Směšně snadné sušenky s čokoládou

Rozpuštěné máslo je tajemstvím rychlé a snadné výroby čokoládových sušenek! Žádné šlehání másla, žádné chlazení a těsto na sušenky se spojí během několika minut. Tyto sušenky jsou měkké uprostřed, žvýkací kolem středu a trochu křupavé kolem okrajů. Toto je můj oblíbený recept na čokoládové sušenky bez selhání! Přejděte na recept Easy Chocolate Chip Cookies nebo si přečtěte naše tipy na jejich výrobu.

Snadné sušenky s čokoládou

Nejjednodušší čokoládové sušenky od nuly

Existuje spousta receptů na čokoládové sušenky, ale tento je ten, na který chodím nejvíce. Již jsme sdíleli tento úžasný recept na čokoládové sušenky, který stále milujeme a naprosto si myslím, že byste jej měli brzy vyzkoušet. To znamená, že tyto sušenky s rozpuštěným máslem se vyrábějí rychleji a chutnají úžasně.

S tímto jednoduchým receptem, budete mít méně nádobí na čištění, není potřeba čas na změkčení másla, zchlazení těsta na sušenky je volitelné a těsto lze na sušenky zmrazit jiný den. Tohle prostě mohou být ty nejlepší sušenky!

Měkké čokoládové sušenky

Pojďme se bavit o ingrediencích Nejprve potřebujete k výrobě čokoládových sušenek. Náš seznam přísad bude vypadat velmi podobně jako ostatní recepty na našem blogu. Požadujeme mouku, jedlou sodu, sůl, rozpuštěné máslo, cukr, vanilkový extrakt, vejce a čokoládové lupínky.

  • Máslo je rozpuštěné, a proto je tento recept tak snadný. Použitím rozpuštěného másla máte také možnost máslo osmahnout, což sušenkám dodá oříškovou bohatou chuť. Opět je to volitelné a sušenky jsou fantastické, když jsou vyrobeny s obyčejným rozpuštěným máslem, ale je to něco, o čem musíte přemýšlet. Naše extra snadné sušenky z ovesných vloček také používají rozpuštěné nebo zhnědlé máslo.
  • Používáme jak krystalový, tak hnědý cukr, což se může zdát přehnané, ale každý druh cukru přispívá k chuti a textuře upečených sušenek něčím trochu jiným. Granulovaný cukr těsto osladí a přidá pěkný křupavý okraj a hnědý cukr dodá trochu karamelové chuti a udržuje středy měkké a žvýkací.
  • Na rozdíl od našeho dalšího receptu na čokoládové sušenky požadujeme 1 celé vejce a 1 žloutek. Vynecháním bílku z druhého vejce přidáme těstu na sušenky bohatost a udržíme sušenky křupavé na vnější straně a žvýkací uprostřed. Rozprostírají také dokonalé množství.
Výroba těsta na sušenky s čokoládou

Způsob výroby těchto čokoládových sušenek nemůže být jednodušší. Zde je to ve třech jednoduchých krocích!

  1. V jedné míse smíchejte suché ingredience (mouku, jedlou sodu a sůl).
  2. V druhé míse ušlehejte cukry, vejce a žloutek, vanilkový extrakt a rozpuštěné (nebo zhnědlé) máslo.
  3. Obě směsi spojíme a přidáme čokoládu. Rád přidávám velké kousky nebo kousky čokolády.
Výroba těsta na sušenky s čokoládou

Sušenky můžete péct rovnou a velké, jak chcete. Na extra velké sušenky použijte 3 až 4 lžíce těsta a na menší sušenky (jako na našich fotografiích) použijte asi 1 1/2 lžíce těsta na sušenky. V receptu níže jsem uvedl doporučené doby pečení.

Před pečením do vrchní části každého těsta nasypte pár kousků čokolády navíc. Tímto způsobem, když jsou upečené, uvidíte na vršku každé sušenky mazlavou čokoládu.

Snadné sušenky s čokoládou

Make Ahead a zmrazení cookies

Těsto na sušenky vydrží v lednici až 3 dny. Ráda je nejprve nabírám do kuliček z těsta, díky čemuž je pečení rychlé a snadné! I když jsou tyto sušenky úžasné hned upečené, jednou z výhod přípravy tohoto těsta předem je, že zchlazení těsta na sušenky udělá upečené sušenky ještě žvýkavější, hustší a chutnější.

Těsto na sušenky můžete také zmrazit.

  1. Plech vyložte pečícím papírem.
  2. Na plech vydlabejte kopečky těsta. Hromádky sušenek můžete nacpat k sobě, jen je nedovolte, aby se dotýkaly.
  3. Zmrazte do ztuhnutí.
  4. Přendejte zmrzlé těsto do vzduchotěsné nádoby nebo plastového sáčku. Uchovávejte v mrazáku až 3 měsíce.

