Směšně dobrý dip z olivového oleje

Tento snadný a skupinový dip z olivového oleje se rychle spojí a nikdy nezklame. Chci říct, kdo by nechtěl namáčet chleba do olivového oleje s bylinkovým, česnekovým a parmazánovým sýrem? Přejděte na směšně dobrý recept na dip z olivového oleje

Směšně dobrý recept na dip z olivového oleje

Jak vyrobit namáčecí olej, který bude milovat každý

Rád bych řekl, že jsme dobří v zábavě, ale nepřipadá mi to tak. I když právě tady na tomto blogu máme spoustu receptů na předkrmy, když k nám přijdou přátelé, zasekneme se v tom, co podávat. Zde přichází na řadu tento extra snadný dip z olivového oleje. Je to zachránce života. Dá se to dohromady za 5 minut a všem se to líbí.

Snadný dip z olivového oleje

TAKÉ SE VÁM LÍBÍ: Jak upéct česnek v troubě — vyměnit syrový česnek za rozmačkaný pečený česnek v tomto dipu z olivového oleje by bylo úžasné.

Jedna z mých oblíbených věcí na tomhle je, že si můžu ingredience vyměňovat podle toho, co mám v kuchyni, nebo podle toho, kdo přijde. Moje oblíbená kombinace chutí je něco jako slané kapary a parmazánbylinky jako rozmarýn a hodně česneku.

Také jsem byl známý okořeňte trochou drcených červených chilli vloček a když to mám v lednici, tak rozmačkaná sardelka nebo malé mačkání sardelové pasty je vynikající. Pokud chcete dip trochu osladit, přidejte malou kapku kvalitního balzamikového octa.

Ingredience na dip z olivového oleje

Ber to jako celek chuťová bomba že po smíchání s olivovým olejem a chlebem je to správné množství chuti, abyste se stále vraceli pro další. V této souvislosti možná budete chtít udělat dvojitou dávku. Tahle věc jde rychle.

Pak vše nakrájejte na malé kousky lžící je rozmačkejte na sypkou pastu. Nandejte na talíř pak navrch nalijte extra panenský olivový olej. Snadný!

Další jednoduché nápady na předkrmy: podívejte se na naši smetanovou omáčku Tzatziki s fetou, náš směšně snadný koktejl z pečených krevet a náš oblíbený recept na domácí hummus.

Směšně dobrý dip z olivového oleje

Tato směs česneku a bylinek je chuťová bomba. Po polití olivovým olejem se změní na lahodný dip k chlebu. Extra olivový olej mějte blízko, vždy můžete talíř doplnit dalším.

Vyrobí asi 1/2 šálku, podává 4 až 6

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 stroužky česneku nebo více podle toho, jak chcete česnekový

2 lžíce kapar, okapaných

1/2 lžičky sušeného oregana

2 lžičky nasekaného čerstvého rozmarýnu

2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu

3 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu

Špetka mořské soli, pokud ji máte, zkuste lanýžovou sůl

Čerstvě mletý pepř, podle chuti

Špetka drcených vloček červené papriky, volitelně, aby to bylo pikantní

1/2 šálku extra panenského olivového oleje a více podle potřeby

Křupavý chléb, na kostky

Pokyny

    Česnek a kapary nasekáme najemno. Přidejte do misky spolu s oreganem, rozmarýnem, tymiánem a sýrem. Dochuťte malou špetkou soli a pepře. Zadní částí lžíce vmačkejte bylinky do česneku a kaparů.

    Na vykrajovaném plechu udělejte jeden nebo dva kopečky česnekovo-bylinkové směsi. Navrch pokapejte olivovým olejem. Podáváme s kostkami chleba.

Tipy Adama a Joanny

  • Příprava: Česnekovo-bylinkovou směs si připravte den nebo dva předem a pevně přikrytou uložte do lednice. Čerstvé bylinky mohou ztratit barvu. Až budete připraveni k podávání, přidejte směs na talíř a potřete olivovým olejem.
  • Kapary: Milujeme slané kapary, které do dipu přidávají, ale pokud je v kuchyni nemáte, vynechejte je. Dip chutná skvěle i bez nich.
  • Sušené bylinky vs. čerstvé: Preferujeme k tomu čerstvý rozmarýn a tymián, ale místo čerstvého můžete použít sušený rozmarýn a tymián. Sušené bylinky před přidáním do směsi trochu rozdrťte v dlani. Budete také chtít použít o něco méně – asi 1/2 čajové lžičky.
  • Používejte vysoce kvalitní olivový olej — my opravdu milujeme olivový olej Partanna v červené plechovce. Chutná skvěle a není tak drahý jako některé jiné vysoce kvalitní olivové oleje.
  • Přidat malou kapku balzamikového octa není nikdy špatný nápad.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Chleba jsme do výpočtů nezahrnuli.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce: Asi 1 1/2 polévkové lžíce / Kalorie 172 / Protein 1 g / Uhlohydrát 1 g / Vláknina 0 g / Celkem cukrů 0 g / Celkový tuk 19 g / Nasycený tuk 3 g / Cholesterol 2 mg / Sodík 104 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post