Skořicový kořeněný jablečný chléb

Tento skořicový jablečný chléb je velmi jednoduchý na přípravu, úžasně provoní vaši kuchyni a dobře se skladuje. K výrobě budete potřebovat dvě velká jablka. Přejděte na Snadný recept na jablečný chléb

Snadný jablečný chléb

Jak vyrobit jablečný chléb

Tento recept na rychlý chléb se skořicovým jablkem je snadný! Ingredience jsou docela jednoduché. Kromě jablek (více o výběru jablek na pečení jsme sdíleli níže) budete potřebovat také některé základní ingredience (úplný recept s množstvím ingrediencí je níže v oblasti receptů):

Plátky skořicového jablečného chleba

Cukr: V tomto používáme cukr krupicový i hnědý. Můžete si vybrat, zda použijete jedno nebo druhé, ale zjistili jsme, že tato kombinace vytváří rychlý chléb, který je vlhký a chutný uprostřed a se zlatohnědým navrchu.

Koření: Použijeme velké množství mleté ​​skořice a také trochu mletého zázvoru, muškátového oříšku a soli.

Neutrální olej: Neutrálním olejem mám na mysli takový, který není příliš aromatický. V tomto receptu bude fungovat rostlinný olej, avokádový olej, olej z hroznových jader a dokonce i velmi jemně ochucený olivový olej.

Vejce: Do chleba používáme dvě vejce — stejně jako když děláme banánový chleba. Dodají vnitřku chleba strukturu, chuť a hutnou vlhkou střídku.

Mouka, prášek do pečiva a jedlá soda: Všestranný je náš cíl, ale výměna části nebo celé mouky za celozrnnou bude fungovat (jako to, co jsme udělali v tomto zdravém banánovém chlebu). Tento chléb je plný jablek, takže k vykynutí v troubě potřebujeme také jedlou sodu a prášek do pečiva.

Vanilkový a mandlový extrakt: Je nepravděpodobné, že bychom tu něco upekli bez vanilkového extraktu, ale do tohoto chleba také rádi přidáme malinký kousek mandlového extraktu. Nepřidáváme tolik, aby chléb chutnal po mandlích, ale přidáváme jen tolik, aby byl chléb sladší a teplejší. Pokud nemáte mandlový extrakt, můžete chleba udělat, ale pokud máte chuť experimentovat, vezměte láhev a vyzkoušejte. Miluji to.

ořechy: Ty jsou volitelné, ale dodávají chlebu pěknou texturu. Jakékoli ořechy budou fungovat. Na fotkách jsem použila kombinaci pekanových ořechů a vlašských ořechů, ale použijte to, co máte po ruce.

Výroba chleba

K výrobě tohoto jablečného chleba nepotřebujete žádné luxusní vybavení. Začněte tím, že nastrouhaná jablka necháme uležet s cukrem, solí a kořením. Když jablka sedí, cukr a sůl na ně působí, aby jim pomohly uvolnit lahodnou tekutinu – stejnou strategii používáme při výrobě našeho oblíbeného jablečného koláče. Je to tato tekutina, která se poté smíchá se zbývajícími ingrediencemi a vznikne tak chutný, vlhký chléb.

Příprava jablečného chleba: Mísa s nastrouhaným jablkem, cukrem a kořením.

Po 10 až 15 minutách můžete vmíchat zbylé suroviny, nalít do ošatky a upéct.

Když je chléb hotový, nechte ho úplně vychladnout. Vím, že je to těžké (bojuji s tím pokaždé, když to dělám), ale když nechám chléb vychladnout, chléb se uvnitř dopeče a zabrání tomu, aby byl střed příliš vlhký a lepkavý.

Poznámka k velikostem ošatek: Tento chléb raději peču v menší ošatkovací pánvi o rozměrech 8 1/2 palce x 4 1/2 palce. Zjistil jsem, že chléb je v této velikosti pekáče pěkný a vysoký. Pokud máte pouze pánev o rozměrech 9 x 5 palců, můžete v ní chleba stále péct. Chléb bude trvat o něco kratší dobu, než se upeče ve větší pánvi. Při použití větší pánve začněte kontrolovat propečení o 5 až 10 minut dříve.

Jaká jablka jsou nejlepší na pečení?

K výrobě tohoto jablečného chleba použijeme přibližně 1 libru jablek. Obzvláště milujeme následující odrůdy jablek na pečení (toto je stejný seznam, který používáme při výrobě domácího jablečného koláče, dušených jablek nebo této jednoduché jablečné omáčky):

  • babička Smithová — Vaše standardní, nikdy nezklamané pečení jablka. Koláč, křupavé a v troubě si po čase udrží svou strukturu.
  • Honeycrisp — Extra křupavé a po upečení vždy pevně drží. Jeden z našich oblíbených!
  • Jonagold — Koláč s trochou sladkosti. Dobře drží i v troubě.
  • Braeburn — Křupavá, sladká jablka, která dobře drží v koláči a jiných pečených dezertech.
  • Mutsu — Velká jablka, která vypadají jako velký Golden Delicious. Má sladkou medovou chuť a dobře drží v pečivu.
  • Růžová slečna — Dobrá rovnováha sladkého a kyselého. Při pečení si také udrží tvar.
  • Golden Delicious — Sladké a chutné jablko, které je velmi univerzální. Při pečení vydrží, ale bude měkčí než některé z výše uvedených odrůd.
  • Jazz — Sladká a křupavá chuť. Krásně vydrží v koláči.

Kolik jablek je v jedné libře?

