Salsa z pečených rajčat

Jak vyrobit rajčatovou salsu, která je lepší než cokoli, co si můžete koupit v obchodě! Pro tuto snadnou rajčatovou salsu si opečeme rajčata, česnek a papriku a poté je přidáme k cibuli, koriandru a limetce pro chutnou a návykovou domácí salsu. Přejděte na Recept Salsa z pečených rajčat

Salsa z pečených rajčat

Toto je naše oblíbená domácí rajčatová salsa a slibujeme, že se vždy budete chtít vrátit pro další. Metoda a seznam ingrediencí je inspirován naší praženou salsou Verde. Bylo na to tolik pozitivních ohlasů, že jsme se rozhodli vyzkoušet stejný recept, ale místo tomatillos použít červená rajčata. Stejně jako tomatillo salsa chutná tato rajčatová salsa úžasně!

Jak vyrobit ultra chutnou rajčatovou salsu

Pokud hledáte čerstvou rajčatovou salsu, možná budete chtít zkontrolovat náš domácí recept na pico de gallo nebo tuto 15minutovou míchanou salsu. Oba zaberou pár minut, než se připraví, a perfektně se hodí téměř ke všemu. Milujeme je, ale když mám ještě pár minut strávených v kuchyni, miluji místo nich dělat tuto salsu z pečených rajčat.

Salsa je opravdu jednoduchá na přípravu. Zde jsou základní kroky (celý recept je v rámečku receptu níže).

Krok 1, osolte rajčata, papriky a česnek. Umístěte rajčata, papriky a česnek pod brojler na vysokou úroveň, každou ingrediencí otočte tak, aby se všechny strany mírně připálily. To lze také provést na grilu (použil bych středně vysokou teplotu).

Krok 2, sloupněte slupky. Rajčata, papriky a česnek necháme trochu vychladnout a poté z rajčat, paprik a česneku stáhneme slupky (mělo by to jít snadno). Pro trochu barvy a zuhelnatění můžete nechat některé černé slupky z rajčat a/nebo paprik nedotčené.

Krok 3, Smíchejte do salsy. Odstraňte jádřinec rajčat a poté je přidejte spolu s paprikou a česnekem do kuchyňského robotu. Přidejte trochu cibule, čerstvého koriandru a čerstvé limetkové šťávy a poté mixujte, dokud nebudete spokojeni s konzistencí salsy. Líbí se mi to trochu tlusté.

salsa z pečených rajčat se vyrábí v kuchyňském robotu

Salzu si můžete vychutnat hned, ale pokud máte čas, přikryjte ji a dejte do lednice. Jak salsa sedí, stává se ještě chutnější.

Jedna poznámka k rajčatům: Rád v tomto receptu používám čerstvá zralá rajčata, protože mají tolik chuti. Pokud chcete, můžete použít konzervu, ale zabráníte tím opékání rajčat. Papriku a česnek však můžete ještě opéct.

Další snadné recepty na salsu

Recept aktualizován, původně zveřejněn v říjnu 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Salsa z pečených rajčat

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Pro tuto snadnou rajčatovou salsu si opečeme rajčata, česnek a papriku a poté je přidáme k cibuli, koriandru a limetce pro chutnou a návykovou domácí salsu. Jak se tato rajčatová salsa ochladí, stane se opravdu chutnou. Ve skutečnosti, pokud máte čas, nechte ho před podáváním hodinu nebo dvě v lednici. Nebo si to udělejte den nebo dva předem.

Připraví přibližně 2 šálky

Budete potřebovat

1 libra rajčat (3 až 4 střední)

1 paprička jalapeňo

1 serrano pepř

2 neloupané stroužky česneku

1 malá cibule, nakrájená (asi 1/2 šálku)

1/4 šálku volně balených lístků koriandru a jemných stonků

2 lžíce čerstvé limetkové šťávy nebo více podle chuti

Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti

Pokyny

    Zahřejte brojler na roštu asi 4 palce pod zdrojem tepla. Do zapékací mísy dejte rajčata, jalapeño, serrano pepř a česnek. Grilujte za občasného obracení, dokud skvrny nezčernají, asi 8 minut. Rajčata, papriky a česnek necháme vychladnout. Viz poznámky k použití grilu.

    Když rajčata, papriky a česnek dostatečně vychladnou, oloupejte z rajčat většinu slupek a odstraňte jádřince. Z paprik oloupejte většinu slupek a odstraňte semínka. Pro pikantnější salsu ponechte v ní některá nebo všechna semínka. Změklý česnek vyjměte z kůry.

    Do kuchyňského robotu nebo mixéru přidejte pečená rajčata, papriky, dužinu česneku, cibuli, koriandr, limetkovou šťávu a špetku soli. Promáčkněte 3 až 4krát, nebo dokud není salsa téměř hladká a nezůstanou na ní žádné velké kousky rajčat, podle potřeby seškrábejte po stranách. Podle konzistence a chuti dochuťte více limetkovou šťávou, solí nebo pepřem. Ochlaďte na pokojovou teplotu a poté chlaďte asi 1 hodinu, aby se rozvinula chuť.

Tipy Adama a Joanny

  • Použití konzervovaných rajčat: Rád v tomto receptu používám čerstvá zralá rajčata, protože mají tolik chuti. Pokud chcete, můžete použít konzervu, ale zabráníte tím opékání rajčat. Papriku a česnek však můžete ještě opéct.
  • Pokud nemůžete najít serrano papričky, nahraďte je jalapeño.
  • Použití grilu místo grilování: Rajčata, papriky a česnek můžete grilovat na grilu. Doporučujeme používat grilovací koš na středně vysokou teplotu.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce Asi 1/4 šálku / Kalorie 17 / Celkový tuk 0,1 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 76,4 mg / Uhlohydrát 4g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 2,1 g / Protein 0,7 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post