Směšně snadný banánový chléb

Toto je náš oblíbený recept na banánový chléb! Budete potřebovat zralé banány (tři z nich), mouku, máslo, vejce, hnědý cukr a koření. Je to tak dobré, že budete chtít upéct dva bochníky. Tolik skvělých recenzí! Přejděte na Snadný recept na banánový chléb

Plátky našeho oblíbeného banánového chleba

Jak udělat nejlepší banánový chléb

Tento klasický, vlhký a naprosto lahodný banánový chléb vyrábíme roky a věděli jsme, že si nemůžeme nechat ujít příležitost se o něj s vámi podělit. Náš recept nepřináší žádná překvapení – budete potřebovat rozmačkané banány (dokonalé jsou 3 střední banány), mouku, máslo, hnědý cukr, vejce, jedlou sodu a koření.

Nejlepší banánový chléb s vlašskými ořechy

Milujeme banánově ořechový chléb, takže téměř vždy přidáváme nasekané a opražené vlašské ořechy. Pokud neradi přidáváte ořechy, vynechte je! To není problém.

Další možností je přidat čokoládové lupínky a udělat čokoládový banánový chléb. Čokoládová banánová kombinace je fantastická. Pokud vás to vzrušuje, možná byste se také rádi podívali na naše banánové čokoládové muffiny, plné čokoládových lupínků.

A když už jsme u dalších banánových receptů, hledáte něco trochu lehčího? Podívejte se na náš zdravější banánový chléb. Recept vyžaduje nižší cukr, olivový olej místo másla a přidává celá zrna.

Dobře, zpět k mému oblíbenému banánovému chlebu! Říkáme tomu směšně snadné, protože to tak je. Pokud dokážete smíchat ingredience v míse, můžete udělat tento rychlý chléb. Podívejte se na naše video níže a uvidíte, jak to dělám.

Pro nejlepší banánový chléb použijte zralé banány. Nemá smysl péct dávku tohoto chleba, pokud nepoužijete zralé banány. Chceme hnědé, skvrnité banány. Mohou mít i nějaká měkká místa. Nemyslím si, že banány mohou být na tento recept příliš zralé.

Takže pokud jsou vaše banány stále zelené, počkejte den nebo dva. Nebudete litovat. Pokud však potřebujete banánový chléb ASAP, zde je několik tipů pro urychlení procesu zrání:

Jak rychle dozrát banány

Pokud tam sedíte s nezralými banány a potřebujete upéct banánový chléb, existuje několik triků, jak proces zrání urychlit:

  • Přidejte do papírového sáčku. Pokud můžete počkat den nebo dva, hoďte banány do hnědého papírového sáčku. Banány uvolňují ethylen (hormon zrání). Pokud můžete tašku umístit do teplejšího prostoru vašeho domova, proces půjde ještě rychleji.
  • Pečte je. Pro rychlou volbu můžete banány upéct ve slupce, aby dozrály. Tento trik funguje nejlépe, když banány nejsou úplně zelené a už začínají dozrávat. Chcete-li to provést, vyložte neoloupané banány na plech a pečte v troubě 300F, dokud nebudou lesklé a černé (15 až 30 minut). Nebojte se, že během pečení vyteče banánová dužina nebo šťáva.

Díky banánům je chléb lahodně vlhký, sladký a chutný. Jakmile budete připraveni s banány, zbytek receptu se rychle spojí.

Šlehání přísad na banánový chléb (šťouchané banány, mouka, jedlá soda, máslo, hnědý cukr, vejce)

Rychlý přehled ingrediencí

Kromě zralých banánů potřebujete k výrobě banánového chleba ještě několik jednoduchých ingrediencí (úplný recept je níže):

