Rychlá a jednoduchá smetanová zeleninová polévka

Jak rychle a snadno udělat krémovou zeleninovou polévku pouze s jedním hrncem za méně než 35 minut. Přejděte na recept na krémovou zeleninovou polévku

Recept na mísu smetanové zeleninové polévky

Jak připravit naši oblíbenou smetanovou zeleninovou polévku

Tuto polévku děláme léta. Je to jednoduché na přípravu, zdravé a uklidňující. Do velkého hrnce vhoďte spoustu zeleniny, přidejte vývar a bylinky a vařte, dokud nebude hotová. Smíchejte s trochou smetany nebo kokosového mléka a máte hotovo. Pokud hledáte vývarovou zeleninovou polévku, vyzkoušejte naši Easy Homemade Vegetable Soup (vyrábí se se spoustou zeleniny a lehkým rajčatovým vývarem).

Krémová zeleninová polévka

Tato polévka se rychle spojí. Je to také lehké na přípravu. (Mimochodem, tato zeleninová polévka se snadno přizpůsobuje. Udělejte ji bezlepkovou, vegetariánskou nebo veganskou. Níže jsem se podělil o postup.)

Skutečným trikem k přípravě této polévky je nakrájet všechnu zeleninu na podobnou velikost. Začneme vařením cibule, mrkve a celeru ve velkém hrnci do změknutí. Poté přidáme brambory, česnek, vývar a bylinky.

Přidání zeleniny
Přidejte tymián a bobkové listy

Po 15 minutách vaření bude zelenina měkká. Odstraňte bylinky (už ani nedokážu spočítat, kolikrát jsem zapomněl bobkový list!). Poté polévku rozmixujte do hladka. V tuto chvíli rádi přidáme střik smetany nebo půl na půl. Můžete to přeskočit nebo použít bezmléčnou variantu, jako je kokosové mléko.

Pokud máte rádi tuto krémovou polévku, podívejte se na naši brokolicovou čedarovou polévku. K jeho výrobě používáme podobnou metodu!

Náhrady za bezlepkovou, vegetariánskou a veganskou dietu

Tento recept se snadno přizpůsobí. Zde je návod, jak změnit recept na konkrétní diety:

  • Bezlepková zeleninová polévka: Některé zásoby z obchodu obsahují lepek. Hledejte vývar nebo vývar, který na obalu uvádí, že je bezlepkový. Můžete také zvážit použití domácí zásoby.
  • Vegetariánská a veganská zeleninová polévka: Kuřecí vývar vyměňte za zeleninový. Pro nejlepší chuť doporučujeme ten, který je těžký na houby. Místo smetany použijte kokosové mléko. Během vaření můžete do polévky přidat i trochu scezených a propláchnutých bílých fazolí. Po smíchání dodají polévce krémovou texturu.

Vytvářejte tipy dopředu

Polévku dejte do lednice až na 3 dny. Nebo zmrazte až na 3 měsíce. Po zmražení bude polévka velmi hustá. Při ohřívání přidejte více vývaru nebo vody, aby se zředila na požadovanou konzistenci.

Další recepty na snadné polévky

  • Snadná klobása a bramborová polévka — Tento snadný recept na bramborovou polévku s italskou klobásou, bramborami, česnekem a kapustou si zamilujete.
  • Jednoduchá šunková a zelná polévka — Tato polévka se zelím a šunkou je vydatná, zdravá, snadno se připravuje a chutná fantasticky.
  • Rajčatová polévka se třemi ingrediencemi – Nenapadlo by vás, že se tři ingredience – máslo, cibule a rajčata – mohou spojit a připravit tak sametovou a lahodnou rajčatovou polévku, ale řeknu vám to. Oni mohou.
  • Krémová domácí bramborová polévka — Tuto snadnou polévku s bramborami, zeleninou, česnekem a lahodným krémovým vývarem si zamilujete.
  • Čočková polévka s citronem a kurkumou — Seznamte se s mým oblíbeným receptem na čočkovou polévku! Tuto polévku dělám s čočkou, mrkví, kurkumou a čerstvým citronem, kdykoli potřebuji nějaké zdravé jídlo.
  • Citronová kuřecí zeleninová polévka — Tato citronová kuřecí a zeleninová polévka kontroluje všechna políčka. Je to vydatné, zdravé, uspokojující a chutná neuvěřitelně.
  • Polévka z pečené máslové dýně — Máslová dýně se opéká na stroužky česneku a čerstvého tymiánu a poté se smíchá s vývarem do hedvábně hladké polévky z máslových dýní.

