Salsa Verde z pečených Tomatillo

Jeden z mých oblíbených receptů na salsu! Vyzkoušejte náš snadný recept na pečenou salsu verde se spoustou chuti díky pečeným tomatillos, paprikám a česneku. Přejděte na Recept Salsa z pečených tomatillo

Salsa Verde z pečených Tomatillo

Jak vyrobit salsu z pečených tomatillo

Salsa verde je jedna z mých nejoblíbenějších sals. Rozzáří téměř vše, co do něj namáčíte nebo s ním podáváte – ahoj kuřecí nachos. Pro přípravu naší oblíbené verze orestujeme tomatillos, papriky a česnek. Pražením je salsa mimořádně chutná. Pokud hledáte čerstvou salsu, vyzkoušejte náš domácí recept na pico de gallo nebo tuto rychlou a snadnou salsu (je tak jednoduchá na přípravu a každý ji miluje).

Pražené ingredience pro tomatillo salsa verde

Tomatillos jsou hvězdou tohoto jednoduchého receptu na salsu. Vypadají jako malá zelená rajčata a mají papírové slupky. Před vařením je třeba odstranit slupky. Tomatillos se přidávají do zapékací mísy s papričkou jalapeňo, serrano papričkou a několika stroužky česneku. Poté orestujeme.

Použití našeho pečícího brojleru urychlí pečení. Bude to trvat 10 až 12 minut. Po orestování zbavte papriky slupky a většiny semínek. Můžete je nechat, jen mějte na paměti, že salsa bude mnohem pikantnější. Vzhledem k tomu, že je opečený, změkčená dužina česneku se snadno vymačká ze slupky. Potom tomatillos, papriky a česnek hodíme do kuchyňského robotu.

Pro osvěžení přidá syrovou cibuli, limetkovou šťávu a koriandr, poté salsu pár pulsů a máte hotovo. Snadné (a skvělé, když se podává spolu s čerstvými, domácími tortilla chipsy).

Vyzkoušejte tyto recepty s použitím Salsa Verde

Recept aktualizován, původně zveřejněn v září 2009. Od zveřejnění tohoto v roce 2009 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Salsa Verde z pečených Tomatillo

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Salsa verde je jednou z našich oblíbených sals. Rozzáří snad vše, co do něj namáčíte nebo s čím podáváte. Použití grilu v troubě urychlí pečení. Bude to trvat asi 15 minut. Po orestování je velmi snadné odstranit slupky z paprik a také většinu semínek. Můžete je nechat, jen mějte na paměti, že salsa bude mnohem pikantnější.

Vyrobí přibližně 8 porcí (asi 2 šálky)

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 libra tomatillos, oloupaných a opláchnutých (6 středních tomatillos)

1 paprička jalapeňo

1 serrano pepř

2 neloupané stroužky česneku

1/2 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru, viz náš zeleninový vývar nebo náš recept na kuřecí vývar

1/4 střední cibule, nakrájená

1/3 šálku volně balených lístků koriandru a jemných stonků

1 lžíce limetkové šťávy nebo více podle chuti

1/2 lžičky soli nebo více podle chuti

Pokyny

    Zahřejte brojler na roštu asi 4 palce pod zdrojem tepla. Do zapékací mísy dejte tomatillos, jalapeño, serrano pepř a česnek. Grilujte za občasného otáčení, dokud skvrny nezčernají, 10 až 12 minut.

    Vyjměte zapékací mísu a přidejte kuřecí vývar a vařečkou seškrábněte všechny kousky přilepené na dně. Tomatillos, papriky a česnek necháme vychladnout.

    Když jsou dostatečně vychladlé na manipulaci, oloupejte z paprik většinu slupek a odstraňte semínka. Pro pikantnější salsu ponechte v ní některá nebo všechna semínka. Změklý česnek vyjměte z kůry.

    Do kuchyňského robotu přidejte pečená tomatillos, papriky, dužinu česneku, cibuli, koriandr, limetkovou šťávu a sůl. Nalijte asi polovinu tekutiny z pekáče a poté 3 až 4krát promáčkněte, nebo dokud nebude salsa téměř hladká a nezůstanou na ní žádné velké kusy tomatillo, podle potřeby seškrábejte po stranách. Podle konzistence a chuti dolaďte větším množstvím tekutiny, limetkové šťávy nebo soli.

Tipy Adama a Joanny

  • Vzhledem k tomu, že tento recept využívá funkci grilování v troubě, doporučujeme použít zapékací mísu s vysokou teplotou nebo plech s okrajem.
  • Pokud nemůžete najít serrano papričky, nahraďte je jalapeño.
  • Salsa vydrží dobře přikrytá v lednici asi 1 týden.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/4 šálku / Kalorie 31 kalorií / Protein 2 g / Uhlohydrát 7 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 5 g / Celkový tuk 0 g / Nasycený tuk 0 g / Cholesterol 0 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post