  • Používáme všestrannou mouku, ale můžete použít 100% celozrnnou mouku nebo kombinaci celozrnné a všestranné mouky — do tohoto odlehčeného rychlého chleba používáme celozrnnou. Funguje i bezlepková směs mouky. Jen mějte na paměti, že změna mouky z víceúčelové mírně ovlivní strukturu chleba.
  • Prášek do pečiva je náš oblíbený kypřič banánového chleba. Od zveřejnění tohoto receptu se mnoho z vás zeptalo, zda můžete udělat banánový chléb bez jedlé sody a prášku do pečiva. Zatímco prášek do pečiva a jedlá soda jsou vynikajícími kypřicími prostředky při pečení, ne vždy jsou zaměnitelné. I když prášek do pečiva v tomto případě nepovažuji za dokonalou náhradu, pokud jste v nouzi, můžete zkusit nahradit dvě lžičky prášku do pečiva za jednu lžičku jedlé sody, kterou požadujeme v receptu níže. Chléb také nemusí zhnědnout a struktura se bude mírně lišit.
  • Sůl, vanilkový extrakt a skořice chléb ochuťte a nechte ho chutnat úžasně.
  • Máslo je můj oblíbený tuk při výrobě banánového chleba, protože dodává pečenému chlebu lahodnou máslovou chuť. Olivový olej je výbornou náhradou. Podívejte se na náš zdravější banánový chléb, který vyžaduje olivový olej místo másla.
  • hnědý cukr udržuje chléb chutný a vlhký. Jiné cukry můžete zaměnit (například bílý krystalový cukr nebo kokosový cukr), ale struktura chleba se mírně změní.
  • Vejce poskytují chlebu strukturu a stabilitu. Použijeme dvě vejce. Můžete zkusit použít dvě lněná vejce nebo aquafabu, pokud vejce nejíte.

Jak rozmačkat banány

Na drcení banánů nepotřebujete mixér — vidlice funguje naprosto v pořádku.

Mačkání banánů

Míchání těsta

Na těsto potřebujete pouze šlehač nebo stěrku. S chlebovým těstem zacházejte jako s těstem na muffiny nebo palačinky a snažte se ho nepřemíchat. Snažíte se vše promíchat, dokud už neuvidíte pruhy mouky. Tímto způsobem zůstane banánový chléb na lehčí, vlhčí straně místo těžké a ploché.

Další tipy

Při pečení banánového chleba očekávám, že vyjde perfektně (a vy určitě taky). Zde jsou naše nejlepší tipy na pečení rychlého chleba:

  • Formu na bochník vymažeme tukem a formu položíme na izolovaný plech nebo dva běžné pečicí plechy naskládané na sebe. Tento trik jsme vybrali před lety. Izolovaný plech (nebo dva plechy na sobě) napomáhá rovnoměrnému propékání dna chleba.
  • U skleněných pánví snižte teplotu. Pokud používáte skleněnou ošatku, snižte teplotu trouby o 25 stupňů Fahrenheita.
  • Jak poznám, že je banánový chléb připraven k vytažení z trouby? Tento chléb potřebuje 55 až 75 minut v troubě. K testování propečenosti používám dort tester, nůž nebo párátko. Pokud ho propíchnete a vyjde čistý, je chléb připraven k vytažení z trouby.
  • Co když chléb hnědne příliš rychle? Pokud se během pečení zdá, že vršek chleba příliš hnědne, přikryjte ho alobalem a pečte, dokud nebude hotový.
  • Ochlaďte na pokojovou teplotu. Vzhledem k tomu, že se bochník během chladnutí dále peče, je nejlepší ho nechat vychladnout na pokojovou teplotu. Chléb chladím v pánvi 5 až 10 minut, než ho přetáhnu na mřížku, kde může úplně vychladnout.

Skladování banánového chleba

Banánový chléb ve skutečnosti chutná lépe druhý den – to je také případ našeho snadného kořeněného jablečného chleba! Zde jsou naše tipy na jeho uložení:

  • Skladujte při pokojové teplotě až dva dny.
  • Uchovávejte zabalené v chladničce až týden.
  • Pevně ​​zabalené plátky zmrazte v mrazicích sáčcích na dva až tři měsíce.

Co říkají naši čtenáři

Pokud nevěříte, že náš recept vám pomůže dosáhnout dokonalého banánového bochníku doma, podívejte se, co na recept říkají naši čtenáři! Další recenze jsou v sekci komentářů níže.

