Rychlé a snadné citronové borůvkové muffiny

Tyto citronově borůvkové muffiny se rychle připravují s vlhkým a jemným středem plným borůvek a dokonale zlatohnědých vršků. Ty jsou inspirovány naším oblíbeným receptem na borůvkové muffiny. Tyto muffiny děláme roky a jsme tak šťastní, že jsme přidali tuto čerstvou citronovou odstředivku! Přejděte na recept na citronové borůvkové muffiny nebo si přečtěte, jak je vyrábíme.

Citronově borůvkové muffiny

Jak udělat nejlepší citronově borůvkové muffiny

K přípravě těchto jednoduchých muffinů s čerstvým citronem, borůvkami, moukou, cukrem, vanilkou a rostlinným olejem potřebujete jen pár misek a lžíci.

  • V našem receptu fungují čerstvé nebo mražené borůvky. Najít sladké čerstvé borůvky po celý rok je složité. Naštěstí nám to nebrání v tom, abychom získali náš muffin! Když použijete mražené borůvky, přidejte je, když jsou ještě zmrazené.
  • U citronu dáváme přednost použití čerstvého a vlastně používáme jak kůru, tak šťávu. Do cukru vetřem kůru z citronu, což fantasticky přiměje všechny aromatické oleje, aby prostoupily těsto na muffiny.
  • Používáme všestrannou mouku, ale v receptu by měla fungovat celozrnná mouka nebo vaše oblíbená bezlepková mouka. Pokud se vám zdá těsto trochu husté, nebojte se, další kapka tekutiny to napraví.
  • Na rozdíl od mnoha našich receptů na pečení používáme pro tyto muffiny jako tuk olej. Obvykle ráda používám máslo pro chuť, ale olej dělá tyto muffiny ve středu lehkými a vzdušnými.
  • Pro tekutinu použijte mléko nebo nemléčné mléko. Dokonce jsem použil vodu, když jsem z obojího nedošel. Vyzkoušejte naše domácí ovesné mléko!
Na muffiny připravíme citronový cukr tak, že do cukru vetřeme citronovou kůru

Příprava muffinů ve třech snadných krocích

Když si uvědomíte, jak snadno se tyto muffiny vyrábějí, budete je chtít dělat znovu a znovu. Tolik našich čtenářů už vlastně ano. Tento recept na citronové muffiny je inspirován naším snadným receptem na borůvkové muffiny. Má spoustu pětihvězdičkových recenzí!

  1. Do cukru vetřete citronovou kůru, dokud cukr nechytne citronové aroma.
  2. V jedné míse smícháme suché ingredience, v druhé pak mokré. Spojením obou směsí vytvořte těsto.
  3. Vmícháme borůvky, těsto rozdělíme do košíčků na muffiny a upečeme.

Volitelný krok: Na našich fotografiích můžete vidět, že jsme navrch každého muffinu přidali tenký plátek citronu. Líbí se mi, jak to vypadá, a protože doporučujeme před pečením citron posypat trochou cukru, chutná také úžasně.

Citronově borůvkové muffiny

Stejně jako u našeho původního receptu na muffiny, i tento recept lze použít k přípravě muffinů různých velikostí:

  • Osm nebo devět muffinů velikosti pekárny s velkým vrcholem
  • Jedenáct až dvanáct standardních borůvkových muffinů
  • Dvacet až dvaadvacet mini borůvkových muffinů

Další recepty na muffiny

Jednoduché citronové borůvkové muffiny

Rychlé a snadné citronové borůvkové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento recept na citronově borůvkové muffiny připraví osm velkých muffinů s velkým vrcholem, deset standardních muffinů nebo 20 až 22 mini muffinů (viz poznámka níže o době pečení pro mini muffiny). Lze použít čerstvé nebo mražené borůvky. Pokud používáte zmrazené, nerozmrazujte je před přidáním do těsta.

Připraví 8 velkých muffinů s velkým vrcholem / 10 standardních muffinů / 20-22 mini muffinů

Budete potřebovat

1 1/2 šálku (195 gramů) víceúčelové mouky

3/4 šálku (150 gramů) krystalového cukru plus 1 polévková lžíce na vršky muffinů

1/4 lžičky jemné mořské soli

2 lžičky prášku do pečiva

1 citron

1/3 šálku (80 ml) oleje s neutrální příchutí; řepka, zelenina a hroznová semínka jsou skvělé

1 velké vejce

1/3 šálku až 1/2 šálku (80 ml – 120 ml) mléka; používejte mléčné nebo nemléčné výrobky

1 lžička vanilkového extraktu

6 až 8 uncí čerstvých nebo mražených borůvek (asi 1 šálek); viz poznámka níže o mražených bobulích

Extra tenké plátky citronu, volitelné

Tipy Adama a Joanny

  • Můžete je vyrobit z čerstvých nebo mražených borůvek – pokud použijete mražené, borůvky nerozmrazujte.
  • U mini muffinů bude doba pečení kratší – během pečení je sledujte a počítejte s tím, že to bude trvat 9 až 11 minut.
  • Tloušťka těsta: Těsto by mělo být husté a „nabíratelné“ – nemělo by být tekuté, suché ani extra husté jako těsto. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte mouku po lžících do správné konzistence. Pokud je těsto suché nebo příliš husté, přidejte mléko po lžících, dokud nebude mít správnou konzistenci.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Výpočty jsou na jeden standardní muffin (v tomto receptu je jich 10).

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste Recept inspirovaný a upravený z Allrecipes.com

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 214 / Celkový tuk 8,1 g / Nasycený tuk 0,8 g / Cholesterol 19,3 mg / Sodík 71,6 mg / Uhlohydrát 33,1 g / Vláknina 0,9 g / Celkem cukrů 17,1 g / Protein 3g

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post