované ve vzduchotěsné nádobě v lednici až dva týdny. Jablečný protlak můžete také zmrazit až na 6 měsíců (možná i déle).

Pro pokyny ke konzervování jablečného pyré doporučujeme použít jiný zdroj. Se zavařováním a konzervováním potravin nemáme mnoho zkušeností.

Další jablečné recepty

Milujeme jablka! Zde jsou některé z našich nejlepších receptů na jablka:

Snadná instantní jablečná omáčka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Domácí jablečná omáčka je jednoduchá na přípravu, neuvěřitelně provoní kuchyni a chutná mnohem lépe než cokoli, co si můžete koupit v obchodě. Používejte jablka, která rádi jíte. Obzvláště rádi používáme křupavá, sladká jablka při výrobě jablečného pyré a obecně nepřidáváme žádná sladidla. Pokud máte pocit, že jablečná omáčka potřebuje nějakou extra sladkost, přidejte na konci vaření sladidlo podle chuti. Doporučujeme hnědý cukr, javorový sirup nebo med.

Použitím loupaných jablek je tento recept snadný, ale můžete použít jablka s kůží. Pokud tak učiníte, použijte potravinářský mlýnek vybavený středním diskem k rozmixování omáčky a odstranění většiny uvařených slupek, abyste získali nejlepší texturu. Pokud nemáte mlýnek na potraviny, můžete slupky rozmixovat do omáčky. Nebo omáčku propasírujte přes síto, abyste odstranili slupky.

**Doba vaření této jablečné omáčky je 5 minut, ale mějte na paměti, že tlakovému hrnci trvá déle, než dosáhne tlaku, než začne doba vaření, a uvolní tlak po skončení doby vaření.

Vyrobí asi 4 šálky

Budete potřebovat

4 libry křupavých sladkých jablek (8 velkých), opláchnutých, viz tipy

Jedna 3palcová tyčinka skořice nebo 1/2 lžičky mleté ​​skořice

2 lžíce čerstvé citronové šťávy, čerstvé pomerančové šťávy nebo jablečného octa

1 ½ lžičky vanilkového extraktu

1 až 2 celé badyány, volitelné

Hnědý cukr, med, javorový sirup nebo jiné sladidlo podle chuti, volitelné

Pokyny

  • Udělejte jablečný nálev
  • Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte jablka na 1-palcové kousky nebo klínky.

    Umístěte jablka, skořici, citronovou šťávu, vanilkový extrakt a badyán na dno 6litrového elektrického tlakového hrnce (Instant Pot). Přidejte 1/3 šálku vody a poté jablka kolem hrnce několikrát promíchejte.

    Zavřete víko, zvolte funkci „Pressure Cook“ nebo „Manual“ a vařte při vysokém tlaku po dobu 5 minut. Mějte na paměti, že časovač se nespustí, dokud není uvnitř hrnce dostatečný tlak, takže se časovač nemusí spustit až za několik minut.

    Po uplynutí doby vaření ihned neotevírejte víko a místo toho nechte tlak po dobu 20 minut přirozeně uvolnit. Po 20 minutách uvolněte zbývající tlak pomocí tlačítka pro rychlé uvolnění (dávejte pozor, abyste drželi ruce a obličej mimo dosah páry).

    Jablka promíchejte nebo rozmačkejte do vámi preferované konzistence. Ponorný mixér funguje také, ale jablka by měla být tak měkká, aby je stačila lžíce rozmačkat na omáčku.

    Ochutnejte jablečný protlak. Pokud chcete přidat sladidlo, přidejte ho podle chuti. Začněte lžičkou a poté přidávejte.

    Jablečná omáčka chladnutím trochu zhoustne, ale pokud se vám zdá příliš vodová, vložte jablečnou šťávu zpět do tlakového hrnce, zapněte funkci soté a vařte, dokud se trochu nezredukuje.

    • Ukládání
    • Uchovávejte jablečný protlak ve vzduchotěsné nádobě v chladničce po dobu až 2 týdnů. Zmrazte jablečný protlak až na 6 měsíců, možná i déle.

      Nemáme pokyny pro zavařování jablečného pyré a doporučujeme, abyste se poradili s dalšími zdroji pro zavařování.

Tipy Adama a Joanny

  • Nejlepší jablka k použití: V tomto receptu funguje většina odrůd jablek. V závislosti na tom, jak jsou sladké nebo nakyslé, možná zjistíte, že je budete muset upravit trochou sladidla, jako je javorový sirup nebo hnědý cukr. Používáme jablka, která rádi jíme, což znamená, že obvykle děláme jablečnou omáčku se sladkými, kyselými jablky jako Honeycrisp, Gala nebo Fuji.
  • Pro nejlepší jablečnou chuť zkombinujte dvě nebo tři odrůdy jablek.
  • Přidejte více skořice: Jedna tyčinka skořice dodá jablečné omáčce trochu tepla, ale není to přehnané. Pokud máte rádi hodně skořice v jablečném omáčce, přidejte do hrnce 1/2 lžičky navíc.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Cukr jsme do výpočtů nezahrnuli.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 60 / Celkový tuk 0,2 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 1,3 mg / Uhlohydrát 15,5 g / Vláknina 2,7 g / Celkem cukrů 11,6 g / Protein 0,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post