Rychlé a snadné borůvkové muffiny

K přípravě těchto jednoduchých borůvkových muffinů vám postačí jedna miska recept s borůvkami, moukou, cukrem, vanilkou a rostlinným olejem. Tyto muffiny děláme roky a jsme vždy rádi, že jsme to udělali. Přejděte na Snadný recept na borůvkový muffin

Podívejte se na video

Video s receptem na borůvkové muffiny

Jak udělat nejlepší borůvkové muffiny

Tyto borůvkové muffiny jsou rychlé a snadné s vlhkým a jemným středem plným borůvek a dokonale zlatohnědým vrškem. Jsou také extra snadné na výrobu. Pro další roztočení těchto muffinů vyzkoušejte náš recept na citronově borůvkové muffiny nebo na muffiny bez vajec a mléčných výrobků vyzkoušejte tyto veganské borůvkové muffiny.

Snadné borůvkové muffiny

Ingredience na borůvkový muffin

Čerstvé nebo mražené borůvky pracovat v tomto receptu. Najít sladké čerstvé borůvky po celý rok je složité. Naštěstí nám to nebrání v tom, abychom získali náš borůvkový muffin! Když použijete mražené borůvky, přidejte je, když jsou ještě zmrazené.

Používáme všestrannou moukuale můžete použít 100% celozrnnou mouku nebo kombinaci celozrnné a víceúčelové mouky.

Funguje i bezlepková směs mouky. Jen mějte na paměti, že změna mouky z víceúčelové mírně ovlivní strukturu muffinů.

Krystalový cukr pomáhá, aby byly borůvkové muffiny chutné a jemné.

Můžete vyměnit za jiné cukry (například hnědý nebo kokosový), ale struktura chleba se mírně změní. Také miluji přidávání cukru na vršky muffinů těsně před pečením, které se změní na praskající vršek.

Olej je můj oblíbený tuk, který používám při přípravě těchto borůvkových muffinů. Při pečení obvykle používám máslo, protože miluji jeho chuť, ale po testování těchto muffinů s olejem i máslem jsme zjistili, že olej vytvořil křehčí muffiny.

Mléko je mou oblíbenou tekutinou na pečení muffinů, ale pokud jste bez mléka, zkuste domácí ovesné mléko, neslazené mandlové mléko nebo kokosové mléko.

Vejce dodává muffinům strukturu a stabilitu. Použijeme jedno vejce. Pokud nejíte vejce, můžete místo toho zkusit použít lněné vejce.

Prášek na pečení je náš oblíbený kypřič na tyto borůvkové muffiny.

Sůl a vanilkový extrakt dodají chlebu chuť a budou chutnat úžasně.

Jak vyrobit borůvkové muffiny ve třech snadných krocích

Když si uvědomíte, jak snadno se tyto muffiny vyrábějí, budete je chtít dělat znovu a znovu.

Krok 1, Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a trochu soli.

Krok 2, Přidejte olej, vejce, mléko a vanilkový extrakt a poté míchejte vidličkou, dokud se nesmíchá.

Krok 3Vmícháme borůvky, těsto rozdělíme do košíčků na muffiny a upečeme.

Borůvkové těsto na muffiny s borůvkami

Jak vyrobit mini muffiny

Náš recept lze použít k přípravě muffinů různých velikostí. Pomocí našeho receptu připravte následující:

  • Osm muffinů velikosti pekárny s velkým vrcholem
  • Deset standardních borůvkových muffinů
  • Dvacet až dvaadvacet mini borůvkových muffinů
Nabíráme těsto na borůvkové muffiny do formy na muffiny
Tento recept na borůvkové muffiny lze použít k přípravě 12 standardních muffinů nebo 22 až 24 mini muffinů!

Co říkají naši čtenáři

Pokud nevěříte, že náš recept vám pomůže dosáhnout nejlepších borůvkových muffinů úplně od začátku, podívejte se, co na recept říkají naši čtenáři! Další recenze jsou v sekci komentářů níže.

„Ty jsou úžasné! Tak jednoduché a chutné.” – Mary

“Toto jsou nejlepší borůvkové muffiny všech dob! Perfektní křupavý top, vlhký a lahodný. Snadná příprava a jednoduché ingredience.” – Trish

“Pekařská kvalita! Nejlepší borůvkové muffiny, jaké jsem kdy dělal!” – Andrea

Další recepty na muffiny

Od sdílení tohoto receptu a zjištění, jak moc je máte rádi (viz všechny recenze níže!). Sdíleli jsme několik dalších receptů na muffiny, které používají velmi podobné těsto. Podívejte se na tyto:

Pro trochu zdravější vzhled těchto muffinů vyzkoušejte naše Zdravé banánové borůvkové muffiny. Přidáme celozrnné obiloviny, zralé banány a snížíme cukr. Nejdůležitější však je, že chutnají skvěle! Nebo zkuste tyto veganské muffiny.

Čerstvé jahodové muffiny s trochou koření ze skořice a černého pepře — černý pepř se může zdát zvláštní, ale s čerstvými jahodami je vynikající. Těsto je velmi podobné tomuto receptu!

