Směšně snadné sušenky s arašídovým máslem

Jak vyrobit lahodné sušenky z arašídového másla, které přirozeně neobsahují mouku, máslo a mléčné výrobky. Jedna z našich oblíbených sušenek! Přejděte na jednoduchý recept na sušenky s arašídovým máslem nebo si přečtěte naše tipy na jejich výrobu.

Domácí sušenky z arašídového másla

Náš recept je založen na staromódním třísložkovém receptu na sušenky s arašídovým máslem, který vyžaduje pouze arašídové máslo, cukr a vejce. Když vezmete tento jednoduchý recept a přidáte několik dalších ingrediencí, můžete připravit fantastické sušenky z arašídového másla, které si každý zamiluje.

Pokud máte rádi sušenky s arašídovým máslem, podívejte se na náš recept na jedlé těsto na sušenky s arašídovým máslem!

Jak udělat nejlepší sušenky z arašídového másla bez mouky

Když jsme poprvé dělali tyto snadné sušenky bez mouky, byli jsme skeptičtí. Jak můžete udělat sušenky bez mouky? No, díky arašídovému máslu můžete a jsou úžasné!

Sušenky z arašídového másla bez mouky

Chcete-li připravit ty nejlepší sušenky z arašídového másla, které jsou měkké, extra máslové a chutné, budete potřebovat následující hlavní ingredience:

  • Burákové máslo — Můžete použít křupavé nebo krémové PB. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte velmi dobře promíchané arašídové máslo nebo zavařené arašídové máslo prodávané předem smíchané v obchodě. U sušenek, které jsou úplně od začátku, si zkuste vyrobit vlastní domácí arašídové máslo (před přípravou těsta na sušenky se ujistěte, že je dobře promícháno). Arašídové máslo můžete také vyměnit za mandlové.
  • Vejce — Na 1 šálek arašídového másla použijeme jedno vejce, které sušenkám dodá strukturu, chuť a vlhkost. Pro velmi měkké sušenky z arašídového másla přidejte ještě jedno vejce. Pokud přidáte vajíčko, těsto bude lepivější.
  • Cukr — Zde můžete použít téměř jakýkoli cukr. Milujeme kombinaci bílého krystalového cukru a hnědého cukru. Díky této kombinaci budou sušenky chutnat skvěle se správným množstvím sladkosti. Jako základní recept používáme 3/4 šálku cukru, ale u sušenek, které jsou o něco méně sladké, můžete bez problémů snížit cukr na 1/2 šálku.
  • Prášek do pečiva — Jedlá soda pomáhá sušenkám pěkně zhnědnout, dodává texturu a zlepšuje chuť sušenek. Pokud vás zajímá, zda můžete nebo nemůžete udělat sušenky z arašídového másla bez jedlé sody, můžete! Ve středu budou měkčí a dortovější.

Odtud můžete udělat sušenky mimořádně chutné s těmito volitelnými přísadami:

  • Sůl — Pevně ​​věříme v přidávání soli do sladkých receptů. U těchto sušenek nejprve ochutnejte arašídové máslo. Pokud je na slané straně, možná nebudete muset přidávat vůbec mnoho soli. Malá špetka by to měla udělat.
  • Vanilkový extrakt — Málokdy nás vidíme dělat sušenky bez šplouchnutí vanilky. Sladkým receptům dodává nádhernou bohatost.
  • Melasa — Toto je volitelná přísada, která se v sušenkách s arašídovým máslem příliš často nevidí. To znamená, že pokud nějaké máte v kuchyni, zkuste do těsta na sušenky přidat 1/2 až 1 lžičku melasy. Dodává barvu, bohatost a trochu štiplavosti, která prořízne cukr.
  • Skořice — Zde je další neobvyklá přísada, ale miluji kombinaci skořice a arašídového másla.
  • Drcené arašídy — Pro extra křupavé sušenky vmíchejte do těsta na sušenky 1/4 šálku drcených arašídů.
  • Čokoládové lupínky — Pro čokoládové sušenky s arašídovým máslem vmíchejte asi 1/3 šálku čokoládových lupínků.

Sušenky jsou výborné čisté, ale jak můžete vidět na našich fotografiích, můžete se pobavit a připravit sušenky plněné džemem nebo čokoládou. Všechny podrobnosti jsme uvedli v receptu níže.

Pečené sušenky z arašídového másla

Mohu připravit těsto předem?

Těsto na sušenky z arašídového másla vydrží v lednici až 3 dny. I když můžete péct hned, chladící těsto na sušenky dělá lepší sušenky. Těsto na sušenky můžete také zmrazit.