Když jste připraveni péct jedno nebo více sušenek, pečte zmrazené sušenky bez rozmrazování. Přidá 3 až 5 minut doby pečení navíc.

Další naše oblíbené recepty na sušenky

Směšně snadné sušenky s čokoládou

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Rozpuštěné máslo je tajemstvím rychlé a snadné výroby čokoládových sušenek! Tyto sušenky jsou měkké uprostřed, žvýkací kolem středu a trochu křupavé kolem okrajů. Pokud máte při přípravě těchto sušenek navíc pět minut, zkuste máslo před přidáním do těsta na sušenky osmahnout. Zhnědlé máslo dodává sušenkám oříškovou bohatost. (Zde je náš návod na zhnědnutí másla a níže poskytujeme pokyny)

Udělá asi 18 sušenek

Budete potřebovat

1 3/4 šálku (220 gramů) univerzální mouky

1/2 lžičky jedlé sody

1/2 lžičky jemné mořské soli

10 lžic (140 gramů) nesoleného másla

3/4 šálku (150 gramů) baleného hnědého cukru

1/2 šálku (100 gramů) krystalového cukru

1 velké vejce

1 velký vaječný žloutek

2 lžičky vanilkového extraktu

1/2 lžičky prášku na espresso, volitelné, viz poznámky

1 3/4 šálku (8 uncí) polosladkých čokoládových lupínků nebo kousků

Vločková mořská sůl, volitelně pro posypání upečených sušenek

Pokyny

  • Připravte si máslo
  • Pro tento recept na sušenky s čokoládou můžete použít běžné rozpuštěné máslo nebo zhnědlé máslo.

    Pro běžné rozpuštěné máslo rozpusťte máslo v mikrovlnné troubě nebo na sporáku a poté vychlaďte. Až vychladne na dotek, použijte rozpuštěné máslo v receptu níže.

    Na zhnědlé máslo (naše oblíbené) rozpusťte máslo na světlé pánvi na středním ohni. Občas pánví zakružte, abyste se ujistili, že se máslo rovnoměrně rozpouští. Při rozpouštění začne máslo pěnit a barva se změní ze světle žluté na zlatou a nakonec na hnědou. To trvá jen minutu nebo dvě.

    Když opečené máslo voní oříškově a máslo je světle zlatavé, přendejte opečené máslo do žáruvzdorné misky, aby vychladlo. Když je na dotek vychladlé, použijte opečené máslo v receptu níže.

    • Připravte si těsto na sušenky
    • Ve střední míse smíchejte mouku, jedlou sodu a sůl. Dát stranou.

      Ve velké míse ušlehejte cukry, celé vejce, žloutek, vanilku a rozpuštěné máslo nebo zhnědlé máslo. Zašlehejte prášek na espresso (volitelné).

      Přepněte na velkou gumovou stěrku a poté přidejte suché ingredience ve 3 částech a jemně míchejte, dokud nezmizí. Přiklopte většinu čokoládových lupínků, hrst si uložte na přidání na vršky každé naberané sušenky před pečením.

      • Péct sušenky
      • Zahřejte troubu na 325 stupňů Fahrenheita (160 °C) a vyložte plech pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou.

        Na plechy nasypte 1 1/2 kopečky polévkové lžíce nebo použijte střední naběračku na sušenky. Nechte mezi sušenkami 2 palce, aby se mohly rozležet. (U větších sušenek použijte 3 až 4 polévkové lžíce těsta a rozmístěte je o 3 palce.) Do vrchní části každého kopce na sušenky vtlačte několik kousků čokolády navíc.

        Sušenky pečte po jednom plechu a během vaření jednou otočte, po dobu 12 až 16 minut. Sušenky by měly být po okrajích dozlatova hnědé, ale uprostřed světlé. Sušenky nechte 5 minut vychladnout na plechu a poté přendejte na mřížku, aby úplně vychladly. Před podáváním posypte každou sušenku několika vločkami mořské soli (volitelně).

        Upečené sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 3 dny při pokojové teplotě nebo až týden v chladničce.

Tipy Adama a Joanny

  • Espresso prášek je volitelná přísada. Dodává sušenkám trochu bohatosti a chuti. Nepřidáváme tolik, aby chutnaly jako káva, ale jen tolik, aby chutnaly extra výjimečně. Používáme Medaglia D’Oro Espresso, které jsme zakoupili ve specializovaném kuchyňském obchodě (také jsem to viděl online). Ve špetce lze použít granule instantní kávy, ale použijte o něco méně.
  • Browning Butter: Zde najdete kompletní návod, který vám pomůže.

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka / Kalorie 217 / Celkový tuk 10,6 g / Nasycený tuk 6,4 g / Cholesterol 37,5 mg / Sodík 106,9 mg / Vláknina 1,2 g / Celkem cukrů 18,7 g / Protein 2,7 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post