Recept aktualizován, původně zveřejněn v prosinci 2011. Od zveřejnění tohoto v roce 2011 jsme recept upravili, aby byl jasnější. – Adam a Joanne

Rychlá a jednoduchá smetanová zeleninová polévka

  • PŘÍPRAVKA
  • KUCHAŘKA
  • CELKOVÝ

Tuto krémovou zeleninovou polévku lze uchovávat v chladničce až 3 dny a uchovávat v mrazáku až 3 měsíce. Pro vegetariánskou nebo veganskou verzi této polévky nahraďte kuřecí vývar zeleninovým. Pro nejlepší chuť doporučujeme ten, který je těžký na houby. Místo smetany použijte kokosové mléko.

Vyrobí 4 až 5 porcí

Podívejte se, jak připravujeme recept

Budete potřebovat

1 velká cibule

1 libra mrkve, oloupané (4 až 5 středních)

4 celerové tyčinky

1 lžíce olivového oleje

Sůl

1/4 lžičky drcených vloček červené papriky

1 libra brambor s tenkou slupkou (3 střední nebo 6 malých brambor)

3 stroužky česneku, oloupané a rozpůlené

3 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru, podívejte se, jak připravit kuřecí vývar

2 bobkové listy

3 snítky čerstvého tymiánu (nahraďte 1/2 lžičky sušeného tymiánu)

1/4 šálku půl na půl, smetany nebo kokosového mléka

Pokyny

  • Připravte polévku
  • Nakrájejte cibuli, mrkev a celer na 1/2-palcové kousky. Brambory nakrájejte na 1/2-palcové kousky, ale dejte stranou ostatní zeleninu.

    Ve velkém hrnci rozehřejte olej na středně vysokou teplotu. Cibuli, mrkev a celer vhoďte do oleje. Posypte 1/2 lžičky soli a přidejte vločky červené papriky. Vařte za občasného míchání, dokud se zelenina nevypotí, nezměkne a nebude sladce vonět; 5 až 10 minut.

    Vmíchejte brambory, česnek, bobkový list a tymián. Vařte 5 minut. (Pokud se nádoba zdá suchá, přidejte více oleje).

    Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Snižte na mírný plamen a vařte, dokud nebudete moci brambory snadno propíchnout vidličkou; asi 15 minut.

    • Dokončit
    • Polévku stáhněte z ohně. Vyjměte bobkové listy a snítky tymiánu a vyhoďte. K rozmixování polévky použijte ponorný mixér, stojanový mixér nebo mlýnek na jídlo.

      Vmíchejte půl na půl. Ochutnejte koření a v případě potřeby dochuťte solí a pepřem.

Tipy Adama a Joanny

  • Nutriční fakta: Nutriční fakta uvedená níže jsou odhady. K výpočtu přibližných hodnot jsme použili kalkulačku receptur USDA Supertracker. Do výpočtů jsme zahrnuli 1/4 šálku půl na půl a předpokládali jsme 4 porce. Z výpočtů jsme vynechali sůl, protože budete muset přidat podle svého vkusu.

Pokud uděláte tento recept, vyfoťte ho a hashtagujte #inspiredtaste — Rádi vidíme vaše výtvory na Instagramu a Facebooku! Najděte nás: @inspiredtaste

Výživa na porci: Kalorie 234 / Protein 6 g / Uhlohydrát 41 g / Vláknina 7 g / Celkem cukrů 8 g / Celkový tuk 6 g / Nasycený tuk 2 g / Cholesterol 6 mg

AUTOR: Adam a Joanne Gallagherovi

Post a Comment

Previous Post Next Post