Vzhledem k tomu, že jsme jen my dva, těsto na sušenky neustále mrazíme. Zmrazené těsto na sušenky vydrží v mrazáku až 3 měsíce. Jak na to:

  1. Plech vyložte pečícím papírem
  2. Připravte si těsto na sušenky jako obvykle
  3. Na plech vydlabejte kopečky těsta. Hromádky sušenek můžete nacpat k sobě, jen je nedovolte, aby se dotýkaly
  4. Zmrazte do ztuhnutí
  5. Přendejte zmrzlé těsto do vzduchotěsné nádoby nebo plastového sáčku. Uchovávejte v mrazáku až 3 měsíce
  6. Když vás přepadne chuť, pečte zmrazené sušenky bez rozmrazování. Přidá 2 až 5 minut doby pečení navíc

Pokud jste milovali tyto sušenky, zde je několik dalších jednoduchých receptů na sušenky, které můžete vyzkoušet:

Směšně snadné sušenky s arašídovým máslem

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Připravte si dávku těchto sušenek z arašídového másla bez mouky za méně než 15 minut! Jsou jemné a naprosto lahodné hladké, s kopečkem džemu nebo kapkou čokolády navrchu. Preferujeme je se směsí cukru krystalového a hnědého, ale můžete použít pouze jeden druh cukru. (Použijeme 1/2 hrnku hnědého cukru a 1/4 hrnku bílého)

**Při přípravě cukroví plněných džemem je nejlepší přidat džem v den podávání. Pokud je necháte přes noc, sušenky příliš změknou nadbytečnou vlhkostí. Uchovávejte obyčejné sušenky a sušenky pokapané čokoládou ve vzduchotěsné nádobě až 2 dny nebo zmrazujte jednotlivě zabalené až 3 měsíce.

Udělá asi 16 sušenek

Budete potřebovat

1 šálek arašídového másla, krémového nebo hrubého, viz poznámky

1 velké vejce

3/4 šálku cukru, použijte granulovaný, hnědý cukr nebo směs

1 lžička jedlé sody

1/2 lžičky vanilkového extraktu

1/2 lžičky melasy, volitelně

1/4 lžičky mleté ​​skořice, volitelné

Špetka soli, podle chuti, viz poznámky

Pokyny

    Zahřejte troubu na 350 stupňů Fahrenheita. Dva plechy vyložte pečicím papírem nebo použijte silikonové pečící podložky.

    Ve střední misce smíchejte arašídové máslo, vejce, cukr, jedlou sodu, špetku soli, vanilku, melasu (volitelně) a skořici (volitelně), dokud se nespojí a nedá se nabírat.

    Naberte nebo vyválejte do 1-palcových koulí a položte je dva palce od sebe na připravené plechy. Zatlačte na kopečky zadní částí lžíce nebo hroty vidličky, aby se sušenka trochu vyrovnala.

    Pečte, dokud vnější okraje nezačnou světle hnědnout a povrchy vypadají suché, 8 až 11 minut. Sušenky 10 minut chlaďte na plechu, aniž byste je pohnuli. Sušenky přesuňte na chladicí mřížku, aby úplně vychladly. (Sušenky chladnutím zpevní).

    • Džem nebo čokoládové sušenky s arašídovým máslem
    • U sušenek z arašídového másla plněných marmeládou před pečením udělejte lžící uprostřed kuliček z těsta malou prohlubeň. Když jsou sušenky upečené a vychladlé, potřete doprostřed každé sušenky lžičku džemu.

      U sušenek pokapaných čokoládou, když jsou sušenky upečené a vychladlé, rozpusťte 1/3 šálku čokoládových lupínků a pokapejte je. Pro sušenky pokapané čokoládou a arašídovým máslem přidejte před rozpuštěním jednu lžíci arašídového másla k čokoládovým lupínkům.

Tipy Adama a Joanny

  • Nejlepší arašídové máslo k použití: Pro dosažení nejlepších výsledků použijte velmi dobře promíchané arašídové máslo nebo zavařené arašídové máslo prodávané předem smíchané v obchodě.
  • Sůl: Před přípravou sušenek ochutnejte arašídové máslo. Pokud je na slanější straně, možná nebudete muset do těsta na sušenky přidávat další špetku soli.
  • Sušenky s arašídovým máslem se sníženým obsahem cukru: Použijte 1/2 šálku cukru. Sušenky budou trochu lepivější a nepůjde je tak snadno odsadit vidličkou. Pořád se dobře pečou a chutnají skvěle, jen ne tak sladké.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 sušenka / Kalorie 128 / Celkový tuk 8,6 g / Nasycený tuk 1,8 g / Cholesterol 11,6 mg / Sodík 163,5 mg / Celkový obsah sacharidů 10,5 g / Vláknina 0,8 g / Celkem cukrů 8,5 g / Protein 4g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post