Salát z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Podávejte tento barevný salát s nakrájenými rajčaty, cibulí a okurkou s čímkoli nebo přes cokoli. S rajčaty, cibulí, okurkou, petrželkou a jednoduchým vinaigrettem je salát křupavý, ultra chutný a je vegetariánský. Přejděte na recept na salát s nakrájenými rajčaty, cibulí a okurkou

Salát z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Jak udělat nejlepší salát z rajčat, cibule a okurky

S tímto salátem přišel Adam začátkem léta a od té doby ho děláme. Pokud připravujete jídlo, je to perfektní salát, který můžete mít v lednici, abyste jídlům dodal křupavost, barvu a chuť. Můžete podávat téměř s čímkoli. Opravdu. Podívejte se níže na několik návrhů.

Salát je jednoduchý na přípravu — smícháme nadrobno nakrájená rajčata, sladkou cibuli a okurky. Vmíchejte hodně čerstvé petrželky a zakončete jednoduchou octovou octou.

Příprava salátu z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Dresink je velmi podobný tomu, který používáme, když děláme orzo a okurkový salát nebo tento snadný salát z cizrny a rajčat.

Začněte trochou octa (nebo použijte čerstvý citron) a poté vmíchejte trochu dijonské hořčice, medu, soli, pepře a olivového oleje. Je svěží, lehký a krásně se s ním pracuje se šťávou z nakrájených rajčat a okurky.

Salát vydrží zakrytý v lednici dva až tři dny. Když sedí, šťáva z rajčat, cibule a okurky se mísí s dresinkem, takže chutná ještě lépe. Tak moc miluji šťávy na dně mísy; Jím to lžící.

Salát z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Dělali jsme to celé léto. Je to chutné samo o sobě, ale náš oblíbený způsob, jak si ho vychutnat, je jako „salsa“. Jíme ho k snídani, obědu i večeři.

Jak podáváme nakrájený salát

Možností, jak tento barevný salát podávat, je nepřeberné množství. Zde je několik návrhů:

  • Lžící přes míchaná vejce k snídani
  • Vmíchejte do rýže, quinoy nebo jiných vařených zrn
  • Přidejte do tacos nebo hlávkového salátu
  • Podávejte na pečenou rybu, kuřecí nebo vepřové kotlety
  • Přidejte do vydatnějších salátů pro extra barvu a křupavost
  • Nalijte na krémový hummus a podávejte s pita chipsy
  • Přidejte do studených polévek, jako je gazpacho na křupání
  • Pochutnejte si na grilovaném chlebu, jako byste chtěli rajčatovou bruschettu
  • Podávejte jako čerstvou salsu spolu s tortilla chipsy
Salát z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Další snadné saláty

Salát z nakrájených rajčat, cibule a okurky

Tento snadný salát z nakrájených rajčat a okurky připomíná izraelský salát vyrobený z nakrájených rajčat, okurky a spousty petrželky. Na zálivku použijte ocet nebo čerstvou citronovou šťávu. Vzhledem k tomu, že do salátu přidáváme syrovou cibuli, čím sladší cibule, tím lépe. Pokud je najdete, zkuste cibule Walla Walla nebo Vidalia.

Vyrobí asi 6 šálků

Budete potřebovat

1 dlouhá anglická okurka nebo 3 perské okurky, nakrájené na malé kousky

1 libra rajčat, nakrájených na malé kousky

1/4 velké sladké cibule, nakrájené na malé kousky (1 šálek nakrájené)

1 šálek čerstvé petrželové natě, nasekané

2 lžíce octa, citronové šťávy nebo kombinace

2 lžíce extra panenského olivového oleje

1 lžička dijonské hořčice

1/4 lžičky medu, volitelné

Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Pokyny

    Do velké mísy přidejte nakrájené okurky, rajčata, cibuli a petrželku.

    V tekuté odměrce nebo střední misce šlehejte ocet (nebo citronovou šťávu), olivový olej, hořčici a med, dokud se nesmíchá. Dresink dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem — použijeme 1/2 lžičky jemné mořské soli.

    Zálivkou přelijeme salát a promícháme. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte nebo přikryjte a uchovávejte v lednici až 3 dny.

Tipy Adama a Joanny

  • Okurky: Pokud nejsou k dispozici anglické ani perské okurky, použijte 2 běžné okurky. Pokud používáte okurky bez pecek (perské nebo anglické), nechte slupku a nakrájejte na malé kousky. U běžných okurek je před nakrájením oloupejte a vyškrábněte velká semínka.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/2 šálku / Kalorie 45 / Celkový tuk 2,7 g / Nasycený tuk 0,4 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 108,5 mg / Uhlohydrát 5,2 g / Vláknina 1,1 g / Celkem cukrů 2,4 g / Protein 1,3 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post