Rychlý řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát je dostatečně snadný na to, abyste jej připravili na rušnou letní noc, a je dostatečně speciální, abyste jej mohli sdílet se společností. Pokud jste viděli náš recept na řecký salát, poznáte mnoho ingrediencí v tomto těstovinovém salátu. Tento salát je rychlý, jednoduchý a chutný. Skočte na řecký těstovinový salát

Řecký těstovinový salát

Příprava těstovinového salátu inspirovaného Řeckem

Řecký těstovinový salát je výborný salát, který budete mít v zadní kapse. Je snadné nakupovat a rychle vyrobit. Podávejte jako přílohu nebo z ní vytvořte večeři a navrch dejte grilované kuře, krevety nebo křupavé tofu.

V tomto salátu používáme náš goto řecký salátový dresink, což je v podstatě olivový olej smíchaný s octem z červeného vína, oreganem, solí a pepřem. Poté pro extra zakousnutí přidejte kapku šťávy ze sklenice feferonek. Čerstvá citronová šťáva funguje, pokud nemáte v lednici pepperoncini.

Pro ještě více slané dobroty, pokud si koupíte fetu balenou ve slaném nálevu, použijte ji! Tato kalná, slaná tekutina je lahodná a dokonalá, když se přidá do tohoto těstovinového salátu. Používám dvě polévkové lžíce nebo tak. Je to vynikající.

Ingredience řeckého těstovinového salátu

Jako tradiční řecký salát kombinujeme čerstvá rajčata, červenou cibuli, olivy a velké množství sýru feta. Pro trochu větší křupavost miluji přidání jedné nakrájené zelené papriky a několika nakrájených feferonek.

Tento řecký těstovinový salát je ideální pro vaše příští setkání. Je svěží, barevná a chutná. Sám jsem si to také užíval jako základ pro něco jiného. Zvažte přidání cizrny, pečené krevety, křupavé tofu nebo šťavnaté kuře jako kompletní jídlo.

Řecký těstovinový salát s fetou, olivami, rajčaty a červenou cibulí.

Příprava salátu je rychlá. Na dně velké servírovací mísy prošlehejte ingredience na dresink a navršte vše ostatní. Snadný.

Další snadné saláty

Rychlý řecký těstovinový salát

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Řecký těstovinový salát je výborný salát, který budete mít v zadní kapse. Je snadné nakupovat a rychle vyrobit. Podávejte jako přílohu nebo z ní vytvořte večeři a navrch dejte grilované kuře, krevety nebo křupavé tofu.

Pro dobře vyzrálou a rozvinutou chuť používáme v tomto salátu solanku dvěma způsoby. Nejprve odebereme pár polévkových lžic šťávy ze sklenice feferonky, která přidá trochu pepře a koření. Zadruhé kupujeme fetu balenou ve slaném nálevu a využíváme toho, že do zálivky přidáme pár polévkových lžic kalné, slané tekutiny. Feferoncini a feta solanka jsou volitelné, ale pokud je máte po ruce, použijte je.

Vyrobí asi 6 porcí

Budete potřebovat

Zálivka

1/4 šálku (60 ml) extra panenského olivového oleje

1/4 šálku (60 ml) červeného vinného octa

2 polévkové lžíce (30 ml) solanky ze sklenice feferonky nebo použijte čerstvou citronovou šťávu

2 polévkové lžíce (30 ml) solanky z fety, volitelné, viz tipy

1 ½ lžičky sušeného oregana

1/4 lžičky jemné mořské soli plus více podle chuti

Těstovinový salát

8 uncí zkrácených těstovin, jako je motýlek, fusilli nebo penne

1/2 šálku na tenké plátky nakrájené červené cibule

3 malá rajčata, nakrájená, 1 ¼ šálku

1 zelená paprika, nakrájená

1 ¼ šálku oliv kalamata, vypeckovaných a rozpůlených

8 uncí sýra feta, nakrájeného na ½-palcové kostky

4 feferonky, nakrájené na tenké plátky, volitelné

Pokyny

    Nakrájenou cibuli dejte do misky a zalijte studenou vodou. Misku odstavte na 10 minut, aby se syrová chuť na cibuli trochu zklidnila. Před přidáním do salátu cibuli sceďte a opláchněte.

    Přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidejte těstoviny a vařte do měkka, 6 až 10 minut (doporučenou dobu vaření zkontrolujte na obalu). Sceďte a dobře opláchněte pod studenou vodou.

    Zatímco se těstoviny vaří, na dně velké mísy připravte dresink. Šlehejte olivový olej, červený vinný ocet, feta solanku, oregano, sůl a černý pepř, dokud se dobře nespojí.

    Scezené a propláchnuté těstoviny přidáme do zálivky a dobře promícháme.

    Vmícháme scezenou a propláchnutou červenou cibuli, rajčata, papriku, olivy, sýr feta a nakrájené feferonky.

    Ochutnejte kořením a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte nebo pro dosažení nejlepších výsledků zakryjte a nechte v chladničce alespoň 30 minut a až 5 dní.

Tipy Adama a Joanny

  • Feta solný roztok: Kupujeme feta sýr balený ve slaném nálevu. Ta zakalená tekutina je slaná, krémová a lahodná zašlehaná do našeho dresinku. Pokud nenajdete fetu prodávanou ve slaném nálevu, nevadí. Salát chutná stále skvěle, ale pokud ho najdete, kupte si ho. Feta je lepší a lák můžete použít k ochucení všeho možného (tento těstovinový salát, v ceně).
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Velikost porce 1/6 receptu / Kalorie 381 / Celkový tuk 21,2 g / Nasycený tuk 7,5 g / Cholesterol 33,6 mg / Sodík 661,4 mg / Uhlohydrát 37,4 g / Vláknina 4,2 g / Celkem cukrů 5,5 g / Protein 11,7 g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post