Jeden bochník jablečného chleba bude vyžadovat jednu libru jablek. V jedné libře jsou přibližně tři střední jablka (nebo dvě velká jablka v jedné libře). Po oloupání a nakrájení jedna libra jablek naplní přibližně 3 šálky.

S tímto receptem na jablečný chléb, pokud máte o něco méně nebo o něco více nastrouhaných jablek, měli byste být v pořádku.

Skladování chleba

Stejně jako pečený banánový chléb chutná tento jablečný chléb druhý a třetí den ještě lépe než první den, kdy ho děláte. Chleba ráda zabalím do nějaké fólie nebo uskladním ve vzduchotěsné nádobě a nechám pár dní na lince. Pokud ho plánuji podávat později během týdne nebo jsem udělal extra bochník, zmrazím ho.

Jablečný chléb skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny při pokojové teplotě a v mrazáku až 1 měsíc (možná déle). Při zmrazování chleba dbejte na to, abyste jej dobře zabalili, aby se do chleba nedostal žádný zápach z mrazáku.

Více rychlých chlebů na pohled

Skořicový kořeněný jablečný chléb

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento skořicový jablečný chléb je velmi jednoduchý na přípravu, úžasně provoní vaši kuchyni a dobře se skladuje. K výrobě budete potřebovat dvě velká jablka. V našem článku výše jsme poskytli spoustu tipů na nejlepší jablka na pečení.

Poznámka k velikosti pánve: Používáme formu na bochník 8 1/2 palce krát 4 1/2 palce; pokud máte pouze pánev o velikosti 9 x 5 palců, začněte kontrolovat propečenost o 5 až 10 minut dříve.

Udělá jeden bochník (10 plátků)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

2 velká pečená jablka, oloupaná (asi 1 libra)

2 polévkové lžíce (25 gramů) krystalového cukru

1/2 šálku (100 gramů) hnědého cukru

1/4 lžičky jemné mořské soli

1 1/4 lžičky mleté ​​skořice

1/4 lžičky mletého zázvoru

1/4 lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

1 1/2 šálku (189 gramů) víceúčelové mouky

1 lžička prášku do pečiva

1/2 lžičky jedlé sody

1/4 šálku neutrálního oleje, jako je rostlinný olej nebo olej z hroznových jader

2 velká vejce, lehce rozšlehaná

1 lžička čistého vanilkového extraktu

1/4 lžičky mandlového extraktu, volitelně

2/3 šálku (85 gramů nebo 3 unce) ořechů, nasekaných, volitelné

Pokyny

  • Připravte těsto
  • Vycentrujte stojan v troubě a zahřejte na 350 stupňů Fahrenheita. Vymažte máslem a moukou 8 1/2 palce na 4 1/2 palce nebo vyložte formu pečicím papírem a lehce nastříkejte nebo vymažte olejem.

    Jablka oloupejte a zbavte jádřince, poté použijte struhadlo a nastrouhejte je. Do velké mísy přidejte nastrouhaná jablka.

    K jablkům přidejte krystalový cukr, hnědý cukr, sůl, skořici, zázvor a muškátový oříšek a dobře promíchejte. Misku odstavte na 10 až 15 minut. Když budou jablka sedět, uvolní docela dost tekutiny.

    Zatímco jablka sedí s cukrem a kořením, připravte si suché ingredience. Ve střední míse rozšleháme nebo prosijeme mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu.

    Když jsou jablka hotová, vmíchejte olej, rozšlehaná vejce, vanilku a mandlový extrakt, dokud se dobře nespojí.

    Pomocí velké gumové stěrky oškrábejte stěny a dno mísy, poté přidejte suché ingredience ve třech částech a jemně míchejte, dokud nezmizí a těsto není hladké. Vmícháme ořechy.

    • Dokončit
    • Nalijte těsto do pánve a uhlaďte vršek. Pečte 55 až 75 minut, nebo dokud nůž zapíchnutý do středu chleba nevyjde čistý.

      Po 30 minutách v troubě zkontrolujte, zda chléb nemá barvu. Pokud se zdá, že hnědne příliš rychle, volně přikryjte hliníkovou fólií.

      Když je chléb hotový, přemístěte jej v pánvi na mřížku, aby na 5 minut vychladl. Chleba rozbalte a položte na rošt pravou stranou nahoru. Před krájením zcela vychladněte.

      Jablečný chléb skladujte ve vzduchotěsné nádobě až 4 dny při pokojové teplotě a v mrazáku až 1 měsíc (možná déle). Při zmrazování chleba dbejte na to, abyste jej dobře zabalili, aby se do chleba nedostal žádný zápach z mrazáku.

Tipy Adama a Joanny

  • Tip na večerní pečení: Formu na bochník položte na izolovaný plech nebo na dva běžné plechy naskládané na sebe a zasuňte do trouby (to děláme v našem videu).
  • Ořechy: V tomto chlebu rádi používáme pekanové nebo vlašské ořechy, ale krásné by byly i lískové ořechy a mandle. Použijte jeden nebo kombinaci ořechů. Můžete je také úplně vynechat.
  • Veganský/bezvaječný jablečný chléb: Měli byste být schopni nahradit vejce dvěma lněnými vejci. Ve vlastní kuchyni jsme to zatím nezkoušeli.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1 plátek / Kalorie 261 / Celkový tuk 12,2 g / Nasycený tuk 5,3 g / Cholesterol 37,2 mg / Sodík 139,9 mg / Uhlohydrát 35,2 g / Vláknina 1,9 g / Celkem cukrů 17,9 g / Protein 4,6 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post