Salát z červeného ovoce

To může být nejhezčí ovocný salát. Červené ovoce hodíme do nejjednodušší dvousložkové zálivky z pomerančové šťávy a trochy cukru. Milujeme jahody, maliny a švestky pro tento jednoduchý, krásný salát. Přejděte na recept na červený ovocný salát nebo si přečtěte naše tipy, jak to udělat.

Salát z červeného ovoce

Jak vyrobit ovocný salát

Ovoce, které se rozhodnete přidat do salátu, je zcela na vás. Rádi si z jahod děláme základ a odtud vycházíme. Nejlepším řešením je rozhodnout se, až budete v obchodě – kupte si to, co vypadá a voní nejlépe.

ovocný salát s červeným ovocem a pomerančovým dresinkem

Ovoce nakrájejte na stejné velikosti. Navrch vymačkejte šťávu z jednoho pomeranče a poté přidejte trochu cukru. Množství cukru se může lišit v závislosti na sladkosti ovoce, které jste si vybrali. Obvykle přidáváme 1 až 2 polévkové lžíce.

Ovocný salát nechte při pokojové teplotě 15 až 20 minut. Když sedí, cukr vytáhne část přírodních šťáv z ovoce a přidá se do dresinku. Poté podávejte.

Další ovocné recepty:

Recept aktualizován, původně zveřejněn v červnu 2013. Od zveřejnění v roce 2013 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Salát z červeného ovoce

Dresing pro tento snadný ovocný salát nemůže být jednodušší – čerstvá pomerančová šťáva a cukr. Ovoce, které přidáte, je na vás. Jako základ si rádi ponecháváme jahody a odtud přidáváme.

Vyrobí přibližně 6 porcí

Budete potřebovat

2 libry zralých jahod

1 libra ovoce navíc, jako jsou maliny, švestky nebo třešně

šťáva z 1 pomeranče, asi 1/3 šálku

1 lžíce cukru, plus další podle chuti

Pokyny

    Jahody pak rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Zbývající ovoce nakrájejte na podobnou velikost jako jahody. (Pokud používáte maliny, nechte je celé).

    Jemně promíchejte ovoce, pomerančový džus a cukr. Nechte při pokojové teplotě 15 až 20 minut. Znovu promíchejte a poté podávejte.

Tipy Adama a Joanny

  • Ovocné saláty si nejlépe vychutnáte ve stejný den, kdy je děláte. Pokud ho potřebujete udělat předem, křehké ovoce (například maliny) uchovávejte až do podávání odděleně. Jahody, švestky a třešně budou v pořádku až jeden den předem. Při skladování dbejte na to, aby byly přikryté v chladničce.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 85 / Celkový tuk 0,9 g / Nasycený tuk 0,1 g / Cholesterol 0 mg / Sodík 8,7 mg / Uhlohydrát 19,2 g / Vláknina 6,8 g / Celkem cukrů 10,8 g / Protein 2,5 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post