“Nejlepší banánový chléb, jaký jsem kdy měl.” – Kalia

“Dnes jsem to udělal.” Jednoznačně NEJLEPŠÍ banánový chléb, jaký jsem kdy dělal a udělal jsem ho opravdu hodně. Hodně peču, tohle je vynikající!” – Diane

„Super-dobré! Vlhké, chutné, upečené během chvilky! Toto je můj nový oblíbený recept na banánový chléb“ – Julie

„Nejlepší recept na banánový chléb, jaký jsem zatím použil, a použil jsem nejméně 10 různých receptů. Vlhké, ne příliš sladké, jemné. Dokonalost!” – Eva

Další recepty na banány

Recept aktualizován, původně zveřejněn v lednu 2014. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2014 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Směšně snadný banánový chléb

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Vaše banány musí být zralé pro nejlepší a nejchutnější domácí banánový chléb. Ještě lepší je, když jsou přezrálé, hnědé a skvrnité.

Poznámka k velikosti pánve: Používáme formu na bochník 8 ½ palce krát 4 ½ palce; pokud máte pouze pánev o rozměrech 9 x 5 palců, zkontrolujte propečení o 5 až 10 minut dříve.

Udělá 1 bochník, přibližně 10 plátků

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 ½ šálku (195 gramů) univerzální mouky

1 lžička jedlé sody

1/4 lžičky jemné mořské soli

3/4 lžičky mleté ​​skořice

Nejlepší jsou 3 střední banány, silně kropenaté a hnědé banány, asi 1 ½ šálku rozmačkané

8 lžic (115 gramů nebo 1 tyčinka) nesoleného másla, rozpuštěného a ochlazeného

3/4 šálku (150 gramů) baleného světle hnědého cukru

2 velká vejce, lehce rozšlehaná

1 lžička vanilkového extraktu

1/2 šálku (50 gramů) vlašských ořechů, opečených a nasekaných, volitelné

1/2 šálku čokoládových lupínků, volitelné

Pokyny

  • Připravte těsto
  • Vycentrujte stojan v troubě a zahřejte na 350 ° Fahrenheita. Máslo a mouku na bochník 8 ½ palce na 4 ½ palce. Případně vymažte pánev tukem a vyložte ji listem pergamenu (jak je znázorněno na videu).

    Položte pánev na izolovaný plech nebo dva běžné plechy na pečení naskládané na sebe. Toto je volitelné, ale pomáhá při rovnoměrném pečení.

    Smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a skořici a dejte stranou.

    Na dně střední mísy rozmačkejte banány na hrubou pastu.

    Rozpuštěné máslo, hnědý cukr, vejce a vanilku zašleháme do banánů, dokud se dobře nespojí.

    Přepněte na velkou gumovou stěrku, oškrábejte stěny a dno mísy a poté přidejte suché ingredience ve třech částech a míchejte, dokud nezmizí mouka a těsto není hladké. Vmíchejte ořechy a čokoládové lupínky.

    • Dokončit
    • Těsto nalijeme do připravené pánve a povrch uhladíme. Pečte 55 až 75 minut, nebo dokud nůž zapíchnutý do středu chleba nevyjde čistý.

      Po 30 minutách v troubě zkontrolujte, zda chléb nemá barvu. Pokud se zdá, že hnědne příliš rychle, volně přikryjte hliníkovou fólií.

      Přemístěte na mřížku a nechte 5 minut vychladnout. Chleba zcela vychladlý rozbalte.

Tipy Adama a Joanny

  • Nejlepší je chléb pevně zabalit a uložit při pokojové teplotě přes noc nebo v lednici po dobu až jednoho týdne.
  • Veganský/bezvaječný banánový chléb: Použijte rostlinné máslo a vejce nahraďte lněnými vejci nebo aquafabou. Zde je náš recept na lněná vejce.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek / Kalorie 258 / Protein 4 g / Uhlohydrát 39 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 20 g / Celkový tuk 10 g / Nasycený tuk 6 g / Cholesterol 61 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post