Vyzkoušejte naše klasické čokoládové muffiny s hnědým cukrem, zakysanou smetanou, těstem s vůní vanilky a spoustou čokoládových lupínků. Do těsta se přidává trochu zakysané smetany, aby bylo extra chutné, a dokonce můžete přidat borůvky nebo jahody pro kombinaci ovoce a čokolády.

Vyzkoušejte naše zázvorové ovesné borůvkové muffiny vyrobené z čerstvého zázvoru, čerstvých nebo mražených borůvek a ovsa. A navíc lžíci polevy s vůní vanilky, aby bylo vše mnohem lepší.

A i když to technicky není muffin, tento snadný recept na domácí banánový chléb se zralými banány, moukou, máslem, vejci a kořením je oblíbený! Má spoustu užitečných čtenářských recenzí. Máme zde také zdravější pojetí banánového chleba.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2012. Od zveřejnění tohoto článku v roce 2012 jsme recept upravili, aby byl přehlednější, a přidali jsme video s rychlým receptem. – Adam a Joanne

Borůvkové muffiny

Rychlé a snadné borůvkové muffiny

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tento snadný recept na borůvkové muffiny připraví osm velkých muffinů s velkým vrcholem, deset standardních muffinů nebo 20 až 22 mini muffinů (viz poznámka níže o době pečení pro mini muffiny). Protože většina standardních formiček na muffiny má 12 košíčků na muffiny, pokud plánujete dělat větší muffiny, doporučujeme přidat do prázdných košíčků 1 až 2 polévkové lžíce vody. Takto se budou košíčky s vodou ohřívat stejnou rychlostí jako košíčky s těstem na muffiny, což pomůže muffinům upéct rovnoměrně.

Připraví 8 velkých muffinů s velkým vrcholem / 10 standardních muffinů / 20-22 mini muffinů

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 ½ šálku (195 gramů) univerzální mouky

3/4 šálku (150 gramů) krystalového cukru plus 1 polévková lžíce na vršky muffinů

1/4 lžičky jemné mořské soli

2 lžičky prášku do pečiva

1/3 šálku (80 ml) oleje s neutrální příchutí; řepka, zelenina a hroznová semínka jsou skvělé

1 velké vejce

1/3 až 1/2 šálku (80 ml – 120 ml) mléka; mlékárenská i nemléčná fungují

1 ½ lžičky vanilkového extraktu

6 až 8 uncí čerstvých nebo mražených borůvek; viz poznámka níže o mražených bobulích (asi 1 šálek)

Pokyny

  • Připravte si do trouby a košíčky na muffiny
  • Zahřejte troubu na 400 stupňů Fahrenheita. Pro muffiny s velkým vrcholem vyložte 8 standardních košíčků na muffiny papírovými vložkami. Na muffiny standardní velikosti vyložte 10 košíčků na muffiny. Zbývající košíčky naplňte 1 až 2 lžícemi vody, aby se muffiny propekly rovnoměrně.

    • Udělejte těsto
    • Ve velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.

      Přidejte olej do odměrky, která pojme alespoň 1 šálek. Přidejte vejce a poté naplňte džbán po rysku 1 šálku mlékem (1/3 až 1/2 šálku mléka). Přidejte vanilku a šlehejte, aby se spojila.

      Přidejte mléčnou směs do mísy se suchými přísadami a poté pomocí vidličky promíchejte. Nepřemíchat. (Těsto na muffiny bude docela husté – další podrobnosti viz poznámka níže). Vmícháme borůvky.

      • Pečeme muffiny
      • Těsto rozdělte do košíčků na muffiny. (Pokud děláte muffiny s velkým vrcholem, těsto vyteče na horní části papírových vložek). Navrch každého muffinu posypeme trochou cukru.

        Muffiny pečte 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou vršky mokré a párátko zapíchnuté doprostřed muffinu nevyjde s drobenkou, nikoli s mokrým těstem. Přeneste do chladicího stojanu.

        Chcete-li je uložit, vložte je do plastového sáčku, uzavřete a skladujte při pokojové teplotě po dobu 2 až 3 dnů. Chcete-li je zmrazit, zabalte je pevně do hliníkové fólie nebo je vložte do mrazicích sáčků. Zmrazte až na 3 měsíce.

Tipy Adama a Joanny

  • Můžete je vyrobit z čerstvých nebo mražených borůvek – pokud použijete mražené, borůvky nerozmrazujte.
  • U mini muffinů bude doba pečení kratší – během pečení je sledujte a počítejte s tím, že budou vyžadovat 9 až 11 minut.
  • Tloušťka těsta: Těsto by mělo být husté a „nabíratelné“ – nemělo by být tekuté, suché ani extra husté jako těsto. Pokud je těsto příliš tekuté, přidejte mouku po lžících do správné konzistence. Pokud je těsto suché nebo příliš husté, přidejte mléko po lžících, dokud nebude mít správnou konzistenci.
  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. Pro výpočet přibližných hodnot jsme použili databázi USDA. Výpočty jsou na jeden standardní muffin (v tomto receptu je jich 10).

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste Recept inspirovaný a upravený z Allrecipes.com

Výživa na porci: Velikost porce 1 muffin / Kalorie 217 / Protein 3 g / Uhlohydrát 33 g / Vláknina 1 g / Celkem cukrů 18 g / Celkový tuk 8 g / Nasycený tuk 1 g / Cholesterol 20 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post